Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέα σχέδια και στόχοι στην ΟΕΒΕ Ξάνθης

Νέα σχέδια και στόχοι στην ΟΕΒΕ Ξάνθης

0
tsiakiroglou m

Εξωστρέφεια – ενδυνάμωση – παρεμβατικότητα το τρίπτυχο του σχεδιασμού

Μ. Τσιακίρογλου: «Η δύναμη της Ομοσπονδίας είναι τα σωματεία της. Θα προσπαθήσουμε την αύξηση του αριθμού τους»

Με πρωτεύοντα στόχο την εξωστρέφεια της ΟΕΒΕ Ξάνθης και την διεύρυνση της δύναμης και της επιρροής της στον επαγγελματοβιοτεχνικό χώρο μέσα από την δημιουργία νέων σωματείων, ξεκινά την θητεία της στον ένα χρόνο που απομένει από τις εκλογές – όπως ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας, η νέα πρόεδρος κα Μαίρη Τσιακίρογλου που διαδέχθηκε κατόπιν εκλογικής διαδικασίες τον παραιτηθέντα Γιώργο Μπατζακίδη.

Εξωστρέφεια – ενδυνάμωση – παρεμβατικότητα

Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού της κας Τσιακίρογλου και του νέου7μελους Διοικητικού συμβούλιου της ΟΕΒΕ με κεντρική στόχευση την προάσπιση των συμφερόντων των επαγγελματοβιοτεχνών και την στήριξή τους μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Μιλώντας στο «Ε» η κα Τσιακίρογλου αναφέρθηκε στα άμεσα σχέδια της ως προέδρου: « Θα καθιερώσουμε μια μηνιαία συνάντηση με τα σωματεία που συγκροτούν την δύναμη της ΟΕΒΕ με στόχο να καταγράφουμε σε σταθερή βάση τα προβλήματα των μελών μας. Επίσης θα επιδιώξουμε και θα βοηθήσουμε στην ίδρυση νέων κλαδικών σωματείων και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ο επιθυμητός αριθμός ατόμων για την σύσταση ενός σωματείου θα μπορεί να συσταθεί ένα εμποροβιοτεχνικό που θα συμπεριλαμβάνει πολλούς κλάδους», σημειώνει η κα Τσιακίρογλου.

«Η δύναμη της Ομοσπονδίας είναι τα σωματεία της»

Αυτή την στιγμή η ΟΕΒΕ Ξάνθης εκπροσωπεί 23 – 25 σωματεία και φιλοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό τους: «Η δύναμη της Ομοσπονδία είναι τα σωματεία της. Γι αυτό θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό τους,. Θα προσπαθήσουμε επίσης να πετύχουμε οικονομική αυτοτέλεια ώστε να μπορούμε να διοργανώνουμε δραστηριότητες πάντα προς όφελος των μελών μας και της τοπικής κοινωνίας. Θα επιδιώξουμε την συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς και με την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε επίσης συνεργασία και συνεχή ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΓΣΕΒΕΕ δημιουργώντας έτσι μια ασπίδα προστασίας και μεγεθύνοντας την παρεμβατικότητά μας. Έχουμε σκοπό να δραστηριοποιηθούμε στην πάταξη του παραεμπορίου σε συνεργασία με άλλους φορείς και να δυναμώσουμε την φωνή των επαγγελματιών. Έχουμε δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με τον εμπορικό σύλλογο και το Επιμελητήριο», τονίζει η κα Τσιακίρογλου.

Μ. Τσιακίρογλου: «Είχαμε συνδικαλιστική συνεργασία με τον κ. Μπατζακίδη»

Αναφορικά με την παραίτηση Μπατζακίδη και την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε εξαιτίας των λόγων που επικαλέστηκε, η κα Τσιακίρογλου διέψευσε κατηγορηματικά οτιδήποτε αναφέρεται σε προβληματική συνεργασία μεταξύ τους. Αντίθετα είπε πως υπήρχε συνδικαλιστική συνεργασία και ομοθυμία μέσα στο Δ.Σ. και πως οι λόγοι που επικαλέστηκε ο κ. Μπατζακίδης δεν την αφορούν. Άλλωστε όπως είπε σέβεται την εμπειρία του κ., Μπατζακίδη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …