Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Black Friday και στην Ξάνθη

Black Friday και στην Ξάνθη

0
public noe161

«Χρυσές» δουλειές έκαναν καταστήματα που συμμετείχαν στο αμερικάνικο έθιμο. Black Saturday και στο Παζάρι!

Μίλκογλου: «Εμείς Black Friday έχουμε όλο τον χρόνο…». Θετική αντιμετώπιση από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης

HBlack Friday” πέρασε και από την Ξάνθη την περασμένη Παρασκευή και κάποια καταστήματα που ακολούθησαν το αμερικάνικο αυτό έθιμο έκαναν …χρυσές δουλειές! Ουρές έκαναν οι Ξανθιώτες έξω από την αλυσίδα των Pubic νωρίς το πρωί καθώς ενημερώθηκαν με μηνύματα ότι η εταιρεία συμμετέχει στον ξενόφερτο θεσμό παρέχοντας την ευκαιρία στους πελάτες της για αγορές με μεγάλες προσφορές που σε πολλά είδη έφταναν στο 1/3 της αρχικής τιμής. Έτσι πολλοί γονείς βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν δώρα στα παιδιά τους για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάρπαστο έγινε το Play station 4 που είχε 50% έκπτωση αλλά και άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινητά τηλέφωνα και tablets. Να σημειώσουμε πως και πολλά άλλα καταστήματα ενημέρωναν τους πελάτες τους για το ποσό της έκπτωσης που ήταν μικρότερο από 20 – 30%. Η Black Friday έγινε και… Black Saturday στο Παζάρι της Ξάνθης με τους μικροπωλητές να διαλαλούν τις εκπτώσεις έως και… 3 ευρώ λόγω της ημέρας!

Μίλκογλου: «Εμείς Black Friday έχουμε όλο τον χρόνο…»

black fridaynoe16Και μπορεί οι καταναλωτές να ανταποκρίθηκαν ωστόσο με …μισό μάτι είδε το ξενόφερτο αυτό… φρούτο ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης. Ο πρόεδρος Ευθύμης Μίλκογλου δεν έκρυψε την ειρωνική διάθεση: «Δεν ασχολούμαστε με αμερικανόφερτα έθιμα. Εμείς Black Friday έχουμε όλο τον χρόνο, άλλωστε πριν 10 μέρες είχαμε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Επιπλέον δεν ξέρουμε αν πρόκειται για εκπτώσεις πραγματικές ή βάζουν κάποιες τιμές για «κράχτες». Και επιτέλους αν λείπει απ τον κόσμο το tablet ή τα κινητά ας τα πάρουν. Πάντως δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν μπορεί μια μικρομεσαία επιχείρηση να ανταγωνιστεί μια αλυσίδα. Όμως σε μας δουλεύει κόσμος και όχι με 300 ευρώ. Δεν είμαστε απρόσωπες όπως αυτές…», σημειώνει ο κ. Μίλκογλου.

Θετική αντιμετώπιση από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης

Αντίθετα θετικά διακείμενος είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ο οποίος μιλώντας στο «Ε» ανέφερε:« Είναι ένα αμερικάνικο έθιμο που σηματοδοτεί την Ημέρα των Ευχαριστιών. Αρκετές επιχειρήσεις τοπικές μπήκαν στην διαδικασία να πειραματιστούν. Είναι θετικό γιατί είναι μια ευκαιρία για τους καταναλωτές να κάνουν αγορές σε χαμηλές τιμές αλλά και στις επιχειρήσει να ξεστοκάρουν και να αποκτήσουν ρευστότητα. Βέβαια δεν είδαμε μεγάλα ποσοστά όπως 70 – 80% αλλά 20 – 30 έως 50%. Είναι πολύ καινούργιο αυτό για την Ελλάδα θα δούμε και θα αξιολογήσουμε πως θα εξελιχθεί».

Μαριάννα Ξανθόπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…