Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Να η ευκαιρία

Να η ευκαιρία

0
ta-fota

Μεγάλη ευκαιρία, και ελπίζω να μην την χάσουμε αυτή τη φορά, ελπίζω ο πάνσοφος Ελληνικός λαός να φερθεί σύμφωνα ψύχραιμα, λογικά και νηφάλια. Είναι ώρα να φωνάξει ‘’φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει’’.

Τέτοια όμορφα και σοφά περιμένω να ακούσω από τον πάντα σώφρονα λαό της ηπειρωτικής Ελλάδος αλλά και της νησιωτικής, συμπεριλαμβανομένης της Μυκόνου των Σποράδων και των Αντικυθήρων. Ο χρόνος τελείωσε, η ώρα έφθασε και η ευκαιρία μας χτυπάει δυνατά την πόρτα. Τακ τακ τακ, η Αγγλία ψήφισε έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς τι καθόμαστε; Μία να δώσουμε ένα σάλτο γερό και να πηδήσουμε έξω από το παράθυρο, να βρούμε την υγειά μας και τα οικονομικά μας, άσε που θα μας δοθεί έτσι η ευκαιρία να χώσουμε και τα παιδιά μας στον ΟΤΕ, την ΔΕΗ και άλλους ευαγείς κρατικούς οργανισμούς.

Να ξαναδούμε τα περίφημα αμέτρητα εκατομμύρια των δραχμών και των δίφραγκων προς τέρψιν των παρεπηδημούντων στα μπουζούκια, τα κλαρίνα και άλλα ευγενή όργανα μουσικής, όπως στο πρόσφατο ένδοξο παρελθόν των νυχτερινών κέντρων της παραλιακής λεωφόρου, ένθα απέδρα πάσα οδύνη λύπη και στεναγμός Τραπεζικών δανείων και πιστωτικών καρτών.

Νομίζω πως είμαστε πλέον αποφασισμένοι Χρυσαυγίτες και Κουκουέδες να τινάξουμε τον ζυγό ή και το δίζυγο από το σβέρκο μας και να περάσουμε στο χώρο του ιδεατού, του απροβλημάτιστου σκεπτικισμού που χαρακτηρίζει την αδάμαστη διορισμένη γενεά μας. Ουδείς λόγος ανησυχίας δια το σκεπτόμενο έθνος μας, με την φευγάλα στα πόδια και το μυαλό στο πάγκρεας θα δημιουργήσουμε την νέα ΕυρωΑφρικανική ένωση που θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους με γυαλόχαρτο Νο 5. Το χοντρότερο και το αποτελεσματικότερο.

Εμείς δεν είμαστε βλάκες, γνωρίζουμε το συμφέρον μας καλύτερον παντός Αφρικανού και θα συνεταιριστούμε με ομοϊδεατικά κράτη σαν αυτό της Τυνησίας, της Αλγερίας, του Τσάντ και της Νιγηρίας. Η λύση είναι μπροστά στο οπτικό μας νεύρο, μην πολυσκοτίζεστε. Όσο για νόμισμα θα υιοθετήσουμε το ισχυρότατο και απροσπέλαστο Λέκ της Αλβανίας για να απολαύσουμε κάποτε κι εμείς τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ που παρείχε το καθεστώς Εμβέρ Χότζα στους ευημερίσαντες πολίτες του.

Από φίλους και γνωστούς ακούω στην πλειοψηφία τους να υπερασπίζονται και την δική μας έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολύ το χαίρομαι. Θα μπορέσουμε έτσι να νεκραναστήσουμε τον αγαπημένο μας Andreas Papandreou για να χώσουμε τους βλαστούς της Πατρίδας μας κατά ταξιαρχίες στη αρχή και κατά στρατιές, όπως αυτές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αργότερα στον ΟΤΕ και την ΔΕΗ, και όσοι μας περισσέψουν στον ΟΣΕ και το Λιμενικό. Δεν θα μείνει αφύλαχτη ούτε μία τσιπούρα ούτε μία γόπα. Για τα λυθρίνια θα προσλάβουμε άλλο προσωπικό πιο εκπαιδευμένο. Η αποπληρωμή των δανείων μας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών θα γίνει με το τοπικό μας νόμισμα Λεκ υπό την εγγύησιν του Ρωσικού Ρουβλίου. Εκεί να δεις σκληρότητα, να χτυπάς με το σφυροκάλεμο και να μην φεύγει ούτε φλίδα, να απελπίζεσαι.

Σήμερα αναλύσαμε σε βάθος το εθνικό μας συμφέρον να φύγουμε από την Ευρώπη και το ευρώ. Η πλειοψηφία αυτό θέλει. Και να μου το θυμηθείτε, στην νέα Ευρωαφρικανική ένωση θα προστρέξουν σε λίγο η Αγγλία και αμέσως μετά η Γερμανία και η Σουηδία με τον Καναδά. Εμείς τότε, θα παρακαλούσα πολύ, να ανοίξουμε τις φτερούγες μας και να τους δεχτούμε στην ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά μας κι ας τραβάει το μανίκι της η πλουσιοτάτη Ακτή του Ελεφαντοστού και η χαλυβδοπαραγωγός Μοζαμβίκη. Είναι συναισθηματικό καθήκον μας να συντρέξουμε τότε την λιμοκτονούσα βιομηχανία της Bayer και αυτή της πτωχεύσασας OPEL. Ας δείξουμε μεγαλείο ψυχής και ας προσλάβουμε και δέκα εκατομμύρια Γερμανούς στον δικό μας τεράστιο ΟΣΕ για να καταλάβουν πως είμαστε παιδιά και οπαδοί, όχι μόνον του Θρύλου, αλλά και του Ξένιου Διός.

Έξω λοιπόν από την Ευρώπη κι ας αφήσουμε τον χάρο να κάνει την δουλειά του, είναι άσος στο επάγγελμά του.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί Μονταζιέρας

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …