Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μαθητές πήγαν για… βόλτα και κατέληξαν να δίνουν τα στοιχεία τους στην αστυνομία!

Μαθητές πήγαν για… βόλτα και κατέληξαν να δίνουν τα στοιχεία τους στην αστυνομία!

0
astynomiko-tmima

Αναστάτωση προκλήθηκε σε οικοδομή στο κέντρο της πόλης από την παρουσία νεαρών

Ένοικοι που έχουν ενοχληθεί στο παρελθόν από άλλες νεανικές παρέες κάλεσαν… προληπτικά την αστυνομία

Μίνι – αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, από μία παρέα νεαρών μαθητών και μαθητριών οι οποίοι θέλησαν να… ησυχάσουν σε απόμερο μέρος, όμως τελικά βρέθηκαν να δίνουν τα στοιχεία τους σε αστυνομικούς της Α.Δ. Ξάνθης!

Όλα ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης όταν ομάδα περίπου 15 μαθητών, εκμεταλλευόμενοι την αργία της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, αφού αποχώρησαν από τη σχετική σχολική γιορτή αποφάσισαν να κάνουν κάποιες βόλτες στην πόλη και κατευθύνθηκαν στην πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Δαγκλή, με στόχο να ανέβουν στους επάνω ορόφους του κτιρίου όπου δεν στεγάζονται σπίτια ή γραφεία και είναι έρημοι, για να περάσουν την ώρα τους.

Οι φωνές τους όμως καθώς πήγαιναν στο σημείο, «θορύβησαν» κάποιους οι οποίοι βλέποντας το πολυάριθμο «μπουλούκι» μαθητών, κάλεσαν την αστυνομία η οποία επενέβη άμεσα με ομάδα τεσσάρων αστυνομικών που μετέβησαν στο σημείο.

Εκεί αρχικά οι νεαροί φοβισμένοι από την κινητοποίηση της αστυνομίας παρέμειναν κρυμμένοι στον 5ο όροφο, όμως λίγο αργότερα καθώς έγιναν αντιληπτοί κατέβηκαν στον ισόγειο χώρο, ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το λόγο που βρέθηκαν εκεί απαντούσαν «για βόλτα», ενώ άλλοι έλεγαν ότι έψαχναν κάποιους άλλους φίλους τους.

Πάντως καθώς η κλήση στην άμεση δράση είχε ήδη γίνει, οι αστυνομικοί – οι οποίοι σημειωτέον είχαν πολύ φιλική συμπεριφορά προς τους νεαρούς – ζήτησαν και κατέγραψαν τα στοιχεία τους και αμέσως μετά τους άφησαν να φύγουν, λέγοντας τους πάντως να απομακρυνθούν από το χώρο και το συγκεκριμένο κτίριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών, ενοίκων γραφείων και κατοίκων της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, καθώς οι επάνω όροφοι του κτιρίου είναι έρημοι, πολύ συχνά νεαροί – και όχι μόνο – ανεβαίνουν εκεί για να περάσουν την ώρα τους. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που οι επισκέπτες του χώρου προκαλούν φασαρία, σπάνε μπουκάλια και αναστατώνουν τους ενοίκους κι έτσι φοβούμενοι μήπως οι εν λόγω μαθητές είχαν αντίστοιχη συμπεριφορά, κάλεσαν την αστυνομία. Η σύντομη χθεσινή περιπέτεια της νεανικής παρέας έλαβε αίσιο τέλος, ενώ σίγουρα θα αργήσουν πολύ για να ξαναπεράσουν από το σημείο ή θα το σκεφτούν… διπλά για να πάνε άλλη φορά εκεί.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…