Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μπάζει νερά η στέγη του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Μπάζει νερά η στέγη του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

0
mousiko xanthis

Βρέχει στα κεφάλια μαθητών και καθηγητών…. Αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για προσωρινή μετεγκατάσταση του Σχολείου

Στις 28 Νοεμβρίου η μουσική διαμαρτυρία των μαθητών – Θετικός στην επίλυση των προβλημάτων του Μουσικού ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

 

Μπάζει νερά η στέγη του Μουσικού Σχολείου κυριολεκτικά και …μεταφορικά καθώς η συντήρηση στην στέγη όπως ζήτησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από το καλοκαίρι ενημερώνοντας σχετικά τον δήμο Αβδήρων ότι υπήρχε πρόβλημα, δεν έγινε, και τώρα με την πρώτη βροχή …βράχηκαν και τα κεφάλια των 170 μαθητών και των καθηγητών τους! Κατά συνέπεια εντείνεται από τον σύλλογο η προσπάθεια προσωρινής μετεγκατάστασης σ’ άλλο κτήριο το οποίο μάλιστα έχουν σκοπό να υποδείξουν στον δήμο Αβδήρων αλλά και συνεχίζεται και η προσπάθεια μόνιμης εγκατάστασης στον δήμο Ξάνθης που αποτελεί απώτερο στόχο του συλλόγου και του διευθυντή του σχολείου – κατά δήλωσή τους – παρά το γεγονός ότι ο δήμος Ξάνθης δια στόματος δημάρχου σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δεν έδειξε να συμμερίζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Βιολιστές στην στέγη …

Το θέμα της στέγης απασχόλησε την έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη παρουσία της προέδρου του συλλόγου κας Ελένης Φωκίωνος, του διευθυντή του σχολείου κ. Κουτάκη και της αρμόδιας για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Αβδήρων Παρασκευής Ρούφου. Όπως ανέφερε η κα Φωκίωνος το πρόβλημα είναι έντονο και πρέπει ν αντιμετωπιστεί πάραυτα. Η κα Ρούφου ανέφερε πως ο δήμος θα κάνει μια μελέτη και μέχρι τον Ιανουάριο θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ωστόσο η κα Φωκίωνος είπε πως έπρεπε ήδη να επιδιορθωθεί η στέγη από το καλοκαίρι πριν αρχίσουν οι βροχές του χειμώνα που εκτός του νερού φέρνουν μέσα στις αίθουσες και περιττώματα αλλά και πτώματα νεκρών περιστεριών που βρίσκονται στην οροφή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η υγεία των παιδιών. Επίσης έθεσε το πρόβλημα με τις τουαλέτες που είναι μόνο 4 και δεν επαρκούν για τα παιδιά και τους καθηγητές. Επ’ αυτού κα Ρούφου δεσμεύτηκε ο δήμος να διαθέσει άμεσα δύο χημικές τουαλέτες.

Μουσική διαμαρτυρία για τα προβλήματα του Μουσικού

Γι αυτά αλλά και το κτηριακό που αποτελεί μόνιμο θέμα διεκδίκησης του Μουσικού σχολείου πρόκειται να γίνει μια παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο Ξάνθης και στον δήμο Αβδήρων στις 28 Νοεμβρίου που εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας των Μουσικών σχολείων της χώρας. Όπως ανέφερε ο διευθυντής κ. Κουτάκης τα προβλήματα των Μουσικών σχολείων είναι πολλά και ένα καίριο που αντιμετωπίζει και το Μουσικό της Ξάνθης η έλλειψη καθηγητών μουσικής: «Για να λειτουργήσουμε χρειαζόμαστε πάνω από 10 καθηγητές. Το μόνο που κάνουν είναι να μας βολεύουν όπως όπως με ωρομίσθιους…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτάκης

Να σημειώσουμε πως ο σύλλογος – όπως ειπώθηκε – θα συνεχίζει να είναι στο πλευρό των μαθητών και των καθηγητών τους και πως θα συνεργαστεί με τον δήμο Ξάνθης στην διοργάνωση του φεστιβάλ των Μουσικών σχολείων που θα πραγματοποιεί τον Απρίλιο προς τιμήν του Μ. Χατζιδάκι: «παρά την έλλειψη κατανόησης από το δήμο Ξάνθης…», πρόσθεσε η κα Φωκίωνος.

Θετικός στην επίλυση των προβλημάτων του Μουσικού ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι η ίδια – όπως μας πληροφόρησε είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη κατά την οποία τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του σχολείου και ζήτησε την βοήθεια του στο θέμα της μετακίνησης των παιδιών και στο θέμα της μετεγκατάστασης του σχολείου λαμβάνοντας την υπόσχεσή του ότι θα συνδράμει προς την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Τέλος επισημαίνουμε ότι αναφορικά με την πρόταση του δημάρχου Αβδήρων να ανεγερθεί στο ίδιο οικόπεδο με το Μουσικό στον παραχωρημένο χώρο έξω από την Διομήδεια και το Ειδικό Σχολείο φαίνεται πως δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος και εγκαταλείφθηκε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…