Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αναβλήθηκε εγχείρηση γιατί δεν είχαν λάμες…

Αναβλήθηκε εγχείρηση γιατί δεν είχαν λάμες…

0
nosokomeio1

Έλλειψη υλικών στην Ορθοπεδική του νοσοκομείου Ξάνθης

Διοικητής, Αχ. Γερόπουλος: «Τεχνικό το ζήτημα που δεν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους… Το Νοσοκομείο Ξάνθης δεν χρεωστάει σε κανένα…»

«Χωλαίνει» η λειτουργία της Ορθοπεδικής στο νοσοκομείο της Ξάνθης και δημιουργούνται προβλήματα στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών.

Έλλειψη υλικών στην Ορθοπεδική του νοσοκομείου Ξάνθης

Σύμφωνα με καταγγελίες που δεχτήκαμε από συγγενή ασθενούς αναβλήθηκε εγχείρηση σε ηλικιωμένη γυναίκα η οποία έχει κάταγμα κλείδας μετά από πτώση. Η γυναίκα η οποία έχει και καρδιολογικά προβλήματα νοσηλεύεται με αφόρητους πόνους επί μία εβδομάδα στην κλινική του νοσοκομείου και ενώ της προγραμμάτισαν εγχείρηση για την Τετάρτη αυτή αναβλήθηκε γιατί όπως είπε ο γιατρός στην κόρη της δεν έχει το ειδικό υλικό που πρέπει να της τοποθετήσει. Έτσι της έδωσαν εξιτήριο και της είπαν να μεταβεί ξανά την Δευτέρα στο νοσοκομείο και αν έχει έλθει το υλικό θα γίνει η επέμβαση. Στο μεταξύ η ηλικιωμένη σφαδάζει από τους πόνους… κι όπως είναι φυσιολογικό έχει αναστατωθεί όλη η οικογένειά της που συμπάσχει.

Αχ. Γερόπουλος: «Τεχνικό το ζήτημα που δεν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους… Το Νοσοκομείο Ξάνθης δεν χρεωστάει σε κανένα…»

Το «Ε» απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέα Γερόπουλο, ο οποίος …διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του είπε πως το νοσοκομείο Ξάνθης «πληρώνει τους πάντες και δεν χρωστά σε κανένα προμηθευτή» και πως: «Θα παραιτηθώ τώρα αν μια εταιρεία βγει και πει πως τους χρωστάμε και δεν εξοφλούμε τις υποχρεώσεις μας». Όπως είπε το νοσοκομείο έχει καταβάλλει πάνω από 4 εκ. ευρώ σε προμηθευτές και 1 εκ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και δεν έχει καμιά εκκρεμότητα». Για το συγκεκριμένο θέμα είπε πως δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι που παρατηρήθηκε έλλειψη του συγκεκριμένου υλικού και πως είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Απέδωσε την έλλειψη στην μη έγκαιρη παραγγελία ή στην έλλειψη του συγκεκριμένου υλικού όχι όμως σε οικονομικής φύσεως λόγους που αφορούν το νοσοκομείο. Είπε ωστόσο ότι θα διερευνήσει το ζήτημα γιατί αυτό που προέχει πάντα για τον ίδιο και το νοσοκομείο είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου Ξάνθης και η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …