Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Φιλική νίκη (2-1) της Ξάνθης επί της VFR Wilsche-Neubokel της αδελφοποιημένης πόλης του Γκίφχορν

Φιλική νίκη (2-1) της Ξάνθης επί της VFR Wilsche-Neubokel της αδελφοποιημένης πόλης του Γκίφχορν

0
gifhorn

Και στον αθλητισμό διευρύνεται η συνεργασία των δύο αδελφοποιημένων πόλεων

Ενθουσιασμός και ικανοποίηση από τα μέλη της γερμανικής αποστολής που βρέθηκαν στην Ξάνθη το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 03 Οκτωβρίου 2016

Ενθουσιασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από το ταξίδι τους στην Ξάνθη και την τριήμερη διαμονή τους εδώ έμειναν οι παίκτες και οι συνοδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Γκίφχορν που βρέθηκαν στην πόλη μας το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 03 Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη της ομάδας VFR Wilsche-Neubokel από το Γκίφχορν έγινε στα πλαίσια της περαιτέρω σύσφιξης σχέσεων των δύο πόλεων, αφού η γερμανική πόλη είναι αδελφοποιημένη με την Ξάνθη από το… μακρινό 1984 και, πέρα από τις πολιτιστικές και άλλες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί αυτό το διάστημα, πλέον διευρύνουν τη συνεργασία τους και στον αθλητισμό.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι επικεφαλής της γερμανικής αποστολής που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αθλ. Κέντρου της ΠΑΕ Ξάνθης στα Πηγάδια ήταν ο Δήμαρχος του Γκίφχορν κ. Ματίας Νέρλιχ, ενώ από πλευράς Ξάνθης την αποστολή υποδέχθηκε και συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Λομβαρδέας (ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προβλήματος υγείας συγγενικού του προσώπου). Ο κ. Λομβαρδέας ήταν αυτός που έκανε και τη σέντρα στο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην VFR Wilsche-Neubokel και τη μικτή ομάδα με παίκτες των Ομάδων Νέων – Εφήβων που παρέταξε ο ΑΟ Ξάνθης, ενώ για την ιστορία στην αναμέτρηση που διεξήχθη σε βοηθητικό γήπεδο του Αθλ. Κέντρου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 2-1.

Έπαιξαν φιλικό, παρακολούθησαν Ορφέα και ευχαριστήθηκαν τον… ήλιο της Κυριακής

Το μεσημέρι της Κυριακής η αποστολή του Γκίφχορν παρευρέθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπου παρακολούθησε τον αγώνα Γ’ Εθνικής Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Δράμας (0-3), με τους Γερμανούς παίκτες να απολαμβάνουν τόσο την αναμέτρηση, όσο και τις καλές καιρικές συνθήκες και την ηλιοφάνεια που επικρατούσαν την παραπάνω ημέρα, με τους ίδιους να δίνουν μία ευχάριστη νότα στις κερκίδες με την παρουσία τους και τα… γερμανόφωνα συνθήματα που φώναζαν ανά διαστήματα, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας η ΠΑΕ Ξάνθη παρέθεσε δεξίωση στη φιλοξενούμενη αποστολή, πριν αυτή αναχωρήσει τη Δευτέρα για να επιστρέψει στην αδελφοποιημένη πόλη του Γκίφχορν.

Να σημειώσουμε τέλος ότι αυτή ήταν η 2η φορά που τμήμα της Ξάνθης αντιμετωπίζει αντίστοιχη ποδοσφαιρική ομάδα από το Γκίφχορν, με την πρώτη συνάντηση να τοποθετείται… 20 χρόνια πριν (1996), όταν τον Αύγουστο του 1996 η αποστολή της Ξάνθης που πραγματοποιούσε προετοιμασία στην Αυστρία επισκέφθηκε τη γερμανική πόλη (με τη μεσολάβηση του αείμνηστου τότε Δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη) όπου είχε δώσει φιλικό και είχε επιστρέψει νικήτρια με σκορ 0-1.

«Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από το ταξίδι στην Ξάνθη»

Μετά την επιστροφή τους στη βάση τους, τα μέλη της αποστολής του Γκίφχορν (η πόλη αριθμεί 42.000 κατοίκους και βρίσκεται κοντά στην πόλη του Βόλφσμπουργκ, στη Νότια Σαξονία) έκαναν δηλώσεις στα γερμανικά ΜΜΕ, με τον εκπρόσωπο της VFR Wilsche-Neubokel Ίβαν Ρούπσαϊτ μεταξύ άλλων να αναφέρει: «Η ομάδα μας έτυχε θερμής υποδοχής στην Ξάνθη. Υπήρξαν πολλές δραστηριότητες, ξεναγήσεις κ.α., ενώ δώσαμε και ένα δυνατό φιλικό που θα μας βοηθήσει στα πλαίσια της προετοιμασίας μας. Το σύντομο ταξίδι μας ήταν αρκετά κοπιαστικό αλλά ήταν πολύ ευχάριστο, μια μεγάλη εμπειρία για όλους τους παίκτες που αποκόμισαν πολλές ευχάριστες αναμνήσεις».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου

Σε Α’ και Β’ κατηγορίες Με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα και αύριο η…