Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Κοινωνική μάστιγα οι ανήλικοι «μηχανόβιοι» του Δροσερού

Κοινωνική μάστιγα οι ανήλικοι «μηχανόβιοι» του Δροσερού

0
astynomia-ktirio

Η αστυνομία εξιχνίασε 14 κλοπές δικύκλων και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος πέντε ανηλίκων από 10 έως 15 χρόνων

Προδιαγεγραμμένη η πορεία των παιδιών αυτών χωρίς ευκαιρία διαφυγής. Τις περιουσίες των συμπολιτών επιχειρεί να διασώσει η αστυνομία με συχνές επεμβάσεις στον οικισμό

Για μία ακόμη φορά η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ανήλικων παιδιών από το Δροσερό, τα οποία εμφανίζουν συχνά παραβατική συμπεριφορά και κλέβουν κυρίως μηχανάκια, τα οποία πουλούν σε τιμές 10 και 20 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ελάχιστα χρήματα, κάποιες φορές ακόμη και για να πάρουν ναρκωτικά.

Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που διαπράχθηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2016, στο νομό Ξάνθης.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ανήλικων ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 15, 14, 13, 12 και 10 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι πέντε ανήλικοι, μέσα στο διάστημα των δύο μηνών, αφαίρεσαν από χωριά και την πόλη της Ξάνθης, συνολικά δεκατέσσερα δίκυκλα (7 μοτοποδήλατα και 7 μοτοσικλέτες). Οι κλοπές αναφέρθηκαν τόσο από κοντινά χωριά (Ζυγός, Πετεινός), όσο και από πιο μακρινά χωριά της υπαίθρου, όπως τα Άβδηρα. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν έξι από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι ανήλικοι, που πλέον έχουν αποκτήσει εμπειρία, αφού έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και κατά το παρελθόν για κλοπές, καραδοκούν, εντοπίζουν τα δίκυκλα που είναι εκτεθειμένα στο δρόμο, τα βάζουν μπρος και γίνονται «καπνός».

Οι αστυνομικοί κάνουν σχεδόν καθημερινούς ελέγχους στον οικισμό, προκειμένου να προλάβουν να γλιτώσουν τις ιδιωτικές περιουσίες των συμπολιτών, πριν τις πουλήσουν ή τις κάνουν χίλια κομμάτια για να δώσουν τα ανταλλακτικά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. Ωστόσο, το ζητούμενο, που είναι να αποτραπεί αυτή η συμπεριφορά στο μέλλον παραμένει με την ίδια κρισιμότητα, αφού τα παιδιά αυτά, είτε άλλα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, περνούν για λίγο από τα κέντρα κράτησης ανηλίκων και επιστρέφουν στην ενεργό δράση, χωρίς καμία ευκαιρία και κανένα κίνητρο να ξεφύγουν.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…