Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κριτική για σπασμωδικές κινήσεις στις κυκλοφοριακές αλλαγές του δήμου Ξάνθης

Κριτική για σπασμωδικές κινήσεις στις κυκλοφοριακές αλλαγές του δήμου Ξάνθης

0
poiotita-noe16

Έθιξε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Δ. Μπένης το θέμα των προτάσεων της Τροχαίας, που υιοθετούνται άκριτα από τον δήμο κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο τροχαίο

Εκποιείται δημοτική έκταση στην περιοχή Λαμπρινού μετά από αίτημα της ‘’Σμυρδέξ’’, που υπόσχεται επέκταση και νέες θέσεις εργασίας

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Ξάνθης, Μιχάλη Λομβαρδέα, το μεσημέρι της Τρίτης, 8 Νοεμβρίου, κατά την οποία συζητήθηκαν οκτώ θέματα. Παρόντες οι κ. Χρ. Μούρκας, Θ. Ηλιάδης, Χασάν Ογλού Φερτούν, Δ. Μπένης και Γ. Μυλωνάς στην θέση του κ. Καρά Αχμέτ. Το πρώτο θέμα αφορούσε την κοπή επικίνδυνου δένδρου σε κοινόχρηστο χώρο της οδού Βιζυηνού, κατόπιν πρότασης των κατοίκων. Αφού σημειώθηκε ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί φύτευση νέου δένδρου, όλοι ψήφισαν υπέρ της απόφασης εκτός του κ. Μπένη. Εξηγώντας γιατί θα ψηφίσει ‘’λευκό’’, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Συμμετέχω’’ τόνισε πως με τον τρόπο αυτό και με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται παρόμοιες πράξεις κοπής δέντρων, κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση των δέντρων που κόπηκαν στον χώρο μπροστά από το ‘’Κυβερνείο’’.

Κυκλοφοριακές αλλαγές μετά από κάθε ατύχημα

Το θέμα που απασχόλησε κατά κύριο λόγο την Επιτροπή ήταν η κυκλοφοριακή ρύθμιση για την αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κανάρη. Ο δρόμος που προτείνεται να αντιδρομηθεί αφορά το τμήμα από την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Ανδρέου Δημητρίου, ώστε να γίνει κάθοδος προς την οδό 28ης Οκτωβρίου. Και πάλι οι αντιρρήσεις ήταν από την πλευρά του κ. Μπένη, ο οποίος απευθύνθηκε στην πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης, Τριανταφυλλιά Σωτηριάδου, που ήταν παρούσα στην συνεδρίαση. Η ερώτηση του κ. Μπένη προς την κα Σωτηριάδου αναφερόταν στην προέλευση του αιτήματος για την αντιδρόμηση. Όταν εκείνη του απάντησε πως το αίτημα προήλθε από την αρμόδια υπηρεσία, ο κ. Μπένης παρουσίασε το αίτημα της Τροχαίας Ξάνθης, η οποία ζητά την απομάκρυνση των κάδων που βρίσκονται στο τέλος του δρόμου και την αλλαγή της πλευράς στάθμευσης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Έγινε ένα ατύχημα με δίκυκλο στο σημείο και επειδή ο οδηγός επικαλέστηκε μειωμένη ορατότητα από τους κάδους και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, η Τροχαία ‘’πετάει το μπαλάκι’’ σ’ εμάς». Η πρόταση της υπηρεσίας, βέβαια, δεν ικανοποίησε πλήρως το αίτημα της Τροχαίας, αφού προτείνει αλλαγή της κατεύθυνσης του δρόμου, κάτι που προβλέπεται και από την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εγκριθεί.

Δ. Μπένης: «Δεν γίνεται κάθε φορά που θα έχουμε ένα τροχαίο να κάνουμε κυκλοφοριακές αλλαγές»

Το σκεπτικό του κ. Μπένη κινήθηκε στο ότι και στο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες προτάσεις από την Τροχαία και υιοθετήθηκαν από τον δήμο, χωρίς ουσιαστικό νόημα, αναφέροντας ως παράδειγμα τα φανάρια στην οδό Σάρδεων. Ο ίδιος καταψήφισε το θέμα, όπως και ο κ. Μυλωνάς, τονίζοντας ότι δεν είναι ορθή η λογική της αλλαγής κατεύθυνσης ενός δρόμου επειδή προβλέπεται και από την κυκλοφοριακή μελέτη. Όπως είπε: «Η κυκλοφοριακή μελέτη έχει νόημα και θα λειτουργήσει όταν εφαρμοστεί ολοκληρωτικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε τμηματικά αλλαγές, όταν δεν έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονται, επειδή απλά το ζήτησε η Τροχαία». Στο θέμα, μάλιστα, ο κ. Μούρκας σημείωσε ότι στο σημείο υπάρχει κοίλος καθρέπτης, οπότε δεν ευσταθεί η δικαιολογία του οδηγού για μειωμένη ορατότητα.

Προς επέκταση και νέες θέσεις εργασίας η ‘’Σμυρδέξ’’

Ομόφωνα έγινε δεκτή η εισηγητική έκθεση για την εκποίηση δημοτικής έκτασης στην περιοχή του αγροκτήματος Λαμπρινού της Δημοτικής Κοινότητας Ευμοίρου, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας ‘’Σμυρδέξ’’, η οποία κατέχει το υπόλοιπο τμήμα του αγροκτήματος, αναφέροντας ότι πρόκειται να γίνει επέκταση του κύκλου εργασιών και άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Αναμένει να καθοριστεί πόσο είναι το υπολειπόμενο τμήμα του αγροκτήματος, καθώς υπήρχε ασάφεια αν πρόκειται για 14 ή 23 στρέμματα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…