Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μειώνονται τα τμήματα της Α’ τάξης του 1ου Γυμνασίου ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά

Μειώνονται τα τμήματα της Α’ τάξης του 1ου Γυμνασίου ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά

0
1o-gimnasio

Έντονη διαμαρτυρία από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ζητούν απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου και επαναφορά της με τη νέα σχολική χρονιά

Επισημαίνουν ότι φέτος λειτούργησαν έξι τμήματα αντί πέντε για να καλυφθεί η φοίτηση τριών μαθητών με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Τη διαμαρτυρία του για τη σύμπτυξη των τμημάτων της πρώτης τάξης από έξι σε πέντε σχεδόν στο μέσο του πρώτου τετραμήνου, κατόπιν διευκρινιστικής εγκυκλίου, εκφράζουν με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση ΑΜΘ και τη σχολική σύμβουλο, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Όπως εξηγούν τα μέλη του ΔΣ στην επιστολή, κατόπιν εγκρίσεως της Σχολικής Συμβούλου, δημιουργήθηκε στο σχολείο 6ο τμήμα για να καλύψει την ανάγκη φοίτησης στην τάξη αυτή τριών παιδιών με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ σημειώνουν ότι: «η παραπάνω ενέργεια γίνεται χωρίς να απαιτηθούν νέοι καθηγητές επομένως χωρίς έξοδα προς το δημόσιο και δεν προκαλείται καμιά δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Τα τμήματα δομημένα ως έχουν, λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς, ενώ ήδη οι διδάσκοντες καθηγητές έχουν βάλει τις πρώτες γραπτές δοκιμασίες για την αξιολόγηση των μαθητών. Η εκ των υστέρων σύμπτυξη των τμημάτων σε πέντε, σε εφαρμογή της διευκρινιστικής εγκυκλίου που πρόσφατα εκδόθηκε, σχεδόν στο μέσο του τετραμήνου, θα δημιουργήσει εκπαιδευτική αναταραχή, θα διαταράξει την προσαρμογή των μαθητών της πρώτης τάξης στα νέα δεδομένα του γυμνασιακού περιβάλλοντος και θα δημιουργήσει κυρίως στα παιδιά με τις διαγνωσμένες εκπαιδευτικές δυσκολίες αυξημένο άγχος για την εκ νέου ένταξή τους σε διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με άλλους διδάσκοντες και διαφορετικούς συμμαθητές. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύνολο των παιδιών του σχολείου καθώς θα μεταβληθούν τα προγράμματα και οι διδάσκοντες στο σύνολο των τμημάτων, αλλά και στην αξιολόγηση των παιδιών που ήδη έχουν γράψει τα πρώτα σχετικά τεστ, και θα συνεχίσουν με διαφορετικούς διδάσκοντες. Σημειωτέον ότι όλη αυτή η αναστάτωση γίνεται γιατί η 1η τάξη του σχολείου μας έχει δύο παιδιά λιγότερο από τον αριθμό που ζητάει η διευκρινιστική εγκύκλιος για να παραμείνουν έξι τα τμήματα».

Οι ίδιοι τονίζουν ότι η απόφαση θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον ληφθεί στην αρχή της χρονιάς και επισημαίνουν: «η εν μέσω σχολικής χρονιάς εφαρμογής της μπορεί να εξοικονομεί ανθρώπινο δυναμικό και να διορθώνει διοικητικά την καταστρατήγηση από κάποια σχολεία του νόμου, όμως εκπαιδευτικά και κυρίως παιδαγωγικά είναι άκαιρη κι άκυρη».

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάνει λόγο για προχειρότητα στα εκπαιδευτικά εγχειρήματα και μεταρρυθμίσεις και με βάση τις αντιρρήσεις του, αλλά και αυτές του συμβουλίου των μαθητών ζητά να αποσυρθεί για φέτος η εγκύκλιος και να επανέλθει εκ νέου του χρόνου. Καλούν δε τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να εντάξει το σχολείο στην εισήγηση του για την κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…