Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αντιμέτωπος με το ηχητικό ντοκουμέντο ο δήμαρχος;

Αντιμέτωπος με το ηχητικό ντοκουμέντο ο δήμαρχος;

0
dimotiko-jan16

Σάλος στην Επιτροπή Ποιότητας. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε πως εξ’ αρχής η απόφαση ήταν να δοθεί η περιοχή από τη Στοά Νούση μέχρι την τράπεζα Eurobank για τραπεζοκαθίσματα

Ο Θ. Ξυνίδης του απάντησε πως τον διαψεύδει το ηχητικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης της 23/3/2016. Στις 21 Οκτωβρίου καλεί τον δήμαρχο ο εισαγγελέας για κατάθεση

Με τροποποίηση στην … «μεταλλαγμένη» Κανονιστική Απόφαση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο της πόλης επεχείρησε να απαντήσει η δημοτική αρχή στην Μηνυτήρια Αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα η μείζονα αντιπολίτευση εγκαλώντας την για πλαστογραφία και αλλοίωση πρακτικού που αφορά στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τη Στοά Νούση μέχρι την τράπεζα Eurobank, στην κεντρική πλατεία. Το θέμα της υπόθεσης που προκάλεσε κραδασμούς στο δήμο Ξάνθης ήρθε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 2.30. Στην συνεδρίαση στην οποία προήδρευε ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος παρίστατο και ο κ. Θανάσης Ξυνίδης ως επικεφαλής της παράταξης που κατέθεσε την μήνυση ενώ απουσίαζαν ο κ. Λύρατζης και ο κ. Καρά Αχμέτ που εκπροσωπούνταν από τους αναπληρωματικούς τους.

Επιχείρηση «διόρθωσης» του πρακτικού

Τον ισχυρισμό ότι εξ’ αρχής από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε στις 23/3 /2016 με θέμα την Κανονιστική, η απόφαση ήταν να επιτραπεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τη Στοά Νούση μέχρι την τράπεζα Eurobank και ότι απλά από λάθος δεν γράφτηκε στο πρακτικό προέβαλε ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος ζητώντας από το σώμα να εγκρίνει τροποποίηση – συμπλήρωση της αρ.25/23-3-2016. Η θέση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ξυνίδη ο οποίος του απάντησε πως αυτοδιαψεύδεται και πως στο ηχητικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης ακούγεται να συνοψίζει λέγοντας ότι: «ισχύει η παράγραφος 11» δηλαδή να μην δοθεί η συγκεκριμένη ζώνη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Να σημειώσουμε πως το ηχητικό ντοκουμέντο προέρχεται από το μαγνητόφωνο που ο δήμαρχος θέτει σε λειτουργία κάθε φορά στις συνεδριάσεις των επιτροπών και κατόπιν φυλάσσει στο γραφείο του. Το ηχητικό το παρέδωσε ο κ. Δήμαρχος στον κ. Ξυνίδης μετά από σχετικό του αίτημα και στην συνέχεια ο κ. Ξυνίδης το παρέδωσε στον εισαγγελέα μαζί με την Μηνυτήρια αναφορά. Του επεσήμανε επίσης πως μ’ αυτή του την στάση εκθέτει και τους δημοτικούς συμβούλους που κινδυνεύουν να βρεθούν μπλεγμένοι και πως πρέπει να την ανακαλέσει. Ο δήμαρχος όμως του απάντησε πως ο ίδιος εκβιάζει τους δημοτικούς συμβούλους και να πάψει να το κάνει. Ο κ. Ξυνίδης συνέχισε λέγοντας πως και η ανακοίνωση του κ. Ανταμπούφη επιβεβαιώνει την παράλειψη της παραγράφου όπως και την αναγκαιότητα να γίνουν και άλλες τροποποιήσεις για να ταιριάζουν με την παράλειψη που αναφέρει η ανακοίνωση Ανταμπούφη. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ενώ καταψήφισε η παράταξη Ξυνίδη και Μπένη. Να σημειώσουμε ότι αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει την Μηνυτήρια Αναφορά και πως έχει οριστεί στις 20 Οκτωβρίου η κατάθεση του ο κ. Ξυνίδη ενώπιον του κ. εισαγγελέα και στις 21 του δημάρχου.

Εμμένει ο δήμαρχος στο θέμα του Κυβερνείου και μετά την απόρριψη από την επιτροπή του άρθρου 152

Στο ίδιο θέμα συζητήθηκε και η υπόθεση της εξέδρας του «Κυβερνείου», μετά την απόρριψη από την επιτροπή του άρθρου 152, στην οποία προσέφυγαν οι επιχειρηματίες ζητώντας ακύρωση της Κανονιστικής που εξαιρεί την περιοχή απέναντι από το Κυβερνείο για χρήση προβάλλοντας την αιτιολογία ότι είναι χώρος πρασίνου. Ο δήμαρχος επέμεινε στην αρχική απόφαση προβάλλοντας την ίδια αιτιολόγηση, ενώ ο κ. Ξυνίδης του επεσήμανε ότι θα κληθεί να εξηγήσει γιατί ενώ ισχύει το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε και κατά τα έτη 2010 και 2011 τότε η συγκεκριμένος χώρος είχε εκμισθωθεί και ότι εκτιμά πως εκ νέου θα ακυρωθεί η απόφαση από την Αποκεντρωμένη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…