Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Δεν θα γίνει Hot spot στην Ξάνθη

Δεν θα γίνει Hot spot στην Ξάνθη

0
kendro lathrometanaston

Διαβεβαιώνει ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Ευ. Γκίκας

Μετατάχθηκαν 80 αστυνομικοί για την φύλαξη 190 αλλοδαπών στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης

Διέψευσε κατηγορηματικά ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Ευάγγελος Γκίκας τις φήμες ότι υπάρχει σχέδιο λειτουργίας Hot spot για πρόσφυγες και μετανάστες στον χώρο της πρώην Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης. Η φήμη κυκλοφόρησε όταν έγινε γνωστό ότι στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών που λειτουργεί από το 2012 σε κτήριο της Αστυνομικής Σχολής έχουν προσέλθει 80 αστυνομικοί από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

Μετάταξη 80 αστυνομικών ανά τρίμηνο για την Φύλαξη του κέντρου

Όπως εξήγησε ο κ. Γκίκας οι αστυνομικοί αυτοί μετατάσσονται από άλλες περιοχές για να ενισχυθεί η φύλαξη του Κέντρου. Αυτό γίνεται ανά τρίμηνο και σ’ αυτή την χρονική στιγμή έγινε η αλλαγή του τριμήνου των αποσπασμένων. Ανέφερε δε πως το Κέντρο έχει χαρακτηριστεί πρόσφατα Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κλειστού τύπου. Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Hot spot ή να λειτουργήσει το υπάρχον Κέντρο ως Hot spot ο κ. Γκίκας απάντησε πως δεν έχει καμιά τέτοιου είδους ενημέρωση και πως ισχύει η απόφαση στην Ξάνθη να λειτουργεί Προαναχωρησιακό Κέντρο και όχι Hot spot.

190 αλλοδαποί στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης

Αυτή την στιγμή κρατούνται στο Κέντρο της Ξάνθης 190 αλλοδαποί από διάφορες χώρες. Μερικοί από Συρία και Πακιστάν αλλά και Μαρόκο και Αλγερία που ήρθαν παράνομα στην χώρα μας μέσω Τουρκίας. Οι αλλοδαποί σύμφωνα με την νομοθεσία κρατούνται για ένα 6μηνο και στην συνέχεια απελευθερώνονται και αν έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου αυτό εξετάζεται. Οι περισσότεροι αναχωρούν για τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και αρκετοί επιστρέφουν στις πατρίδες του. Όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας οι συνθήκες κράτησης στο κέντρο είναι καλές και η συμπεριφορά του προσωπικού υποδειγματική. Ωστόσο – όπως είπε – δεν εκλείπουν τα προβλήματα που δημιουργούν κυρίως αλλοδαποί χρήστες ναρκωτικών που παρουσιάζουν στερητικά σύνδρομα. Τότε οδηγούνται στο νοσοκομείο Ξάνθης και τους παρέχεται αγωγή. “Πρόκειται όμως για μεμονωμένα περιστατικά” , κατέληξε ο κ. Γκίκας

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…