Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το νοσοκομείο μας αποδυναμώνεται από την φυγή των νέων ειδικευόμενων ιατρών

Το νοσοκομείο μας αποδυναμώνεται από την φυγή των νέων ειδικευόμενων ιατρών

0
nosokomio xanthis exo-empros

Μείζον πρόβλημα για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ο νέος διοικητής Α. Γερόπουλος μιλά στο «Ε»

Στον επαγγελματισμό του προσωπικού αποδίδει την καλή λειτουργία του νοσοκομείου. Έρχονται προσλήψεις – Εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ορίστηκε το νέο Δ.Σ.

Στον απόλυτο επαγγελματισμό του προσωπικού όλων των κλάδων, οφείλει την εύρυθμη λειτουργία το νοσοκομείο Ξάνθης, σύμφωνα με την εκτίμηση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Αχιλλέα Γερόπουλου. Παρότι ανέλαβε πριν ένα μήνα τα ηνία του νοσοκομείου ο κ. Γερόπουλος έχει αποκομίσει μια γενική εικόνα του τι παρέλαβε από τον προκάτοχό του κ. Αθανάσιο Πάσχου και είναι πλέον σε θέση να γνωρίζει τα σημεία που «πάσχουν» ώστε να επικεντρώσει αντιστοίχως τον σχεδιασμό του.

Η έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών το μέγα πρόβλημα του νοσοκομείου Ξάνθης

Με αφορμή δε, στοιχεία για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας που έδωσε στην δημοσιότητα η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στα οποία για το νοσοκομείο Ξάνθης αναφέρει: «Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60% στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού», ο κ. Γερόπουλος μιλώντας στο «Ε» αποδέχεται και ιεραρχεί ως υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα του νοσοκομείου Ξάνθης την έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών, λόγω της εκροής του κλάδου, ιδιαίτερα των νέων ιατρών στο εξωτερικό και κυρίως σε Γερμανία και Βρετανία: «Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τους ειδικευόμενους γιατρούς και το αντιμετωπίζει όχι μόνο το νοσοκομείο Ξάνθης αλλά και πολύ μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Δεν υπάρχει πλέον λίστα αντικατάστασης. Είναι τεράστιος ο αριθμός αυτών που έχουν φύγει με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία της χώρας μας», σημειώνει ο κ. Γερόπουλος αναφερόμενος σ’ ένα φαινόμενο πανελλαδικό που έχει δημιουργηθεί και οξυνθεί στα χρόνια της κρίσης.

Έρχονται προσλήψεις – Εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές

Παράλληλα σπεύδει να τονίσει πως το νοσοκομείο Ξάνθης δεν παρουσιάζει έλλειψη σε παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και σε επικουρικούς γιατρούς ενώ πρόκειται να στελεχωθεί ακόμη περισσότερο όταν ολοκληρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί που έχουν ενεργοποιηθεί. Ειδικότερα έχουν ενεργοποιηθεί προσλήψεις από τον πίνακα Κ4 και Κ5 του ΑΣΕΠ και υπάρχουν θέσεις για το νοσοκομείο Ξάνθη και στον πανελλήνιο διαγωνισμό των 1530 προσλήψεις παραϊτρικού προσωπικού που είναι σε εξέλιξη. Επίσης έχει ενεργοποιηθεί ο παλαιός διαγωνισμών για τους επικουρικούς με 9 θέσεις για το νοσοκομείο Ξάνθης: «Δεν είμαστε σε εποχή παχιών αγελάδων αλλά δεδομένων των συνθηκών το νοσοκομείο Ξάνθης βρίσκεται σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας παρότι έχει λιγότερο προϋπολογισμό. Κι αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό, την εμπειρία και διάθεση προσφοράς που επιδεικνύει το προσωπικό μας. Δεν έχουμε έλλειψη σε αναλώσιμα όπως άλλα νοσοκομεία γιατί γίνεται σωστή διαχείριση και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα εξοφλήσουμε όλους τους προμηθευτές μας. Έτσι θα συμβάλλουμε και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας αφού οι προμηθευτές μας είναι ως επί το πλείστον τοπικές επιχειρήσεις», επισημαίνει ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης.

Γερόπουλος: «Στηρίξτε το νοσοκομείο… είναι το αποκούμπι του κόσμου…»

Στα σχέδιά του είναι και η κανονική λειτουργία του μαστογράφου μόλις ολοκληρωθούν οι προσλήψεις ενώ αναφορικά με την μείωση της επισκεψιμότητας στο νοσοκομείο όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΠΑΕΔΥΝ ο κ. Γερόπουλος είπε πως δεν είναι σε γνώση του στοιχεία που να το πιστοποιούν, χαρακτήρισε δε το νοσοκομείο σαν «αποκούμπι» του φτωχού: «Ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα. Το νοσοκομείο είναι το αποκούμπι του. Πρέπει όλοι να το στηρίξουμε, να το κρατήσουμε ψηλά γιατί σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να προσθέσουμε ένα ακόμη πρόβλημα στο κόσμο». Τέλος δήλωσε πως αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της Καρδιολογικής και πως όλες οι Κλινικές λειτουργούν καλά και πως παρέλαβε ένα νοσοκομείο «νοικοκυρεμένο», γεγονός που πιστώνεται στον προκάτοχό του κ. Πάσχου.

Ορίστηκε το νέο Δ.Σ. του νοσοκομείου Ξάνθης

Σ’ ότι αφορά το διοικητικό σχήμα του νοσοκομείο με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός υγείας κ. Α. Ξανθός ορίστηκε το νέο 5μελές Διοικητικό συμβούλιου του νοσοκομείου Ξάνθης με 2ετή θητεία που αποτελείται από τον Πρόεδρο Α. Γερόπουλο, Αντιπρόεδρο τον κ. Μουμίνογλου Μπιρόλ, και μέλη την Αγοραστού Βασιλική, τον Χατζηδημητρίου Χρήστο και την Μητράκου – Γεωργίου Παρασκευή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…