Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ‘’Καλοπληρωτής’’ γίνεται το Νοσοκομείο Ξάνθης

‘’Καλοπληρωτής’’ γίνεται το Νοσοκομείο Ξάνθης

0
geropoulos-nos

Τακτοποιήθηκαν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές και καταβλήθηκαν οι εφημερίες των γιατρών, ενημερώνει ο Διοικητής του ΓΝ Ξάνθης

Η 1η Νοσηλευτική Διημερίδα φέρνει στην Ξάνθη περισσότερους από 500 νοσηλευτές από όλη την Βόρεια Ελλάδα στις 4-5 Νοεμβρίου

Με αφορμή την 1η Νοσηλευτική Διημερίδα που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ξάνθη, αλλά και την συμπλήρωση τριών μηνών στο ‘’τιμόνι’’ του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Διοικητής κ. Αχιλλέας Γερόπουλος μίλησε στο «Ε», κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των προσπαθειών που γίνονται από την νέα διοίκηση.

Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες στην Διημερίδα στις 4-5 Νοεμβρίου

Αναφερόμενος κατ’ αρχάς στην 1η Νοσηλευτική Διημερίδα, που γίνεται στην Ξάνθη για πρώτη φορά, με την συνεργασία της ΕΝΕ (Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας) και των νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο κ. Γερόπουλος ευχαρίστησε τις νοσηλεύτριες και την διευθύνουσα κα Αγοραστού για τις προσπάθειες που έκαναν ώστε να είναι άρτια η Διημερίδα και να στεφθεί με επιτυχία. «Το θέμα της διημερίδας είναι ‘’Η Νοσηλευτική στην κρίση’’, ένα επίκαιρο θέμα, για το οποίο θα μιλήσουν εξαίρετοι ομιλητές, οικονομολόγοι, συγγραφείς και μια πληθώρα από επαγγελματίες του χώρου, που θα αναπτύξουν διάφορα θέματα. Θα βρεθούν στην Ξάνθη νοσηλευτές από όλη την Βόρεια Ελλάδα, από Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, μια τεράστια συμμετοχή που αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 άτομα, προσφέροντας και μια μεγάλη πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής», επεσήμανε ο κ. Γερόπουλος, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει την νοσηλευτική υπηρεσία, το Νοσοκομείο, αλλά και την πόλη της Ξάνθης τουριστικά, ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει ως διοίκηση. Η Διημερίδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 19:00 στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Ελισσώ και θα συνεχιστεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Αρχοντικό “Grand Maison” (Οικία Μ. Χατζιδάκι). Η συμμετοχή στη Διημερίδα είναι 10 ευρώ, ενώ η παρακολούθηση των κλινικών φροντιστηρίων είναι δωρεάν.

Ένας πρώτος απολογισμός της νέας διοίκησης

Πέρα από την Νοσηλευτική Διημερίδα, ο Διοικητής έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τα επιτεύγματα της διοίκησης στο πρώτο τρίμηνο που βρίσκεται στην υπεύθυνη αυτή θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου. «Πρώτα απ’ όλα, ο στόχος μας ήταν να προσφέρουμε κοινωνικά σε όλο τον Νομό, στους κατοίκους, να νιώθουν όλοι ότι το Νοσοκομείο εξυπηρετεί τον σκοπό της ύπαρξής του. Σκοπός της ύπαρξής του είναι η κοινωνική προσφορά στον κόσμο της Ξάνθης. Από εκεί και πέρα, με το ξεκίνημα της πορείας μας εδώ, πρώτος στόχος ήταν να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Νοσοκομείου προς τους προμηθευτές. Βασική προϋπόθεση και πολύ απαιτητικός στόχος όχι μόνο του Νοσοκομείου αλλά και της 4ης Υ.ΠΕ., η οποία προΐσταται του Νοσοκομείου, και του υπουργείου Υγείας. Μέσα σε τέσσερεις μήνες, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι πληρωμές από τις αρχές Ιουλίου, κατάφερε το Νοσοκομείο της Ξάνθης στις 31 Οκτωβρίου να ξεπληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας την σημασία που έχει αυτό για το Νοσοκομείο αλλά και κάθε οργανισμό. «Έχει σημασία αυτό, γιατί όταν το Νοσοκομείο και κάθε οργανισμός έχει τακτοποιημένες τις οφειλές του λειτουργεί σωστά και με άλλο ‘’αέρα’’. Προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος νοσηλείας, αφού μπορούμε να πιέσουμε τώρα τους προμηθευτές μας να κάνουν καλύτερες τιμές, εφόσον πληρώνονται στην ώρα τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πληρωμές για τις εφημερίες των γιατρών και καλλιέργεια αισθήματος εμπιστοσύνης

Πληρωμές όμως δεν έγιναν μόνο στους προμηθευτές, αλλά και στους γιατρούς του Νοσοκομείου. Όπως ανέφερε ο κ. Γερόπουλος, πληρώθηκαν όλες οι εφημερίες των γιατρών και τα απογευματινά τους ιατρεία μέχρι και τον Σεπτέμβριο, κάτι που αποτελούσε έναν ακόμη στόχο που είχε θέσει η νέα διοίκηση από το ξεκίνημα της παρουσίας της στο Νοσοκομείο. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης προσφέρει με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες του στους ασθενείς, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και ιδιαίτερα δύσκολα ωράρια εργασίας λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Ένας τρίτος στόχος της διοίκησης ήταν να μεγαλώσει το αίσθημα της δικαιοσύνης στο Νοσοκομείο. «Δικαιοσύνη, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη θεωρώ ότι είναι τρεις λέξεις που θα πρέπει να μας χαρακτηρίζουν σε όλη μας την πορεία. Θέλω οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να νιώθουν εμπιστοσύνη στον Διοικητή, να βοηθήσω σε πραγματικά προβλήματα και να είμαι δίκαιος με όλους τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Διοικητής.

Παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Καθώς η επίσημη συνέντευξη τύπου αναβλήθηκε για σήμερα, ο κ. Γερόπουλος δεν παρουσίασε το νέο πενταμελές ΔΣ του Νοσοκομείου. Μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού και του Υφυπουργού κ. Πολάκη, πέρα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον εκπρόσωπο των ιατρών και τον εκπρόσωπο του λοιπού προσωπικού, ορίστηκαν δύο μέλη εκτός Νοσοκομείου. Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο της Ξάνθης Αντιπρόεδρος έχει αναλάβει ένας πολίτης της μειονότητας, ο λογιστής και γνωστός για την δράση του στον Ερυθρό Σταυρό, Μπιρόλ Μουμίνογλου. Αναλυτικά τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης είναι: Γερόπουλος Αχιλλέας Πρόεδρος, Μπιρόλ Μουμίνογλου Αντιπρόεδρος, Βασιλική Αγοραστού ως διευθύνουσα, Χρήστος Χατζηδημητρίου ως εκπρόσωπος των ιατρών του Νοσοκομείου και η νοσηλεύτρια Παρασκευή Μητράκου-Γεωργίου ως εκπρόσωπος του λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…