Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Πετά το γάντι» ο Χατζόπουλος στον Τσολακίδη για την ΔΕΥΑΑ Αβδήρων

«Πετά το γάντι» ο Χατζόπουλος στον Τσολακίδη για την ΔΕΥΑΑ Αβδήρων

0
xatzopoulos-avdira

«Θα μιλήσω με αποδείξεις και ονόματα για το ποιος δημιούργησε τα χρέη που μας χρεώνει ο Τσολακίδης»

Απαντά για την αύξηση των τιμολογίων στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Αβδήρων: «Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το «απόστημα» της παραλίας»

«Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στο δήμο Αβδήρων με αιχμή του δόρατος την ΔΕΥΑΑ και την οικονομική διαχείρισή της επί προεδρίας δημάρχου αρχικά και του κ. Νίκου Χατζόπουλου από τον Μάρτιο του 2015 και μετέπειτα. Αφορμή δόθηκε από τους ισολογισμούς του 2014 και του 2015 που έχουν αρνητικό πρόσημο 732.000 ευρώ.

«Κόκκινο πανί» οι αρνητικοί ισολογισμοί της ΔΕΥΑΑ και οι αυξήσεις στα τιμολόγια της παραλιακής ζώνης

Το «άνοιγμα» των 732.000 ευρώ αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για την δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής της κ. Βασίλη Τσολακίδη να ασκεί δριμεία κριτική σε ανακοίνωση που εξέδωσε στον Τύπο εγκαλώντας την δημοτική αρχή για κακοδιαχείριση στην ΔΕΥΑΑ που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία χρεών καθώς και ότι προσπαθεί να καλύψει αυτή την «τρύπα «με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και σπασμωδικές ενέργειες», όπως χαρακτηριστικά τονίζει αναφερόμενος στις αυξήσεις 200% στο πάγιο και 80% στην αύξηση του νερού στις παραλίες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτή η απόφαση είναι έωλη και μπορεί να καταπέσει σε τυχόν προσφυγή, υπονοώντας ενδεχομένως πως θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη για την νομιμότητα της απόφασης.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Ν. Χατζόπουλος: «Θα μιλήσω με αποδείξεις και ονόματα για το ποιος δημιούργησε τα χρέη που μας χρεώνει ο Τσολακίδης»

Όπως είναι φυσικό οι καταγγελίες Τσολακίδη λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της δημοσιοποίησης στον Τύπο πριν ακόμη τεθούν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων κατόπιν επιλογής του κ. Τσολακίδη δημιούργησαν θόρυβο στην τοπική κοινωνία του δήμου και προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Νίκου Χατζόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο «Ε» κατηγόρησε τον κ. Τσολακίδη για: «μικροπολιτική αντιπολίτευση για την δημιουργία εντυπώσεων». Παράλληλα επεσήμανε πως το ποσό αυτό δεν είναι πραγματικό χρέος της ΔΕΥΑΑ αλλά λογιστικό που έχει αναφορά στην οφειλή προς την ΔΕΗ η οποία όμως μετά τον διακανονισμό εξυπηρετείται κανονικά από την επιχείρηση.

Επίσης ο κ. Χατζόπουλος «πέταξε το γάντι» προς τον κ. Τσολακίδη επισημαίνοντας πως αν θεωρεί ότι αυτό το ποσό είναι χρέος και επειδή πρόκειται για ισολογισμό, τότε γνωρίζει και αποκρύπτει – προφανώς σκοπίμως – ότι για το έτος 2014 το «χρέος» όπως λέει οφείλεται στην δική του διαχείριση αφού ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης ανέλαβε τον Οκτώβριο και σ’ ότι αφορά τον ίδιο ανέλαβε τον Μάρτιο του 2015 έχοντας να αντιμετωπίσει μια σειρά από αντιξοότητες με κορυφαίο τα capital controls και την καθυστέρηση των δημοτών να εξοφλήσουν τα τιμολόγια τους εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας που αντιμετώπιζε η χώρα. Ωστόσο επιφυλάχτηκε να μιλήσει με «αποδείξεις και ονόματα» στο δημοτικό συμβούλιο καθώς – όπως είπε: «Εγώ λειτουργώ θεσμικά και το θέμα αυτό θα είναι στην ημερήσια διάταξη του επικειμένου δημοτικού συμβούλιου. Εκεί θα παρουσιάσω επίσημα έγγραφα και στοιχεία από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ της διοίκησης Σίσκου – Τσολακίδη και θα φανεί πως δημιουργήθηκαν τα χρέη που λέει ο κ. Τσολακίδης και τώρα επιχειρεί να τα χρεώσει σε μας».

Ν. Χατζόπουλος: «Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα της παραλίας»

Στο άλλο ζήτημα που του χρεώνει, τις αυξήσεις στα τιμολόγια των παραλιακών οικισμών του δήμου ο κ. Χατζόπουλος επιμένει ότι πρόκειται για μια νόμιμη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ και ότι αυτό το παράδειγμα του διαχωρισμού δηλαδή της χρέωσης στα τιμολόγια σε παραλιακούς και μη οικισμούς στον ίδιο δήμο ακολουθούν και άλλοι δήμοι όπως ο δήμος Παγγαίου. Επιμένει ότι γίνεται υπερκατανάλωση νερού για αρδευτικούς λόγους στους παραλιακούς οικισμούς κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να στερούνται το νερό το καλοκαίρι οικισμοί όπως η Μάνδρα: «Όπως τόνισα και στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να δοθούν αντικίνητρα στην υπερκακατανάλωση του νερού στην παραλία. Στην Μάνδρα δεν έχουν νερό για να πρασινίζουν τα γκαζόν τους οι Ξανθιώτες στα εξοχικά τους που χρησιμοποιούν για να παραθερίζουν το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια ασυδοσία. Το είπαμε εξ αρχής ότι θα σπάσουμε το απόστημα της παραλίας και θα το σπάσουμε…»

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στον Έβρο

Αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FS…