Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γιόρτασαν την δική τους Ημέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Γιόρτασαν την δική τους Ημέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις

0
stratigos katathesi

Επίσημη δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Ξάνθης

Αναβλήθηκε η συναυλία της μπάντας του Δ΄ Σ.Σ. λόγω πένθους για τον χαμό του νεαρού αξιωματικού

Για ακόμη μια χρονιά τα στελέχη του Δ΄ Σώματος Στρατού τίμησαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει καθιερωθεί να τιμάται μαζί με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Το πρωί της 21ης Νοεμβρίου ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ, Αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης με αξιωματικούς του Σώματος και εκπροσώπους πολιτικών, θρησκευτικών και άλλων φορέων βρέθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα. Μετά το πέρας της δοξολογίας, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ταξίαρχος ε.α. Αργύριος Ανδριώτης. Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των αναγνωρισμένων σωματείων και οργανώσεων μετέβησαν στον Ηρώο της πόλης, για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Δρεμσίζης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης Ευάγγελος Γκίκας, ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ Παντελής Μπότσαρης και άλλοι, ενώ εν συνεχεία παρατέθηκε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Η ‘’ιστορία’’ της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

enoples doksologiaΗ 21η Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων, καθιερώθηκε ως Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς την χώρα, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην διατήρηση της ειρήνης. Ο εορτασμός καθιερώθηκε τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, το 1975. Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) εορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων εορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αναβλήθηκε η συναυλία της μπάντας του Δ΄ ΣΣ λόγω πένθους

Το Δ’ ΣΣ και η μπάντα του είχαν προγραμματίσει μουσική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο για το απόγευμα της Δευτέρας, η οποία όμως αναβλήθηκε εις ένδειξη πένθους για τον αναπάντεχο χαμό ενός νεαρού αξιωματικού στον Έβρο από ανεύρυσμα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…