Σχόλια 17/10/16

0
Αποκαλύπτεται σιγά-σιγά το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ: Έφοδος στο Νομισματοκοπείο, μετάβαση στη Ρώσικη Δραχμή, την οποία θα κάναμε αμέτρητα Κόπι-Πάστε και θα λύναμε όλα τα προβλήματα!


Ιδού γιατί
Χθες σχολιάσαμε τα πολιτικά έργα και ημέρες του Φώτη Κουβέλη. Για τον άνδρα θα μιλήσουμε προσεχώς, όταν γίνει μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σήμερα δυο λόγια μόνον για την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η οποία πήρε πάρα πολλά από το ΠΑΣΟΚ, μέχρι Γραμματέας και υπουργός, και στα δύσκολα, χωρίς ντροπή, την έκανε προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά. Θα μου πείτε πως δεν είναι η μόνη, αλίμονο και θα συμφωνήσω μαζί σας.
Όμως, αλήθεια, πως νιώθουν στον καθρέφτη τους; Ντρέπονται καθόλου; Μάλλον όχι. Τους ενδιαφέρει η θέση, το αξίωμα και η οικονομική απολαβή. Τόσο απλά και ψυχρά. Κι ύστερα, απορούν κάποιοι γιατί έχει χάσει ο λαός την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς. Ιδού γιατί.
Γ.Δ.


Σοκ στην πόλη
Κύριο και μοναδικό θέμα συζήτησης χθες στην Ξάνθη ήταν η ποινή που επεβλήθη στον Θεολόγο Καλαϊτζή. Όλοι την θεωρούσαν αυστηρή έως εξοντωτική. Το δις ισόβια «πάγωσε» τους πάντες, δημιούργησε μια εικόνα ιδιαίτερα άσχημη για την εξέλιξη της δίκης, διότι ως γνωστόν υπάρχει και το Εφετείο κι εκεί μάλλον θα υπάρξει κάποια μείωση της ποινής.
Η κοινωνία της Ξάνθης πάντως σοκαρίστηκε κι όλοι έλεγαν μεταξύ τους «μα πόσους σκότωσε για να του ρίξουν τέτοια ποινή;» Η κοινή γνώμη περίμενε ότι θα υπάρξει κάποια ποινή, αλλά όχι αυτού του ύψους. Τέλος πάντων, ο Καλαϊτζής δέχτηκε με αξιοπρέπεια την ποινή, ενώ τα συγγενικά του πρόσωπα δεν έκρυψαν τον πόνο αλλά και την έκπληξή τους. Ο Θ. Καλαϊτζής, πλήρωσε τελικά, μόνος αυτός, λάθη και παραλείψεις πολλών χρόνων της λειτουργίας της ΕΑΠΑΞ.
Και πλήρωσε με πολύ βαρύ τίμημα.
Γ.Δ.


Μα γιατί;
Απoρίες μας δημιούργησε το αίτημα της ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος (λέγε με Θάνου) να μην βγουν στη σύνταξη τώρα, αλλά στα εβδομήντα. Όταν όλη η Ελλάδα τρέχει να βρει κόλπο να βγει – μερικές χιλιάδες βγήκαν ήδη – στα πενήντα.
Γιατί άραγε αυτή η διάθεση περισσότερων χρόνων δουλειάς;
-Μυστήρια αιτήματα δικαστικών που εμείς ο λαός δύσκολα αντιλαμβανόμαστε. Έτσι νομίζουν βέβαια…


Πάλι βλάβη στο δίκτυο
Αποκατάσταση βλάβης χθες στη συμβολή των οδών Λευκίππου με Καπνεργατών από τη ΔΕΥΑΞ. Πάλι επί το έργον οι τεχνικοί και τα μηχανήματα, πάλι σπάσιμο αγωγού, πάλι τρεξίματα και διακοπές. Πώς θα γίνει όλη αυτή η ιστορία των συχνών βλαβών να σταματήσει; Διότι εκτός των άλλων κοστίζει και ακριβά.
Γ.Δ.


Συνέβη κι αυτό
Στη γειτονική μας Καβάλα, οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Λιπασμάτων κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οδηγήθηκαν στην πράξη τους αυτή γιατί εξαντλήθηκε η υπομονή τους, ενώ ζητούν από τους τοπικούς βουλευτές να τηρήσουν τις υποσχέσεις που τους έδωσαν.
Μάλιστα οι απολυμένοι της βιομηχανίας δηλώνουν πως θα παραμείνουν στα γραφεία επ’ αόριστον ζητώντας να δοθεί λύση στο θέμα της βιομηχανίας.
-Αγρίεψαν τα πράγματα και ο κόσμος είναι εξαγριωμένος πλέον για έναν επιπλέον λόγο, επειδή έλαβε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.
Γ.Δ.


Πόσα πραξικοπήματα;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλείται από ένα «μεταμοντέρνο μιντιακό πραξικόπημα με όπλο την προπαγάνδα» όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη βουλή. Φυσικά, δεν γίνεται με τανκς και αεροπλάνα (αυτά τα ελέγχει ο αρχιστράτηγος Καμμένος…), αλλά με τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής». Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός ανακαλύπτει «πραξικοπήματα» εναντίον του, αυτό συμβαίνει όποτε βρίσκεται στριμωγμένος, συνήθως από την ίδια την πραγματικότητα. «Πραξικόπημα» ή αγγλιστί “ this is a coop” φώναζε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά από τη 17ωρη διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο.
Για το πραγματικό όμως πραξικόπημα, αυτό που αποκαλύπτεται σιγά-σιγά ότι ετοίμαζε η ομάδα Βαρουφάκη με την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, άραγε πότε θα έρθει στο φως όλη η αλήθεια; Η αποκάλυψη του Ολάντ, ότι ο Πούτιν του εκμυστηρεύτηκε για το αίτημα Τσίπρα να τυπωθούν στη Ρωσία οι νέες δραχμές, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή του ίδιου του Α. Τσίπρα σ’ αυτό το σχέδιο πραξικοπηματικής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, και σίγουρα θα διερευνηθεί δικαστικά στο μέλλον. Όσο για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. Θα βγάλουν και τον Πούτιν και τον Ολάντ τρελούς και ψεύτες όπως έκαναν και με το Βαρουφάκη.
Γιατί όλοι πια ξέρουν σ’ αυτή τη χώρα, ότι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας δε λέει ποτέ ψέματα!
Γ.Δ.


Περίεργα πράγματα
Συζητήσεις επί συζητήσεων, αντιπαραθέσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ γονέων και παραγόντων της Εκπαίδευσης. Το θέμα; Η φοίτηση των Προσφυγόπουλων στα σχολεία και η άρνηση που εμφανίστηκε σε κάποιο. Επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος, ρωτάμε: Γιατί η όλη συζήτηση και αντιπαράθεση; Έχουμε εμείς εδώ στην Ξάνθη Πρόσφυγες ή Μετανάστες που έχουν παιδιά; Έχουμε, ναι ή όχι; Διότι απόφαση της κυβέρνησης ήταν να μην υπάρξουν Μετανάστες στη Θράκη.
Τι έγινε λοιπόν; Ήρθαν; Πόσοι και πότε; Ή μήπως συζητούν κάποιοι και μαλώνουν για ανύπαρκτο θέμα;
Γ.Δ.


Ξαναγράφει την ιστορία ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενο ότι θα ακούσουμε πράγματα και θάματα, αφού αφορούσε κυρίως εσωτερική κατανάλωση και ικανοποίηση των μελών του κόμματος, που αντιδρά σε πολλά από τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εντάξει, το ότι θα μιλούσε ο Πάνος Καμμένος και θα απευθυνόταν σε ‘’συντρόφους’’ καταχειροκροτούμενος, αυτό δεν το περίμεναν και πολλοί. Είπε λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας κριτική και αυτοκριτική, ότι το κόμμα πρέπει να ελέγχει την κυβέρνηση, να μην υπάρχουν πολλά κόμματα μέσα στο κόμμα, για συστηματική υπονόμευση αποφάσεων που λαμβάνονταν κεντρικά, παραδέχθηκε ότι δεν υλοποιήθηκε το άνοιγμα στην κοινωνία και ότι δεν κατάφεραν να σταματήσουν την λιτότητα, θύμισε επίσης ότι οι υπουργικές θέσεις δεν είναι μόνιμες και ότι το Grexit ήταν σχέδιο του Σόιμπλε που θα αποτελούσε στρατηγική ήττα της Αριστεράς. Θέλοντας να τονίσει και λίγο κάποιες από τις θεωρούμενες επιτυχίες της κυβέρνησης, έδωσε έναν υπερβολικό τόνο μιλώντας για το περσινό δημοψήφισμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, το δημοψήφισμα του Ιουλίου ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας! Της σύγχρονης ιστορίας που περιέχει το αλβανικό έπος, την εθνική αντίσταση, το Πολυτεχνείο, την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα πολλά. Όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο ιστορικό δημοψήφισμα. Και κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι βλέπουν στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλδημοκρατία και τον ρεαλισμό. Άγνωστο από ποιες κινήσεις, ιδέες και εξαγγελίες συνάγουν ένα τέτοιο συμπέρασμα. Ο μόνος ρεαλισμός που αποδεικνύεται συνεχώς είναι η προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας με κάθε τρόπο τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τους ΑΝΕΛ.
Χ.Δ.


Εσωτερική ασυνεννοησία στην δημοτική αρχή;
Στην συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού το μεσημέρι της Παρασκευής προέκυψε για ακόμη μία φορά το ζήτημα της πιθανολογούμενης μετακίνησης των υπηρεσιών του Κέντρου από το κτήριο της πλατείας Ματσίνη. Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή κάποια έξοδα που ήρθαν προς έγκριση για την ανακαίνιση και διαμόρφωση τριών γραφείων στο υπόγειο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ο πρόεδρος του Κέντρου, Πασχάλης Λύρατζης, τόνισε ότι σε αυτή την φάση θα χρησιμεύσουν για να στεγάσουν την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης, η οποία στεγάζεται σε έναν από τους χώρους της καπναποθήκης Π, που κρίθηκε ακατάλληλος από την Πολεοδομία. Ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, γνωρίζοντας την φημολογία για πιθανή παραχώρηση από τον δήμο του κτηρίου της Ματσίνη στην Εφορία Αρχαιοτήτων, ώστε να το εντάξει σε πρόγραμμα του υπουργείου και να το ανακαινίσει, ρώτησε τι πρόκειται να γίνει με το κτήριο. Οι υπάλληλοι του Κέντρου ενημέρωσαν ότι στα 23 σχεδόν χρόνια που στεγάζεται το Κέντρο εκεί, δεν έχει γίνει κάποιο έγγραφο παραχώρησης, αλλά ουσιαστικά φιλοξενούνται από τον δήμο, ο οποίος μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να τους ζητήσει να μεταφερθούν αλλού. Το αποκορύφωμα της όλης ασυνεννοησίας που επικρατεί στην δημοτική αρχή έγινε σαφές με αυτό που ανέφερε ο κ. Λύρατζης: Ενώ οι λογαριασμοί πάντα πληρώνονταν από τον δήμο, που είναι κύριος του κτίσματος, για πρώτη φορά ήρθε λογαριασμός της ΔΕΥΑΞ στο όνομα του Κέντρου. Επιστράφηκε με εξηγήσεις χωρίς τελικά να δοθεί λύση, ώσπου η ΔΕΥΑΞ (με πρόεδρο από την ίδια παράταξη) έκοψε το νερό στο Κέντρο. Οι της αντιπολίτευσης ασφαλώς και ξέσπασαν σε γέλια, αναρωτώμενοι αν τα μέλη της συμπολίτευσης μιλούν μεταξύ τους. Ορθή η απορία.
Χ.Δ.


Η κοινωνία της Ξάνθης έχει σοκαριστεί από την ποινή που επεβλήθη στον Καλαϊτζή
Σοκ και δέος έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ξάνθη η απόφαση του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Κομοτηνής που επέβαλε δις ισόβια στον πρώην διευθύνοντα της ΕΑΠΑΞ Θεολόγο Καλαϊτζή κρίνοντάς τον ένοχο για υπεξαίρεση και απάτη. Όλοι αναρωτιούνται «δηλαδή αν σκότωνε πως θα τον τιμωρούσαν;» και μοιραία κάνουν παραλληλισμούς με την αποτρόπαια ειδεχθή δολοφονία της μικρής Άννυ που πρόσφατα βγήκε η απόφαση που καταδίκασε τον πατέρα της σε ισόβια. ‘Ένας πατέρας – τέρας που τεμάχισε το παιδί του…
Και ναι σύμφωνοι, πρόκειται για μια δικαστική απόφαση και δεν μας επιτρέπεται να την κρίνουμε ωστόσο δεν πρέπει να αγνοήσουμε το μήνυμα που δίνει κυρίως στους αιρετούς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Παρόλα αυτά ο κοινωνικός αντίκτυπος και το κοινό αίσθημα περί δικαίου θεωρεί υπερβολική την ποινή και αυτό είναι μια αλήθεια που καταγράψαμε.
Μ.Ξ.


Η κρίση κάνει καλό στην υγεία!
 
Περισσότερα υγιεινά τρέφονται οι έλληνες στην περίοδο της κρίσης και οι λόγοι είναι προφανείς. Η κρίση οδήγησε τους Έλληνες να τρώνε φρούτα και λαχανικά και λιγότερο κρέας. Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, το ψωμί, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν μπει, σχεδόν καθημερινά, στο τραπέζι των καταναλωτών. Τα κρέατα (κόκκινα), ψάρια, τηγανητές πατάτες και αναψυκτικά έχουν περιοριστεί σε μία φορά την εβδομάδα. Τα γλυκά, τα όσπρια, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τα αυγά και το γάλα καταναλώνονται ελάχιστες φορές την εβδομάδα. Τέλος, η κατανάλωση αρνιού και κατσικιού περιορίζεται σε μία φορά τον μήνα.
Τι συμπεραίνουμε λοιπόν; Ότι η κρίση κάνει καλό στην υγεία!
Άντε βρε όλο να γκρινιάζετε μάθατε!!!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…