Σχόλια 14/09/16

0
kotopoulos kazakos apostolidis
Συνθήκες γαλέρας στους ιδιωτικούς σταθμούς αποκάλυψε ο πρωθυπουργός! Έτσι κλείνοντας τα κανάλια απελευθέρωσε τους «σκλάβους» της ενημέρωσης στην ελευθερία της ανεργίας…


Τελευταία αγόρευση
Την τελευταία του αγόρευση στην Ξάνθη έκανε το μεσημέρι της Τρίτης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης στη δίκη των αυτοδιοικητικών του δήμου Τοπείρου ο Εισαγγελέας Ξάνθης κ. Νικόλαος Καραμολέγκος.
Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε ότι η τελευταία του αυτή αγόρευση στην Ξάνθη θα φροντίσει να είναι σύντομη, αλλά και περιεκτική!
Ο κ. Καραμολέγκος παίρνει μετάθεση στο νομό Πέλλας μετά από τρία περίπου χρόνια στην Ξάνθη και κατά γενική ομολογία άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις ως ένας μετριοπαθής, επιμελής και ευπροσήγορος άνθρωπος και λειτουργός, που απέφυγε έριδες και ακρότητες.
Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια λοιπόν στον κ. Καραμολέγκο κι εμείς αναμένουμε τον νέο Εισαγγελέα που θα καταλάβει την έδρα της Ξάνθης και θα τελέσει τα καθήκοντά του συνεπικουρούμενος από δύο αντιεισαγγελείς.
Ε.Δ.


Παρασκηνιακά
Ιδιαίτερα θερμό και φιλικό ήταν το κλίμα μεταξύ των κατηγορουμένων στο δήμο Τοπείρου και αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στα διαλείμματα και τις διακοπές της δίκης. Οι σύμβουλοι που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις, αλλά έχουν κοινό μακρύ αυτοδιοικητικό παρελθόν αντάλλαξαν κουβέντες και πειράγματα, ενώ δεν έλειψαν και τα… υπονοούμενα του πολιτικού παρασκηνίου.
Ο φακός του «Ε» μάλιστα συνέλαβε σε στιγμή οικειότητας τους συμβούλους Καζάκο, Αποστολίδη και Κοτόπουλο (οι δύο πρώτοι από τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης και ο τρίτος από τον Μίχογλου), οι οποίοι λίγο αστεία λίγο σοβαρά δεν διέψευσαν ότι το βλέμμα τους παραμένει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τώρα αν η πορεία τους θα είναι κοινή… ας μας πει η φωτογραφία!
Ε.Δ.


Τεκμήρια…
Πρώτη μέρα στο σχολειό!
Οι καφετέριες της πόλης ασφυκτικά γεμάτες,
ήχοι και βουή μιας πιθανής διασκέδασης.
Νεαροί γονείς-μητέρες κυρίως-και τα παιδάκια τριγύρω.
Πρώτη μέρα στο σχολειό!
Στα καφέ της πόλης πραγματική συμφόρηση.
Στην βιβλιοθήκη της πόλης απόλυτη απουσία, σιωπή
μιας πιθανής προόδου…
Καλό σχολειό σε μαθητές, γονείς και δασκάλους !
Χ.Μ.


6-8 δις χαμένα λόγω ΣΥΡΙΖΑ
Η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας κ. Χουντή για την τύχη των κερδών από ελληνικά ομόλογα των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών είναι ενδεικτική του μεγέθους της εξαπάτησης των πολιτών εκ μέρους της κυβέρνησης και της βλάβης που αυτή επιφέρει στη χώρα.
Τα κέρδη αυτά είχε συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2012 να επιστρέφονται στην Ελλάδα, μετά από κάθε επιτυχή αξιολόγηση κάτι που γινόταν έως το 2014, αποφέροντας αρκετά δις στα δημόσια ταμεία. Όμως, από τον Ιούνιο του 2015, λόγω της εγκληματικής διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, θετική αξιολόγηση δεν υπήρξε κι έτσι χάθηκαν συνολικά έως σήμερα 6-8 δις από τις επιστροφές δύο ετών. Ένα ποσό που έρχεται να προστεθεί στις τραγικές συνέπειες των 89 χαμένων δις, της υπερήφανης διαπραγμάτευσης.
Και το χειρότερο; Το γεγονός αυτό το απέκρυψε η κυβέρνηση, που σήμερα κομπάζει για τα 246 εκ ευρώ που πήρε με το ιδιότυπο μαφιόζικο πόκερ από τους καναλάρχες. Ένα ποσό στο οποίο ο πρωθυπουργός έχει προσδώσει διαστάσεις ιερές, κάτι σαν το κρασί του γάμου της Κανά, που μ’ αυτό θα τραφούν και θα επωφεληθούν όλοι οι αναξιοπαθούντες της χώρας.
Σημειωτέον ότι τα 6-8 χαμένα δις αντιστοιχούν σε 2 ή 3 χρονιές ΕΝΦΙΑ για τους Έλληνες!


Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Οι καταστροφές στη Θάσο από τις φωτιές, από πλημμύρες σε άλλα μέρη της χώρας είναι όντως μια δύσκολη περίπτωση για όσους υφίστανται τις αρνητικές επιπτώσεις. Γι’αυτό και απαιτείται η αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων αλλά και η αποκατάσταση των ζημιών.
Όμως, υπάρχει ένα άσχημο και αρνητικό προηγούμενο κι αυτό δεν είναι άλλο από το ελληνικό δημόσιο. Το οποίο εύκολα μεν χαρακτηρίζει στα χαρτιά ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» μια περιοχή, ένα δήμο, αλλά στην πράξη, για να ολοκληρώσει ό,τι απαιτείται, χρειάζονται χρόνια!
Καταγραφή ζημιών, τόσο των ιδιωτών όσο και δήμων ή κράτους, προώθηση σε μια σειρά υπουργεία για την αποκατάσταση των ζημιών, και τέλος αποζημίωση ιδιωτών, μειωμένη όταν γίνει μετά από 2-3 χρόνια! Έτσι δηλαδή και δεν έχεις δικά σου χρήματα ν’ αποκαταστήσεις τις ζημιές άμεσα, πάει κάηκες.
Γ.Δ.


Συρρίκνωση
Τη συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% έως το 2050, προβλέπει το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων (IIASA) της Βιέννης, αναφέροντας πως στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά μέσο όρο, ο πληθυσμός στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξηθεί κατά 6,6% σε σχέση με σήμερα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις του Ινστιτούτου, συρρίκνωση μέχρι το 2050 θα παρουσιάσουν επίσης, οι πληθυσμοί σε μία σειρά ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, με τη μεγαλύτερη να εντοπίζεται στη Μολδαβία (κατά 42,7%) και να ακολουθούν οι χώρες της Βαλτικής, η Λιθουανία (μείον 35,6%), η Λετονία (μείον 30%) και στη συνέχεια η Βουλγαρία (μείον 25%), η Κροατία (μείον 21,6%) και η Ουκρανία (μείον 19%). Αντίθετα μία εντυπωσιακή αύξηση του πληθυσμού, και αυτό εξαιτίας κυρίως της μετανάστευσης, προβλέπει το Ινστιτούτο (το οποίο έχει την έδρα του στο προάστιο Λάξενμπουργκ της Βιέννης) στις χώρες της Β. Ευρώπης
Γ.Π.


Η ντροπή του Ωραιοκάστρου
Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε ένα δημόσιο σχολείο του Ωραιοκάστρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έκανε συνέλευση και το θέμα που μονοπώλησε, ως φαίνεται, το ενδιαφέρον του ήταν η δημιουργία Τάξεων Υποδοχής για τα παιδιά των προσφύγων. Αποφάσισαν ομόφωνα μάλιστα την μη ένταξη-τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου τους. Σε περίπτωση που το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό, απείλησαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στο σχολείο. Μια απειλή που πέρα από αστεία είναι και παράνομη. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Ωραιοκάστρου, δήμος με τον οποίο ο δήμος Ξάνθης υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας. Στην συνεδρίαση ακούστηκαν ευτυχώς και κάποιες λογικές φωνές, πέρα από φόβους και ημιμάθεια. Χαρακτηριστικά, συνταξιούχος μαία ανέφερε ότι όλα τα επιχειρήματα για πιθανές ασθένειες λύνονται πολύ απλά, αφού και στα χειρουργεία περνούν άνθρωποι με βαριές κολλητικές ασθένειες, αυτό όμως δεν αποτελεί εμπόδιο για να χειρουργηθούν και οι υπόλοιποι εκεί. Το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου κατάγονται από παππούδες πρόσφυγες του Πόντου και του Καυκάσου. Αυτό δεν τους εμποδίζει όμως να επιδεικνύουν τόση μισανθρωπία απέναντι σε παιδιά. Είναι από αυτά τα ποσοστά των Ελλήνων που πρόσφατη έρευνα έδειξε πως έχουν ροπή στην καχυποψία και στη συνωμοσιολογία. Ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, ποσοστό υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως. Άνθρωποι που φοβούνται ότι τα εμβόλια που έχουν σώσει τον πλανήτη εδώ και δεκαετίες από θανατηφόρες ασθένειες μπορεί να κάνουν τα παιδιά τους αυτιστικά. Κάτι θα πρέπει να κάνει η πολιτεία για τέτοιες περιπτώσεις γονέων, που αποτελούν σωματικά, πνευματικά και ψυχικά απειλή για τα ίδια τους τα παιδιά.
Χ.Δ.


Οι Πόντιοι πάνε για ρεκόρ Γκίνες στην ΔΕΘ
Της… μόδας φαίνεται ότι έγιναν τα ρεκόρ Γκίνες τελευταία. Μετά την δική μας καριόκα, ήρθε η σειρά για έναν παραδοσιακό ποντιακό χορό. Όλα είναι έτοιμα για το εγχείρημα της δημιουργίας του μεγαλύτερου σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακού χορού «Ομάλ», ισχυρίζονται οι διοργανωτές. Ο χορός θα διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, κυκλώνοντας τη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής συναυλίας των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, «Μαζί με… ψυχή», που ξεκίνησε στις 21.30, οι επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ είχαν την δυνατότητα να συγκεντρωθούν, ώστε να συμμετάσχουν στον χορό. Μετά τη λήξη της συναυλίας είχε προγραμματιστεί να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες, ενώ σε 36 σημεία έξω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης υπήρχαν συντονιστές για να κατευθύνουν τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες στον κύκλο καταγράφηκαν από κάμερα (επίγεια και εναέρια). Για να επιτευχθεί το ρεκόρ, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συντονιστούν και να χορέψουν για 15 λεπτά. Συμμετοχή στον «Ομάλ» μπορούσε να έχει κάθε επισκέπτης της Έκθεσης, μόνο με το εισιτήριο εισόδου, ακόμα και όσοι δεν γνώριζαν τα βήματα, ακολουθώντας τους συντονιστές. Ήταν η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια για έναν παραδοσιακό ποντιακό χορό και αναμένουμε να δούμε αν τελικά θα συμπεριληφθεί και αυτή η απόπειρα στο πασίγνωστο βιβλίο των ρεκόρ.
Χ.Δ.


Μηδέν παίρνουν οι Βούλγαροι στην τουριστική παιδεία!
Θέλουν οι γείτονες μας οι Βούλγαροι να αποκτήσουν τουριστική παιδεία αλλά το κομμουνιστικό τους παρελθόν και η νοοτροπία που τους έχει καλλιεργήσει δεν τους αφήνει… Αυτή είναι η διαπίστωση πολλών συμπολιτών μας που επισκέφτηκαν πρόσφατα το τουριστικό θέρετρο στην Βάρνα της Βουλγαρίας για ολιγοήμερες διακοπές. Όμορφη περιοχή, πολλά αξιοθέατα, ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν με προσιτές τιμές, χλιδάτα απ’ έξω ξενοδοχεία όμως από μέσα …από εξυπηρέτηση άστα να πάνε… Αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε χρησιμοποιημένα σεντόνια γιατί δεν τους τα άλλαξαν …να πίνουν καφέ σε χιλιοχτυπημένες φλυτσάνες… και να τρώνε σε πιάτα ραγισμένα! Αν πεις δε για φαγητό… δεν τρώγονταν! Κι αυτό το διαπιστώνουν όλοι όσοι επισκέπτονται την Βουλγαρία. Δεν έχουν κουζίνα ούτε έχουν ιδέα από γαστρονομία! Η δική μας κουζίνα αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης για τους Βούλγαρους καθώς και η φιλοξενία η οποία επίσης σαν έννοια και πρακτική είναι παντελώς άγνωστη στην Βουλγαρία. Ακόμη κι αυτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και στα τουριστικά επαγγέλματα δεν κατάφεραν να αποτινάξουν τα κατάλοιπα του καθεστώτος που τους ήθελε όλους δημοσίους υπαλλήλους και να μην προσπαθούν στοιχειωδώς να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών πέρα βέβαια από το γεγονός ότι και σαν ιδιοσυγκρασία είναι ψυχροί και σκυθρωποί και αυτό δεν είναι προσόν για τουριστική αξιοποίηση.
Στο δια ταύτα έχουν πολύ δρόμο οι γείτονες για να μας φτάσουν κι αυτό είναι μια καλή απάντηση σε διάφορα ρεπορτάζ στα κανάλια τους που αναρωτιούνται με ειρωνικό ύφος τι βρίσκουν οι συμπατριώτες τους που έρχονται σαν… μανιακοί στην χώρα μας και στην περιοχή μας! Όλα αυτά που αυτοί δεν προσφέρουν…
Μ.Ξ.


Πήγε να συναντήσει την αδελφή του…
Σοκ στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η αυτοκτονία γνωστού συμπολίτη μας που διατηρούσε περίπτερο επί της οδού Σάρδεων ενώ παλαιότερα ήταν οδηγός και ιδιοκτήτης λεωφορείου του ΚΤΕΛ. Ο 57χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Περικλέους. Πριν λίγες μέρες είχε μεταβεί στον Βόλο για να παραστεί στην κηδεία της αδελφής του. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Τον αναζήτησαν οι φίλοι του και δεν απαντούσε στις κλήσεις τους. Ειδοποίησαν την αστυνομία όταν και από το διαμέρισμά του έβγαινε μια δυσοσμία. Τον βρήκαν με μια θηλιά στον λαιμό… Πλάι του ένα σπαρακτικό σημείωμα: «Αδελφούλα σου ‘ρχομαι». Ο ιατροδικαστής κ. Κιφνίδης που τον εξέτασε – όπως μας είπε – υπολόγισε ότι ο 57χρονος προέβη στο απονενοημένο διάβημα την Κυριακή το πρωί.
Δεν άντεξε τον χαμό της αδελφής του και επέλεξε να πάει να την συναντήσει…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…