Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1 θέση μάγειρα στο Κέντρο Προστασίας του Δ. Τοπείρου

1 θέση μάγειρα στο Κέντρο Προστασίας του Δ. Τοπείρου

0
ergasia-oct162

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 20/10/2016 έως και 31/10/2016

Ο Δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, στο Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία, Φροντίδα και Αλληλεγγύη (Κ.Π.Φ.Α.)» Δήμου Τοπείρου.

Κωδικός θέσης

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός ατόμων

101

Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία, Φροντίδα και Αλληλεγγύη (Κ.Π.Φ.Α.)» Δήμου Τοπείρου (Για τη στελέχωση δομής Παιδικού Σταθμού)

Εξοχή

ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

Από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-08-2017, με δυνατότητα ανανέωσης ήπαράτασης σε

περίπτωση συνέχισης του προγράμματος

1

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από

αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας

μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία, Φροντίδα και Αλληλεγγύη (Κ.Π.Φ.Α.) » Δήμου Τοπείρου, Εξοχή, Τ.Κ. 67200, Ν. Ξάνθης, υπόψη κας

Σοφίας Λερίδου (τηλ. επικοινωνίας: 2541094344). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 20/10/2016 έως και 31/10/2016.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και

συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες Έντυπα –Διαδικασίες Διαγωνισμών Φορέων Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα

Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι Ανεξάρτητες και άλλες

αρχές ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες Έντυπα –

Διαδικασίες Διαγωνισμών Φορέων Ορ. Χρόνου ΣΟΧ. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:00 έως 14:00. Όλη η ανακοίνωση μαζί με το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) )» με σήμανση έκδοσης «23-8-2016» έχει αναρτηθεί : α) στην υπηρεσία μας, β) στα παραρτήματα Παιδικών Σταθμών και γ) στο Δημοτικό κατάστημα

Δήμου Τοπείρου, Εύλαλο.

Εν αναμονή των παραπεμπτικών από τον ΟΑΕΔ για να προσλάβει τους 250, της Κ.Ε. ο Δήμος Ξάνθης

Έληξε στις 13 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στην διαδικασία αξιολόγηση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών από τον ΟΑΕΔ βρίσκεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας καθώς έληξε στις 13 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων. Έτσι τόσο οι ενδιαφερόμενοι όσο και οι 34 δήμοι μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ξάνθης βρίσκονται αν αναμονή της ολοκλήρωσης τη διαδικασίας και της υποβολής των παραπεμπτικών από τον ΟΕΔ ώστε να ζητήσουν τα δικαιολογητικά και να γίνουν οι προσλήψεις.

Περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και κριτήριο εντοπιότητας

Στα κριτήρια μοριοδότησης των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Ειδικότητες

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και κατάρτιση

Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας. Περισσότερες πληροφορίες για τους άνεργους-ενδιαφερόμενους του προγράμματος στην ιστοσελίδα του ο ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Εγκρίθηκε από τον ΑΣΕΠ1 θέση ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου για το Κατάστημα Πωλήσεων της ΔΕΗ Ξάνθης

ΕΣΠΑ: Επιδότηση έως 100% για επιχειρηματίες

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος προκήρυξης των τριών δημοφιλών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση μικρών και νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και των πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ που θέλουν να σπάσουν τη δική τους δουλειά. Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών δράσεων που ανήκουν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» που διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού ανέρχεται στα 238 εκατ. ευρώ. Μέσα από τα προγράμματα αυτά που στον πρώτο κύκλο τους κέρδισαν το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, για την ακρίβεια 34.000, προβλέπονται κοινοτικές ενισχύσεις έως και 100% για επενδύσεις.

Συνοπτικά οι τρεις δράσεις έχουν ως εξής:

Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές. Ο προϋπολογισμός του δεύτερου κύκλου θα είναι της τάξης των 140 εκατ. ευρώ.

«Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» με τον προϋπολογισμό του δεύτερου κύκλου να σχεδιάζεται στα 48 εκατ. ευρώ.

Τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» που θα έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Πηγές θέλουν τα ποσοστά επιδότησης για όσους υπαχθούν στα προγράμματα να μην αλλάζουν σε σχέση με εκείνα του πρώτου κύκλου.

Έτσι για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων το ποσοστό χρηματοδότησης θα είναι στο 50% των επιλέξιμων δαπανών.

Σε σχέση με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα το ποσοστό επιδότησης, σύμφωνα με το Έθνος, θα είναι πάλι στο 100%.

Επίσης στο 100% θα είναι και η επιδότηση της δράσης ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αιτήσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβάλλουν: Άνεργοι πτυχιούχοι τριοτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την υποβολή της αίτησης.

Φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος.

Καθηγητές στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση».

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Λογιστική».

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει από σήμερα το πρόγραμμα για 3.000 ανέργους

Λίστες των επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ειδικότητα και επίπεδο εκπαίδευσης

Ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου η διαδικασία υπόδειξης για το πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ για 3.000 νέους άνεργους ηλικίας 25-29 ετών. Οι πίνακες των ανέργων και η αντίστοιχες λίστες των επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ειδικότητα και επίπεδο εκπαίδευσης είναι αναρτημένες στην Ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Στην Ιστοσελίδα του Οργανισμού μπορούν επίσης να βρουν όσοι επιθυμούν τον Οδηγό Εφαρμογής των Προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας όπου περιγράφονται η διαδικασία υπόδειξης και οι υποχρεώσεις των ανέργων. Mε βάση τη σειρά κατάταξης των πινάκων των ανέργων σε θέσεις του τομέα ειδίκευσης των ασκουμένων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας θα γίνονται οι υποδείξεις, όπως επίσης και σύμφωνα με το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…