Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Στάθης Γιαννακίδης στην Νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στάθης Γιαννακίδης στην Νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

0
tsipras gianakidis

Τα μηνύματα του συνεδρίου: «Κόμμα Μελών» και Τσίπρας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης

Εκλογές στις Νομαρχιακές τέλος Οκτώβρη – Δηλώνει παρών ο Χατζηθεοδώρου

«Εποικοδομητικό» χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των μελών το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο κυρίως επειδή «έβαλε σε τάξη» κάποια θέματα εσωκομματικά που άπτονται της οργάνωσης και του προσδιορισμού του κόμματος με την κυβέρνηση και την κοινωνία ενώ παράλληλα άφησε πίσω του μια σειρά ιδεολογικές εμμονές που λειτουργούσαν διχαστικά κατά το παρελθόν και πλέον δεν έχουν κοινωνικό αντίκρισμα.

Τα μηνύματα του συνεδρίου: Κόμμα Μελών και Τσίπρας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης

Αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα του συνεδρίου ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου που ήταν παρών και συμμετείχε στις εργασίες τα συνόψισε στα εξής: α) Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα των τάσεων και των συνιστωσών μετεξελίχθηκε σε κόμμα των μελών και β) Η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα που αναδεικνύεται σε ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και στον απόλυτο ηγέτη, γεγονός που κατέδειξε η εκλογή του με …σταλινικά ποσοστά!

«Υπήρξαν και γκρίνιες υπήρξε και μια αναλυτική παρουσίαση όλων των απόψεων και των κυρίαρχων τάσεων. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο σ’ ένα συνέδριο κόμματος. Να επιτευχθεί η σύνθεση απόψεων μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί από κόμμα των συνιστωσών σε κόμμα των μελών και ο Αλέξης Τσίπρα είναι αδιαμφισβήτητα ο απόλυτος ηγέτης. Ένας πετυχημένος πρόεδρος κόμματος και πρωθυπουργός», αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Ο Στάθης Γιαννακίδης εκλέχθηκε στη Νέα Κεντρική Επιτροπή

Με 315 ψήφους εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή ο βουλευτής Ξάνθης κ. Στάθης Γιαννακίδης κι έτσι ο νομός μας έχει εκπρόσωπο στο κεντρικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος που είναι υπεύθυνο για την χάραξη της πολιτικής του. Επίσης από την ΑΜΘ εκλέχθηκαν ο Βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ(419)καθώς επίσης και ο Βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης(291). Ο Νίκος Καλιαμπάκας, δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ η Ξάνθη συμμετείχε με 13 αντιπροσώπους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής και που αναδείχθηκαν μέσα από εκλογική διαδικασία. Να σημειώσουμε πως η νέα Κεντρική Επιτροπή απαρτίζεται από 151 μέλη, κατά 50 λιγότερα από την προηγούμενη και η μείωση αυτή αποσκοπεί στο να καταστεί πιο ευέλικτο το όργανο. Πρόκειται δε να συνέλθει το προσεχές Σαββατοκύριακο για να εκλέξει στην Πολιτική Γραμματεία και τον νέο Γραμματέα του κόμματος.

Εκλογές στις Νομαρχιακές τέλος Οκτώβρη – Δηλώνει παρών ο Χατζηθεοδώρου

Μετά το συνέδριο σειρά έχει η αναδιοργάνωση των περιφερειακών και νομαρχιακών οργάνων και η εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων του συνεδρίου. Έτσι όπως σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδώρου τέλος Οκτωβρίου αναμένονται οι εκλογές στα όργανα. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: « είναι νωρίς ακόμη για να βγει στην εφεδρεία» και ότι θα είναι υποψήφιος για την Νομαρχιακή Επιτροπή. Τέλος σε τοπικό επίπεδο αναμένεται το προσεχές διάστημα επίσκεψη ή του υπουργού ή του αν. υπουργού Υγείας σε μια προσπάθεια να διευθετηθούν μια σειρά από προβλήματα στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…