Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πήρε φόρα και συνεχίζει ασταμάτητη η Ξάνθη!

Πήρε φόρα και συνεχίζει ασταμάτητη η Ξάνθη!

0
platanias-xanthi16

Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στον Πλατανιά με 0-1

Επόμενος αγώνας για την ξανθιώτικη ομάδα την Τετάρτη (26/10-15:00) στα Ιωάννινα για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδας

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Ξάνθη, που πραγματοποιώντας ακόμη μία «επαγγελματική» εμφάνιση,και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα λόγω της καλής αμυντικής της λειτουργίας πέτυχε ακόμη ένα διπλό, αυτή τη φορά στην έδρα του Πλατανιά Χανίων με σκορ 0-1. Σκόρερ για την ξανθιώτικη ομάδα ήταν ο Γιουνές που στο 19’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Νιέτο έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα γα το 0-1, σκορ που έμεινε ως το τέλος. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για την Ξάνθη μετά το διπλό στη Λεωφόρο (1-2) την περασμένη αγωνιστική, με το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου που έφτασε στους 8 βαθμούς να δείχνει ότι μπορεί – αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς – να φτάσει πολύ ψηλά τη φετινή χρονιά!

Πλατανιάς – Ξάνθη 0-1

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 19’ ο Νιέτο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Γιουνές αφύλακτος μέσα στην περιοχή έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο έδαφος και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Σωτηρίου κάνοντας το 0-1. Στο 37’ ο Τσουράκης από κοντά έκανε την προσπάθεια με την μπάλα να καταλήγει στον Μουνάφο και τους αμυντικούς να απομακρύνουν. Στο 39’ σε φάση «καρμπόν» με το 0-1, ο Γιουνές δεν άλλαξε την πορεία της μπάλας με την ευκαιρία να χάνεται και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν λίγο αργότερα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο 47’ ο Νιέτο έκανε την συρτή πάσα με τον Μπανανά να προλαβαίνει με προβολή τον Βασιλακάκη. Το σουτ του Αποστόπουλου στο 49’ πέρασε άουτ και στο 52’ νέα άστοχη προσπάθεια για τον Πλατανιά με τον Γκνιάτιτς. Στο 56’ μετά από κόρνερ, ο Γκνιάτιτς έκανε την κεφαλιά πάσα στον Μπανανά στο β’ δοκάρι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73΄ ο προωθημένος Μπαξεβανίδης έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Σωτηρίου. Το σουτ του Γουνδουλάκη μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς στο 88′.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Μάνταλος της ΕΠΣ Καβάλας με βοηθούς τους κ.κ. Νικόλαο Γεωργαράκο (ΕΠΣ Αθηνών) – Κωνσταντίνο Κώστα (ΕΠΣ Εύβοιας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Βοσκάκης της ΕΠΣ Ηπείρου.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Γκνιάτιτς, Μπαξεβανίδη, Λάζιτς, Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (70’ Ντιλαβέρ), Στανισάβλιεβιτς (46’ Γουνδουλάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Τσουράκης (80’ Ντίνας), Μουνάφο, Γιακουμάκης.

ΑΟ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Βασιλακάκης (69’ Λάζιτς), Ντε Λούκας, Λουσέρο, Νιέτο (77’ Τριάδης), Γιουνές (83’ Ράνος).

* Επόμενος αγώνας της Ξάνθης είναι ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ αλλά για άλλη διοργάνωση και συγκεκριμένα για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδας σε μία αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (26/10) στις 15:00, ενώ στη συνέχεια επιστρέφει στη βάση της (Πηγάδια) για το παιχνίδι με την Κέρκυρα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος (Σάββατο 29/10-17:15).

** Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Super League στο αυριανό φύλλο του «Ε».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …