Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Άνοιξε ο δρόμος για γεωθερμική επένδυση στην Κεσσάνη

Άνοιξε ο δρόμος για γεωθερμική επένδυση στην Κεσσάνη

0
Agritex-empros

Προκηρύχτηκε από την Αποκεντρωμένη η εκμίσθωση του γεωθερμικού πεδίου

Ο Όμιλος Ευθυμιάδη που εκδήλωσε ενδιαφέρον για εγκατάσταση θερμοκηπίου έχει πάρει έγκριση παραχώρησης έκτασης από το ΥΠΑΑΤ και χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση της επένδυσης του Ομίλου Ευθυμιάδη στο γεωθερμικό πεδίο της Κεσσάνης του Δήμου Αβδήρων αφού έχουν αρθεί τα περισσότερα εμπόδια που την καθυστερούσαν.

Στην τελική ευθεία για την επένδυση του Ομίλου Ευθυμιάδη στην Κεσσάνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η επένδυση έχει ήδη έγκριση παραχώρησης οικοπέδου 100 στρεμμάτων στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το ΥΠΑΑΤ και καθυστέρησε λόγω της εμπλοκής του ΕΟΤ που έχει την ιδιοκτησία των Λουτρών Ποταμιάς. Επισημαίνεται πως στην έκταση αυτή ο Όμιλος Ευθυμιάδη είχε εκφράσει την πρόθεση το 2012 για την εγκατάσταση του υδροπονικού θερμοκηπίου που θα παράγει κηπευτικά και τότε έκανε λόγο για επένδυση 20 εκ. ευρώ που θα αποφέρει 100 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ μιας και συγκαταλέγονται στην λίστα των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκε την Άνοιξη ότι έχουν εγκριθεί τα επενδυτικά τους σχέδια.

Προκηρύχθηκε η εκμίσθωση του γεωθερμικού πεδίου από την Αποκεντρωμένη

Αυτό που απέμεινε ήταν η προκήρυξη του γεωθερμικού πεδίου, πράξη που έγινε κι αυτή από την Αποκεντρωμένη και δημοσιεύεται σήμερα στο «Ε». Συγκεκριμένα η Αποκεντρωμένη κατόπιν αίτησης του Ομίλου Ευθυμιάδη προκήρυξε για εκμίσθωση τμήμα του γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασία στην Κεσσάνη και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προσφορές τους εντός 40 ημερών.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς παρέχει την δυνατότητα επίσπευσης της διαδικασίας υλοποίησης της επένδυσης. Μιας επένδυσης που χρειάζεται ο τόπος μας καθώς θα συμβάλει στην τοπική οικονομία ενώ παράλληλα αξιοποιείται και ο γεωθερμικός πλούτος του νομού μας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …