Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αντίο Γιώργο Παυλίδη

Αντίο Γιώργο Παυλίδη

0
pavlidis xatzidakeio

Με θερμό χειροκρότημα, οι ξανθιώτες και όλοι οι παριστάμενοι στην Εξόδιο Ακολουθία αποχαιρέτισαν τον Περιφερειάρχη, το νομάρχη, το συνάδελφο δικηγόρο, τον φίλο και συνοδοιπόρο

Στα Κοιμητήρια, εναπόθεσαν λουλούδια στην τελευταία του κατοικία και ευχήθηκαν να είναι ελαφρύ το χώμα της ξανθιώτικης γης, που τόσο αγάπησε, για να τον σκεπάζει

Με ένα θερμό και δυνατό χειροκρότημα οι ξανθιώτες και όλοι οι παριστάμενοι στην Εξόδιο Ακολουθία αποχαιρέτισαν τον Γιώργο Παυλίδη, με γνήσια συναισθήματα θλίψης για τον χαμό ενός εμπνευστή και υπηρέτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που η Ξάνθη είχε την τύχη να γνωρίσει ως νομάρχη, αλλά και αργότερα όλη η ΑΜΘ ως Περιφερειάρχη.

pavlidi-kideia5Η κηδεία του Γιώργου Παυλίδη πραγματοποιήθηκε χθες στις 4 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας παρουσία πλήθους κόσμου και με όλες τις τιμές που προβλέπει το τελετουργικό για το αξίωμά του.

Τη Εξόδιο Ακολουθία τέλεσαν οι Μητροπολίτες της ΑΜΘ, ενώ ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Γιώργου Παυλίδη. Για την σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει στο σύνολο της τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Δεκάδες στεφάνια από κάθε άκρη της Ελλάδας περιέβαλλαν τον καθεδρικό ναό, ενώ το φέρετρο κάλυψε η ελληνική σημαία, που στη συνέχεια αποδόθηκε στην εκτελεστική γραμματέα της ΑΜΘ Ζωή Κοσμίδου από τον στρατό και από αυτή τη σύζυγο του περιφερειάρχη Αθηνά και την κόρη του Μαρίνα.

pavlidi-kideia3Στην Εξόδιο Ακολουθία παραβρέθηκαν αρκετοί περιφερειάρχες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. Οι περιφερειάρχες στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν σε έναν πιστό αγωνιστή με πολύπλευρο έργο, που δίδαξε ήθος και πολιτισμό, τονίζοντας ότι πρώτοι οι ίδιοι, αλλά και όλοι οι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να τον θυμούνται για το όραμά και την παρακαταθήκη που άφησε.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τη Βουλή ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και τη Νέα Δημοκρατία ο Άδωνις Γεωργιάδης. Παρών ήταν επίσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Τον Γιώργο Παυλίδη τίμησαν εκτός από τους αντιπεριφερειάρχες του και περιφερειακούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις, πολιτικά πρόσωπα από όλη την ΑΜΘ, δήμαρχοι από όλη την Περιφέρεια, δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, όλοι οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ, πρόεδροι επιστημονικών συλλόγων της Ξάνθης, εκπρόσωποι του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί συνάδελφοι δικηγόροι, συνεργάτες στην παλιά Νομαρχία, υπάλληλοι της Περιφέρειας και πολλοί φίλοι.

pavlidi-kideia7Παρούσα ήταν και η μειονότητα, οι δύο μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, νυν και πρώην αυτοδιοικητικοί και πολλά μέλη της μειονότητας με τους οποίους είχε πολυετή συνεργασία, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζή.

Η βουλγάρικη κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειάρχη Σμόλιαν Νεντιάλκο Σλάβοφ, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά και αγαστά ο Γιώργος Παυλίδης, και την τουρκική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο νομάρχης Αδριανούπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν.

Στα Κοιμητήρια της Ξάνθης τελέστηκε τρισάγιο και αποδόθηκαν τιμές από άγημα του Δ’ ΣΣ. Εκεί, δίπλα στον Φίλιππο Αμοιρίδη, οι παρευρισκόμενοι άφησαν λουλούδια στην τελευταία του κατοικία και ευχήθηκαν καλό ταξίδι στο Γιώργο Παυλίδη και να είναι ελαφρύ το χώμα της ξανθιώτικης γης, που τόσο αγάπησε, για να τον σκεπάζει.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…