Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Κοινό μήνυμα Κοτζιά-Λαβρόφ προς Ερντογάν

Κοινό μήνυμα Κοτζιά-Λαβρόφ προς Ερντογάν

0
lavrov kotzias

Οι διεθνείς συνθήκες και τα σύνορα πρέπει να είναι σεβαστά, σημείωσαν οι δύο ΥΠΕΞ αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Κοινό μήνυμα από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας έλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με όσα δήλωσε για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε ο Σεργκεί Λαβρόφ δήλωσε λακωνικά ότι: «η Τουρκία οφείλει, όπως όλοι, να σέβεται το διεθνές δίκαιο» που απορρέει από τις διεθνείς συμφωνίες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης. Αντιστοίχως και ο Νίκος Κοτζιάς επεσήμανε με σαφείς αιχμές προς τον Τούρκο πρόεδρο ότι «η ελληνική καρδιά φτάνει μέχρι την Ινδία, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά σύνορα, τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά». Ακόμη, σημείωσε: «ηΙστορία πρέπει να είναι σχολείο, κι όχι φυλακή, ούτε να χρησιμοποιείται ως όργανο για εκ των υστέρων ηθικολογία»

Σχετικά με τη συνάντηση των δύο υπουργών, «περιεκτικές και συγκεκριμένες, σε κλίμα φιλίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού θέσεων κάθε πλευράς, που απεικονίζουν στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τις συζητήσεις στην Αθήνα.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, γενικότερα, τα θέματα της ελληνικής και ρωσικής εξωτερικής πολιτικής για τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική, αλλά και τη Λιβύη, ενώ αναδείχθηκε και η «ανάγκη να ακολουθείται πολιτική σταθερότητας για την Αίγυπτο». «Σε μία εποχή αστάθειας στην περιοχή μας, η Ελλάδα είναι η χώρα της σταθερότητας, που έχει πάρει πρωτοβουλίες για ειρήνη, συνεννόηση και συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τους 42 υποψηφίους στις ευρωεκλογές παρουσίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανάμεσά τους ο Βασίλης Μπέλλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του …