Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σύσκεψη σήμερα για τον τουρισμό στην ΠΕ Ξάνθης

Σύσκεψη σήμερα για τον τουρισμό στην ΠΕ Ξάνθης

0
nestos-monopati

Σε συντονισμό κάλεσε τις Περιφερειακές Ενότητες ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο της ανάδειξης του 2017 σε έτος Τουρισμού στην ΑΜΘ

Σήμερα στις 11 πμ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης με την παρουσία των δημάρχων, φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει συντονισμός και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον τουρισμό στην περιοχή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του περιφερειάρχης Γιώργου Παυλίδη που αποδέχθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την ανάδειξη του 2017 σε έτος τουρισμού στην ΑΜΘ. Με βάση τε θετικό πρόσημο στην επισκεψιμότητα και πέρυσι και φέτος, η Περιφέρεια επιδιώκει να δώσει συνέχεια και προγραμματισμό στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

«Είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε στην ξεχωριστή εμπειρία που αποκτά ο επισκέπτης στην περιοχή μας και πρέπει να προβάλλουμε πιο έντονα», σημείωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον Τουρισμό στην ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης, που υπογράμμισε ότι κυρίαρχο ρόλο παίζει η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. «Πέραν των δράσεων προβολής και των έργων υποδομής επιδιώκουμε και υποστηρίζουμε την εμπλοκή και κινητοποίηση επιχειρηματικά και κοινωνικά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα», σχολίασε ο ίδιος, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι πέρα από το δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα», δίνεται βαρύτητα στοχευμένα στο θεματικό τουρισμό, και κυρίαρχα στον περιηγητικό, τον θρησκευτικό, τον γαστρονομικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…