Σχόλια 07/10/16

0
kondos-alexandros
Η κυβέρνηση ξεκινά διάλογο με την Εκκλησία για τα Θρησκευτικά. Μάλλον θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες…


Το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου και το δικό μας
Μια ιστορική ανακάλυψη έγινε στην περιοχή μας και μιλάμε για απολιθώματα που βρέθηκαν σε περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ροδόπης και παραπέμπουν στην ύπαρξη απολιθωμένου δάσους. Μάλιστα οι επιστήμονες το χρονολόγησαν σε ίσως και παλαιότερο της Λέσβου. Επειδή επισκεφτήκαμε πρόσφατα το πάρκο του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι αποτελεί από τα κυριότερα τουριστικά σημεία του νησιού. Το πάρκο είναι ένα μνημείο της φύσης που αξίζει κανείς να το δει με τεράστιους απολιθωμένους κορμούς σε ένα μεγάλο εύρος μέσα σε μια χαράδρα που την διασχίζεις από ένα μονοπάτι. Είναι επισκέψιμο κατόπιν εισιτηρίου βεβαίως,   το δε μουσείο που υπάρχει στο Σίγρι 2 χιλιόμετρα από το Πάρκο επίσης κατακλύζεται από επισκέπτες. Ας ελπίσουμε ότι αυτό που ανακαλύφθηκε σε μας να έχει την ίδια αξιοποίηση και να δώσει μια τουριστική υπεραξία στην περιοχή και όχι να το ξεχάσουμε μετά από λίγο…
Μ.Ξ.


Περί της Ν.Δ. σχόλια
Στα οικογενειακά της Ν.Δ. τοπικά θα υπεισέλθουμε σχολιάζοντας τα λόγια κάποιων όπως και τις καφενειακές συζητήσεις ή το χειρότερο, τις προθέσεις κάποιων που τις διακινούν οι ίδιοι για να δείξουν πως δήθεν υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Λοιπόν, κατ’ αρχάς, είναι πολύ νωρίς ακόμη για βουλευτικές εκλογές. Στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Με 10-12 μονάδες κάτω από τη Ν.Δ. μόνον τρελοί θα έκαναν εκλογές. Βέβαια κάποιοι υποστηρίζουν πως σκέφτονται να τις κάνουν τώρα γιατί με την πάροδο του χρόνου θα χειροτερεύουν τα πράγματα. Ίδωμεν!
Δεύτερο, εκτός από τον Αλέκο Κοντό, κανένας άλλος δεν είναι σίγουρος για υποψήφιος. Κανένας. Όλοι είναι υπό αξιολόγηση, παλαιοί και νέοι. Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους κάποιοι που θεωρούν ότι «καπάρωσαν» θέση στο ψηφοδέλτιο. Τίποτε πιο αμφίβολο.
Στην εκλογική μάχη που θα δοθεί θα χρειαστούν «πολεμιστές» με δυνατά όπλα. Διότι η μάχη θα είναι κρίσιμη και δύσκολη.
Γ.Δ.


Ο χρόνος θα δείξει
Και κάτι ακόμη περί της Ν.Δ. και του Κοντού. Ο Αλ. Κοντός θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου τοπικά, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. διότι θα είναι μια ρεβάνς γι’ αυτόν και διότι έμαθε να αγωνίζεται. Υπήρξε ένα διάλειμμα που τελειώνει. Τις γνώσεις και εμπειρία στα Αγροτικά θα τα χρειαστεί ο Μητσοτάκης σίγουρα. Όπως και την Κεντρώα προέλευσή του. Άρα, πολιτικά σκεπτόμενος κάποιος άλλος υποψήφιος θα πρέπει να εκπροσωπεί την ακραιφνή δεξιά. Το ποιος θα επιλεγεί, η Αθήνα το γνωρίζει γιατί τελικά αυτή θ’αποφασίσει. Όπως το ίδιο θα συμβεί και με τον –ένα οπωσδήποτε- μειονοτικό υποψήφιο κατά τη δική μας εκτίμηση.
Τούτα τα λίγα και υπομονή. Ο χρόνος θα δείξει.
Γ.Δ.


Ευχές και στους δύο
Καλύτερα είναι η υγεία της συζύγου του δημάρχου Ξάνθης Άννης σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Μπάμπη Δημαρχόπουλου. Το κρίσιμο σημείο ξεπεράστηκε και σταδιακά θα υπάρξει αισθητή βελτίωση.
Υπάρχει όμως και η υπόθεση υγείας του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Ο οποίος βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ξάνθης παρουσιάζοντας μια στασιμότητα, με την ελπίδα να την ξεπεράσει κι αυτή τη δοκιμασία.
Περαστικά και στους δύο και γρήγορα να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι ευχές όλων των Ξανθιωτών είναι μαζί τους.
Γ.Δ.


Γνωστά λημέρια για τον Μπόλαρη
Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο Μάρκος Μπόλαρης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα έρθει στην Ξάνθη και θα πραγματοποιήσει σχετική περιοδεία. Αργότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο.
Ενημερώνουμε λοιπόν ως έχουμε υποχρέωση τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει άγχος. Ο υπουργός γνωρίζει τα λημέρια και τα κατατόπια της Ξάνθης. Κι αυτό γιατί έχει έρθει αρκετές φορές εδώ ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και είχε μιλήσει σε κομματικές συγκεντρώσεις…
Γ.Δ.


Tα αριστερά χημικά
Δεν είναι η πρώτη φορά που διαδηλώνουν οι συνταξιούχοι. Αυτό συνέβαινε και σε καλές εποχές που διαμαρτύρονταν για τις μικρές αυξήσεις «που δεν αρκούσαν για ένα κουλούρι την ημέρα», όπως συνήθιζε να λέει τότε η αριστερά. Ούτε είναι η πρώτη φορά που τους απωθούν βίαια και τους ψεκάζουν. Είναι όμως η πρώτη φορά που έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται καθώς έχουν υποστεί τρομακτικό πετσόκομμα οι συντάξεις τους και βέβαια η πρώτη φορά που έχουν τέτοια αντιμετώπιση με κυβέρνηση Αριστεράς.
Η οργή τους όμως τώρα ξεχειλίζει λόγω της εξαπάτησης που έχουν υποστεί, η οποία συνεχίζεται ακόμα και μετά τις τεράστιες περικοπές από τον «κομμουνιστή» υπουργό με το μαντηλάκι, που επιμένει ότι έχει κοπεί μόνο το 5% των επικουρικών και διαβεβαιώνει ότι δεν προβλέπεται καμιά επιπλέον μείωση των συντάξεων, ενώ στον προϋπολογισμό υπάρχουν κι άλλες περικοπές. Έχουμε και την υποκρισία με τον «εξοργισμένο πρωθυπουργό» που δεν δέχεται να δει αντιπροσωπεία τους, βάζει τα ΜΑΤ να εμποδίζουν όποιον πάει προς το Μαξίμου και μετά εξοργίζεται που τους απωθούν με βία και με χημικά. Μα με ποιον άλλο τρόπο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό, με τριαντάφυλλα;
Με τα ψέματα και τις περικοπές να συνεχίζονται παράλληλα, το «κίνημα της μαγκούρας» αναμένεται να κορυφωθεί και να πλήξει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση.
Πρώτα τους έταξαν 13η σύνταξη, μετά τους πήραν και τη 12η και την 11η και από πάνω τους ψεκάζουν όταν διαμαρτύρονται!


Πυρκαγιά σε στάνη στον Δαφνώνα
Μπορεί το καλοκαίρι να μας άφησε όχι όμως και οι πυρκαγιές που ακόμη συνεχίζουν να …ταλαιπωρούν την Πυροσβεστική Ξάνθης, ευτυχώς όμως δεν πρόκειται για σοβαρά συμβάντα. Όπως αυτή που ξέσπασε νωρίς το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε κτηνοτροφική μονάδα στον Δαφνώνα της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και κινητοποίησε την Πυροσβεστική η οποία μετέβη με 3 υδροφόρες και 8 πυροσβέστες και κατάφερε να σβήσει την πυρκαγιά προτού εξαπλωθεί. Δεν κινδύνευσαν ζώα γιατί η κτηνοτροφική μονάδα ήταν αδειανή και χρησιμοποιούνταν για αποθήκη.
Μ.Ξ.


Το κλίμα ξαφνικά βελτιώθηκε
Ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ένας από τους τελευταίους που απολαμβάνουν μια σχετική εκτίμηση και αναγνώριση στην χώρα μας. Ο χώρος όντως πάσχει εδώ και χρόνια, αλλά τώρα έχουμε πρωτοφανή φαινόμενα. Έχουμε μια Πρόεδρο Αρείου Πάγου που καταδέχτηκε να διορισθεί στις 3 τα ξημερώματα προσπερνώντας στην διαδοχή άλλους που κανονικά έπρεπε να αναλάβουν την κορυφαία αυτή θέση, που καταμηνύει ακαδημαϊκούς νομικούς για τις απόψεις τους, που στέλνει στα πειθαρχικά ανώτατους δικαστές για αμφίβολα ζητήματα, έναν Πρόεδρο Συμβουλίου της Επικρατείας που αναβάλλει Ολομέλεια γιατί «το κλίμα δεν ήταν καλό», που δηλώνει ότι «το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας και να μπορέσουμε με τις αποφάσεις μας και την άψογη τήρηση της διαδικασίας μήπως τυχόν δώσουμε μια ελπίδα, μια ώθηση προς τα εμπρός στην κοινωνία». Προφανώς πλέον τα δικαστήρια δεν δικάζουν κατά το Σύνταγμα και τον νόμο, αλλά κατά τον ‘’σφυγμό της κοινωνίας’’ και δεν δικάζουν για να αποδώσουν δικαιοσύνη αλλά ‘’ελπίδα ώθησης’’. Τρεις Πρόεδροι Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας πήγαν στον Πρωθυπουργό μόλις τους κάλεσε και όταν βγήκαν από την συνάντηση το μόνο που είχαν να μας πουν ήταν για τα μισθολόγια, λες και οι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι συνδικαλιστές ή τίποτα φραγκοφονιάδες ψιλικατζήδες. Η αναγόρευση του λαού σε υπέρτατο κριτή συνιστά μια ύπουλη και λαϊκίστικη επίθεση στα ιερά και όσια της Δημοκρατίας. Η δε αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση και εύστοχη: «Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή». Μπαχτσίσι το λέμε στο χωριό μου, πάντως.
Χ.Δ.


Εκκλησία-Κράτος ενωμένοι προχωρούν
Δεν υπάρχουν πλέον εκπλήξεις για την ‘’πρώτη φορά Αριστερά’’ κυβέρνηση και όσοι πέφτουν ακόμη από συννεφάκια μάλλον απουσιάζουν από την χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο Σύριζα που κόπτονταν για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους φαίνεται ότι από τον μόνο χώρο που έχει αποκοπεί είναι η… Αριστερά. Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις για μη εμπλοκή της Εκκλησίας σε θέματα της Πολιτείας και της Παιδείας, μια συνάντηση 45 λεπτών ήταν αρκετή για να ξαναμπεί η επίσημη Εκκλησία στην διαδικασία διαλόγου για το μάθημα των θρησκευτικών. Αυτό βέβαια μπορεί να δημιουργήσει προηγούμενο και για άλλα μαθήματα, όπως αυτό της ιστορίας, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους εκκλησιαστικούς χώρους. Η εικόνα ήταν λίγο… τρομακτική είναι η αλήθεια, αφού στην συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου παραβρέθηκαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Υπουργός Παιδείας και ο Υπουργός… Εθνικής Άμυνας! Με ποια ιδιότητα άραγε; Μια εικόνα που θα ήταν απολύτως δικαιολογημένη αν είχαμε μια θεοκρατική στρατιωτική δικτατορία για παράδειγμα. Τα τρία σημεία, πάντως, στα οποία κατέληξαν είναι ότι: αλλάζει το περιεχόμενο του μαθήματος, αξιολογείται στο τέλος της «δοκιμαστικής» χρονιάς και συγγράφεται νέο βιβλίο μετά από διάλογο στον οποίο θα συμμετέχει και η Εκκλησία. Κανείς τελικά δεν επιχειρεί ανοιχτά την ρήξη με την Εκκλησία στην Ελλάδα, όσα μεγάλα λόγια και αν λέει. Ο Σημίτης είχε κάνει μόνο κάτι ανάλογο με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες και μάλιστα επί Χριστοδούλου. Όπως πολύ εύστοχα αναρωτήθηκε κάποιος μετά το πέρας της συνάντησης: «Τι έκαναν 17 ώρες οι ευρωπαίοι δεν μπορώ να καταλάβω. Ο Ιερώνυμος σε τρία τέταρτα τον ξεπέταξε».
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλάξτε τροπάριο… Έχει καταντήσει ρουτίνα πλέον. Σχεδόν ανά βδομάδα η Εταιρεία Προστασίας …