Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Επίσκεψη με νόημα για την εκπαίδευση από τον Πρωθυπουργό στην Ξάνθη

Επίσκεψη με νόημα για την εκπαίδευση από τον Πρωθυπουργό στην Ξάνθη

0
tsipras xanthi14

Πρώτος σταθμός του Τσίπρα, το Μειονοτικό Γυμνάσιο. Ακολουθεί το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

Στήριξη στην μειονοτική εκπαίδευση και στην έρευνα και την καινοτομία.Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έντονη πολιτική σημειολογία φέρει η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα αφιχθεί στις 12 και πρώτος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι το Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης που βρίσκεται επί της οδού Χατζησταύρου και στην συνέχεια το Ερευνητικό κέντρο «Αθηνά» του ΔΠΘ.

Πρώτος σταθμός του Τσίπρα στην Ξάνθη το Μειονοτικό Γυμνάσιο

meionotiko gimnasioΚαι για μεν το εκπαιδευτήριο το σημειολογικό περιεχόμενο του μηνύματος δεν βρίσκεται στον …ιδιωτικό του χαρακτήρα αλλά στο γεγονός ότι είναι μειονοτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρωθυπουργός μ’ αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει τη στήριξη της κυβέρνησης στην μειονότητα αλλά και στην μειονοτική εκπαίδευση και πρόκειται να εξαγγείλει την διεύρυνση του εκπαιδευτηρίου κατά 4 νέες αίθουσες που θα κατασκευαστούν σε γειτνιάζοντα χώρο. Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει και εργασίες συντήρησης του εκπαιδευτηρίου.

Ακολουθεί το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

Η σημειολογία της επίσκεψης στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» έγκειται στην έμφαση και στην σημασία που αποδίδει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στην έρευνα και στην καινοτομία. Υπενθυμίζεται πως το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» έχει μια 13ετή παρουσία στην Ξάνθη ως Ινστιτούτο Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (Ι.Π.Ε.Τ.). Στεγάζεται σ’ ένα υπερσύγχρονο κτίριο που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση 3,5 – 4 εκ ευρώ από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Έχει όλες τις υποδομές οι οποίες διαμορφώνουν ένα επιστημονικό περιβάλλον παρέχοντας τη δυνατότητα σε ερευνητές υψίστης ποιότητας και παγκοσμίου εμβέλειας να κάνουν την έρευνα στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών αλλά και έρευνες περιβαλλοντικές, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως επίσης και έρευνες που συνδέονται με την παραγωγή και τον αγροτικό χώρο αφού υπάρχουν οι εργαστηριακές υποδομές και η τεχνογνωσία.

Περιοδεία Τσίπρα στην Θράκη – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Να σημειώσουμε πως ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Αλεξανδρούπολη, όπου και θα αφιχθεί στις 8:00 πμ. Στη συνέχεια θα επιθεωρήσει τα έργα αναβάθμισης του Λιμανιού καθώς και τα έργα του ΤΑΡ, από όπου και θα αναχωρήσει για τη Φιλύρα Ροδόπης.Μετά την επίσκεψή του στην Ξάνθη, στις 12 όπως προαναφέρθηκε θα επιστρέψει στην πόλη της Κομοτηνής, όπου και θα παραστεί σε σύσκεψη Φορέων της Θράκης στην Περιφέρεια και θα πραγματοποιήσει τα Εγκαίνια της Εμπορικής Έκθεσης στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.Στις 19:30 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Κομοτηνή στο Ξενοδοχείο Arcadia.

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Θράκη αποτέλεσε την αιτία της ακύρωσης της προγραμματισμένης επίσκεψης για την Παρασκευή, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδοώρου την ματαίωση της επίσκεψης Μητσοτάκη τόνισε πως θα ήταν ευχής έργον αν ο πρωθυπουργός και ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονταν μαζί στην Θράκη εγκαινιάζοντας την Εμπορική έκθεση επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί την συνεργασία της αξιωματικής αντιπολίτευση: «Να βάλει πλάτη για την ανόρθωση της χώρας αλλά δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης είναι… λαγός του ΔΝΤ», τόνισε καυστικά ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopopulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…