Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έως τις 13 Οκτωβρίου το μεσημέρι η υποβολή των αιτήσεων για τις 250 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Ξάνθης

Έως τις 13 Οκτωβρίου το μεσημέρι η υποβολή των αιτήσεων για τις 250 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Ξάνθης

0
ergasia-oct161

Τρέχει η προκήρυξη του ΟΑΕΔ

«Τρέχει» η νέα προκήρυξη αφορά 6.328 θέσεις, οκτάμηνης απασχόλησης, σε 34 δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας. Έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Από την περιφέρειά μας εντάσσονται οι δήμοι: Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ορεστιάδας. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας 3ης Οκτωβρίου 2016 και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 13ης Οκτωβρίου 2016 να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν (1) έως τρεις (3) Δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και κριτήριο εντοπιότητας

Στα κριτήρια μοριοδότησης των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Ειδικότητες

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και κατάρτιση

Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας. Περισσότερες πληροφορίες για τους άνεργους-ενδιαφερόμενους του προγράμματος στην ιστοσελίδα του ο ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

2 εποχικές προσλήψεις στην ΔΕΥΑΞ

Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης, ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο ατόμων με εποχικές συμβάσεις για την κάλυψη εποχιακών αναγκών. Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες: ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ και ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ). Η διάρκεια της σύμβαση είναι 8 μήνες. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 18 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 25410 20100.

1 θέση δικηγόρου στον Δήμο Ξάνθης

Με το υπ΄ αριθ. πρωτ. 38426/6-10-16 πρακτικό τοιχοκόλλησης στις 6 Οκτωβρίου του έτους 2016, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 12:00 αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του καταστήματος του Δήμου Ξάνθης το υπ΄ αριθ. 6Β/29-9-2016 Πρακτικό – Απόφαση Επιτροπής Επιλογής του άρθρου 43 παρ. 2 περ. β΄ του Ν. 4194/2013 για την πλήρωση μιας (1) θέσης Δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής στο Δήμο Ξάνθης, σύμφωνα με την την υπ’ αριθ. πρωτ. 12625/11-4-16 .

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Προφίλ Υποψηφίου

•Προϋπηρεσία σε πωλήσεις

• Ευχέρεια στη χρήση Η/Υ

•Γνώση αγγλικής γλώσσας

• Ικανότητα επικοινωνίας και οργάνωσης

• Ομαδικό πνεύμα συνεργασίας

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε άμεσα το βιογραφικό σας σημείωμα μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: chkousi@fotoilektriki.gr

ΤΕΙ ΑΜ – Θ

1 θέση Καθαριότητας

Αιτήσεις μέχρι 24.10.2016.

Προσλήψεις μονίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας

Στις 25 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις

Μέσω ΑΣΕΠ προκηρύχθηκαν 35 θέσεις για προσλήψεις μονίμων, σε τεχνικές θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οι προσλήψεις αφορούν αποφοίτους Λυκείου (ΔΕ) και ΤΕΙ (ΤΕ).

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 25 Οκτωβρίου 2016 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2016. Όπως ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας.

Οι θέσεις είναι οι εξής:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΩ: Α΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), δεκαεννέα (19) θέσεις των ειδικοτήτων: ΤΕ Γραφιστών, ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΤΕ Ηλεκτρονικών Μηχανικών, ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕ Συντηρητών Έργων Τέχνης, ΤΕ Τεχνολόγων Εκτυπωτικών Εργασιών, ΤΕ Τεχνολόγων Τεχνικών Η/Υ και Δικτύων (HELP DESK) και ΤΕ Χειριστών Κεντρικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Β΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), δεκαέξι (16) θέσεις των ειδικοτήτων: ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών (ΣΤ’ Ειδικότητας), ΔΕ Μηχανοτεχνιτών, ΔΕ Πιεστών Λιθογράφων, ΔΕ Τεχνιτών Καυσίμων Αερίων, ΔΕ Υδραυλικών και ΔΕ Ψυκτικών.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις, πρέπει να υποβάλλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ: Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αρμόδια για την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος στην Ελλάδα και τη διαφύλαξη της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα για 23.000 ανέργους 29 – 64 ετών

Πρόκειται για νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης

χεδόν 23.000 άνεργοι αναμένεται να ωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Εγγυημένης Απασχόλησης που σχεδιάζει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Θα αφορά 23.000 άνεργους, κυρίως με χαμηλά προσόντα και δεξιότητες, και ηλικίες 29 έως 64 ετών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με vouchers και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 110 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αρχικά αφορούσε 16.000 όμως ανασχεδιάστηκε για να ωφεληθούν πολύ περισσότεροι δικαιούχοι.

Στόχος είναι η ενίσχυση του βιογραφικού των ωφελούμενων προκειμένου να μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα και επίδομα πρακτικής, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες για το 50% των ωφελουμένων ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.

4.000 επαγγελματίες Υγείας στα νοσοκομεία για 12 μήνες

Τον Noέμβριο η προκήρυξη της δράσης Κοινωφελούς χαρακτήρα

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα απασχοληθούν στις επτά υγειονομικές περιφέρειες από τον Ιανουάριο του 2017

Προκήρυξη για 4.000 ετήσιες συμβάσεις σε ειδικότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος θα εκδώσει μέσα στον Νοέμβριο το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν με τον πιο άμεσο τρόπο θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις άλλες δομές του Συστήματος Υγείας.

Πρόκειται για δράση με κοινωφελή χαρακτήρα και όχι πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με την «κλασική» έννοια του όρου που χρησιμοποιείται στα αντίστοιχα προγράμματα που υλοποιούνται στους δήμους της χώρας, καθώς η χρηματοδότηση των νέων θέσεων θα προέλθει από την πρώτη δόση που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…