Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σκληραίνει η κόντρα δημοτικής αρχής – αντιπολίτευσης

Σκληραίνει η κόντρα δημοτικής αρχής – αντιπολίτευσης

0
xynidis erotisi

Πρόκληση ψευδών εντυπώσεων από εμπάθεια χαρακτηρίζει ο δήμαρχος την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την «Κοινωνία Δημοτών»

Συγκλήθηκε το Σάββατο η παράταξη της συμπολίτευσης. Σε τυπικό λάθος αποδίδεται η παράλειψη της παραγράφου από το κείμενο της εισήγησης

Οξύνεται και μπαίνει σε άλλες διαστάσεις η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δημοτική αρχή και με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κυρίως δε με την «Κοινωνία Δημοτών, η οποία και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Θανάσης Ξυνίδης στο θυελλώδες δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, αλλά και όσα καταγράφονται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, η δημοτική αρχή «μας ανάγκασε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, με τη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των υπευθύνων της «αλλοίωσης» του πρακτικού συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής, της παράβασης καθήκοντος των υπευθύνων και της εισαγωγής προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του αλλοιωμένου αυτού πρακτικού. Η αφαίρεση διάταξης από την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής τραπεζοκαθισμάτων αυτή που ομόφωνα επίσης ενέκρινε η επιτροπή ποιότητας ζωής έδωσε δικαίωμα σε επιχειρηματίες να μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε χώρους απαγορευμένους, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των δημοτών», ενώ εισαγωγικά τονίζεται ότι διαχρονικά η παράταξη επιχείρησε να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση: «δέκα χρόνια εντοπίζαμε λάθη, διορθώναμε αυθαιρεσίες, σε μια προσπάθεια να μην μετατρέπεται η λανθασμένη πορεία της πλειοψηφίας σε ανυπολόγιστη ζημία για το δήμο και τους δημότες. Αυτό βέβαια μέχρι το σημείο που έπρεπε να επέμβει και η δικαιοσύνη σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αλαζονείας της εξουσίας».

Υποκρισία καταγγέλλει ο δήμαρχος

Με επίθεση απάντησε και αυτή τη φορά ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος, με ανακοίνωσή του, όπου κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις που υποκρύπτουν μικροπολιτικές ή προσωπικές σκοπιμότητες, στηλιτεύοντας και πάλι ότι οι κινήσεις αυτές εναντίον της δημοτικής αρχής προέρχονται από την προσπάθεια της Κοινωνίας των Δημοτών να καλύψει τη δική της συρρίκνωση. Ο Μ. Δημαρχόπουλος επικρίνει επίσης τη στάση της παράταξης στο ζήτημα των Γιορτών Παλιάς Πόλης, αλλά και την αποχώρησή τους από τη συζήτηση για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης.

Εν τω μεταξύ ο ίδιος κάλεσε σε συνάντηση τα μέλη της παράταξής του το Σάββατο, όπου συζήτησαν γι’ αυτό το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξήγηση που δίνει ο δήμαρχος για το θέμα που κατηγορείται είναι ότι η παράλειψη οφείλεται σε τυπικό λάθος που προκλήθηκε στη διαδικασία διεκπεραίωσης.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει τα παρακάτω:

Επανεμφανιστήκαν με ανακοίνωση, για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους. Νέο τους χόμπι τα μαθήματα δικονομικής γυμναστικής ή αλλιώς πώς να κάνετε χαβαλέ. Αξιέπαινη προσπάθεια από «πολιτικούς παράγοντες», που υπηρετούν αποκλειστικά τη δική τους προσωπική ατζέντα. Η παράταξη που «στα δέκα χρόνια της ζωής της» συρρικνώθηκε, μετονομάστηκε, απάλλαξε τον επικεφαλής και «ενισχύθηκε» με πολιτικούς ακτιβιστές. Η παράταξη που επενδύει τα δύο τελευταία χρόνια της παρουσίας της στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης, στη δημιουργία λάσπης, συντηρώντας «κλίμα φόβου» και «απίστευτης παρακμής». Η παράταξη που, απέχει συνειδητά και υπονομεύει κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να πάει την πόλη μας μπροστά.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για το πλήγμα που δέχονται τόσα χρόνια, τόσο Αυτοί όσο και ο Δήμος, που στερούνται των υπηρεσιών πολιτικών ανδρών τέτοιου διαμετρήματος! Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ποιες προοπτικές διαγράφονται πλέον, όταν Αυτοί δεν μπορούν σήμερα «να εντοπίζουν λάθη» και «να διορθώνουν αυθαιρεσίες». Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ποιες προοπτικές διαγράφονται πλέον, όταν Αυτοί δεν μπορούν σήμερα να ασκήσουν με τον ίδιο τρόπο «μια επωφελή για τον Δήμαρχο» αντιπολίτευση. Κατανοούμε το άγχος και την ανασφάλεια του επικεφαλής τους, που μετά από την εικοσαετή και πλέον παρουσία του, προσπαθεί να πείσει ότι ανησυχεί «για το μέλλον του Δήμου για τα επόμενα πενήντα χρόνια».

Ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε τέτοια υποκρισία! Δεν περιμέναμε να είναι άφαντοι, εδώ και μήνες ενώ κληθήκαν να συμμετάσχουν στη σύνταξη του σχεδίου για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης. Δεν περιμέναμε ότι θα αποχωρούσαν πάλι, ακόμα και από την διαδικασία έγκρισής του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν περιμέναμε ότι θα προτιμούσαν να πλήξουν σκόπιμα την πόλη και τον θεσμό των Γιορτών της Παλιάς Ξάνθης, «χαμένοι στην ψευδαίσθηση» ότι έτσι θα πλήξουν τον Δήμαρχο και το Κέντρο Πολιτισμού. Από αυτούς το μόνο που περιμέναμε, ήταν η κατάθεση μιας φαιδρής μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, από εμπάθεια, με τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, που υποκρύπτουν μικροπολιτικές ή προσωπικές σκοπιμότητες.

Πόση κατρακύλα ακόμη…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…