Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Χρυσώνουν» τον Λουτσέσκου οι Άραβες για να αναλάβει την Αλ Χιλάλ

«Χρυσώνουν» τον Λουτσέσκου οι Άραβες για να αναλάβει την Αλ Χιλάλ

0
lucescu pagkos

«Μυθική» πρόταση συμβολαίου 4.500.000 δολαρίων για διετές συμβόλαιο φέρεται να του πρότεινε η ομάδα της Σ. Αραβίας

Κενό στο πρωτάθλημα και ανασύνταξη δυνάμεων στην Ξάνθη ενόψει της δύσκολης συνέχειας

Μπορεί η Ξάνθη να μην έχει ξεκινήσει καλά στο φετινό πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας μόλις δύο βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, ωστόσο ο προπονητής της, Ραζβάν Λουτσέσκου, φαίνεται ότι δεν έχει χάσει αξία στο… χρηματιστήριο των προπονητών. Ο Ρουμάνος τεχνικός εξάλλου πριν έρθει στην ξανθιώτικη ομάδα ήδη είχε «χτίσει» το όνομα του ως προπονητής σημειώνοντας επιτυχίες και διακρίσεις στις ομάδες όπου εργάστηκε στο παρελθόν, καθώς μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει δύο κύπελλα Ρουμανίας με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου (2005-‘06 και 2006-’07) , με την οποία πήγε σε έναν ακόμη τελικό και κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα (2005-’06), κατέκτησε ένα ακόμη κύπελλο στο Κατάρ με την Ελ Τζαΐς (2012-’13), ενώ και η πορεία που κατέγραψε η Ξάνθη τη σεζόν 2014-’15) με τη συμμετοχή της στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας δεν πέρασε απαρατήρητη στα «στέκια» των ποδοσφαιρικών μάνατζερ σε διάφορες χώρες.

Εξάλλου μόλις το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν δημοσιεύματα από το εξωτερικό όπου ανέφεραν ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές και όχι μόνο ομάδες για τον Λουτσέσκου, ενώ από το εγχώριο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κινήθηκε τον περασμένο Ιούνιο για συμφωνία μαζί του όμως ο ίδιος επέλεξε την παραμονή του στην ομάδα της Ξάνθης.

Ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται ότι υπάρχει μία πρόταση που μπορεί να δελεάσει τον Ρουμάνο και, κυρίως τον ιδιοκτήτη της ξανθιώτικης ΠΑΕ ώστε να δώσει το «οκ» για τη… μεταγραφή του Λουτσέσκου, ώστε να καρπωθεί και η ομάδα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να σπάσει το συμβόλαιο του.

Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει το «sentragoal», η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, πρώην ομάδα του Γιώργου Δώνη, επιθυμεί διακαώς τον νυν τεχνικό της Ξάνθης και μάλιστα τον… “χρυσώνει” για να πει το “ναι”.

Το ενδιαφέρον της Αλ Χιλάλ για τον τεχνικό της Ξάνθης Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είναι καινούργιο, αλλά υπάρχει εδώ και καιρό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Σαουδάραβες επέστρεψαν για τον Ρουμάνο κόουτς, προσφέροντάς του ένα ποσό που αγγίζει τα 4.500.000 δολάρια(!) για τα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου να αναλάβει την ομάδα.

Ο Λουτσέσκου ωστόσο, παρά το υψηλό συμβόλαιο που του προσφέρεται από τους Άραβες, δεν είναι τόσο… ζεστός για να μετακομίσει εκεί, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι να παραμείνει σε πρωτάθλημα από την Ευρώπη όπου υπάρχουν περισσότερες προοπτικές ανέλιξης και καθιέρωσης του ανάμεσα στους Ευρωπαίους τεχνικούς της γενιάς του.

Την απόφαση για το μέλλον του θα πρέπει να πάρει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Λουτσέσκου δεν έχει πρόθεση να πιέσει για κάτι και το έχει αφήσει πάνω στο… αφεντικό της ξανθιώτικης ομάδας. Πάντως με δεδομένη την κακή πορεία που διανύει η Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα, τίποτα δεν είναι απίθανο.

Θα πρέπει να θυμίσουμε σε όσους το ξέχασαν πως η Αλ Χιλάλ είναι η πρώην ομάδα του Γιώργου Δώνη, επομένως εμπιστεύεται ξανά την ελληνική αγορά για προπονητή.

Βέβαια εδώ που τα λέμε στον Έλληνα κόουτς είχαν προσφέρει περισσότερα στο συμβόλαιο που υπέγραψαν. Ήταν ένα ποσό που άγγιζε τα 3.000.000 ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο!

Απομένει να δούμε εάν ισχύουν τα παραπάνω και αν επαληθευτεί το γνωστό «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», ή αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα «στεριώσει» στον πάγκο της Ξάνθης μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Διακοπή και μετά… φορτσάρει με τρία ματς εκτός έδρας σε 10 ημέρες

Μετά τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την Ξάνθη να παίζει στο ματς της Δευτέρας με τον Ατρόμητο (0-0), ακολουθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (08-09/10) κενό στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων.

Μετά τη διακοπή, οι ομάδες θα επιστρέψουν στη δράση με την Ξάνθη να έχει ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της, καθώς εκτός από τους αγώνες για τη Super League, ξεκινάει τις προσπάθειες και στη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα η Ξάνθη την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής. Θα ακολουθήσει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου δεύτερος συνεχόμενος εκτός έδρας αγώνα στα Χανιά, κόντρα στον Πλατανιά για την 8η αγωνιστική, ενώ την Τετάρτη 26/10 θα… τριτώσει μέσα σε ένα δεκαήμερο τις εκτός έδρας αποστολές της με τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ, στα Ιωάννινα. Μέσα στον Οκτώβριο η Ξάνθη θα δώσει ακόμη ένα ματς, το Σάββατο 29/10, όταν θα υποδεχθεί την Κέρκυρα στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής.

Το κενό του ερχόμενου Σαββατοκύριακου αναμένεται να επιδράσει θετικά πάντως στην ξανθιώτικη ομάδα, καθώς θα υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποθεραπεία των τραυματιών (Γουάλας, Παπαγεωργίου) και για ανασύνταξη δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου

Σε Α’ και Β’ κατηγορίες Με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα και αύριο η…