Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε τροχιά ανάπτυξης ο τουρισμός στην περιφέρεια μας

Σε τροχιά ανάπτυξης ο τουρισμός στην περιφέρεια μας

0
toyrismos-perifereia

Πάνω από 15% αύξηση φέτος. Προγραμματίζονται δράσεις για το 2017 που καθιερώθηκε ως « Έτος τουρισμού» για την περιφέρεια ΑΜ – Θ

Στην ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών την συνεργασία και την συστράτευση όλων των φορέων «ποντάρει» η περιφέρεια για την τουριστική ανάπτυξη

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την προσπάθεια της περιφέρειας ΑΜΘ και του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, να καταστεί ένας προβεβλημένος τουριστικός προορισμός, να πετύχει μια υψηλή θέση στο τουριστικό χάρτη της χώρας και να τονώσει και να εκτοξεύσει – ει δυνατόν – την τουριστική κίνηση για διάφορες μορφές τουρισμού τις οποίες έχει την δυνατότητα να προσφέρει.

Πάνω από 15% αύξηση στον τουρισμό μετρά φέτος η ΑΜΘ

Παρότι η καλοκαιρινή σαιζόν δεν έχει κλείσει καθώς υπάρχουν επισκέψεις μέχρι τον Οκτώβριο, ο τουρισμός στην περιφέρειά μας παρουσιάζει αύξηση πάνω από 15% σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του μέχρι στιγμής ο Εντεταλμένος Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης και κατανέμεται μεσοσταθμιστικά από την Σαμοθράκη ως την Θάσο. Ο κ. Αμοιρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του επισημαίνοντας πως αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα που προήλθε από την στοχευμένη στρατηγική που εφαρμόζεται και η οποία αποτελεί πολιτική επιλογή του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη.    

Έτος τουρισμού το 2017 για την περιφέρεια ΑΜ – Θ

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε είναι και η καθιέρωση του 2017 ως έτος τουρισμού για την ΑΜΘ και ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός που αφορά δράσεις σε κάθε μια ξεχωριστά από τις 5 περιφερειακές ενότητες οι οποίες – όπως είπε ο κ. Αμοιρίδης, θα βασίζονται στο τουριστικό προϊόν που έχει η κάθε περιφερειακή ενότητα. Για το σκοπό αυτό θα γίνουν τοπικές συσκέψεις για να υπολογιστεί η εμπειρία κάθε τόπου ενώ έχει ενεργοποιηθεί το μέτρο του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί έργα τουρισμού και πολιτισμού και είναι προς διάθεση της τοπικής αυτοδιοικήσης και άλλων φορέων. Το κονδύλι ανέρχεται σε 57 εκ. ευρώ. «Όλες μας οι δράσεις στοχεύουν στην κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και στην συνεργασία και στην συστράτευση όλων των φορέων σ’ ένα κοινό σκοπό. Να εκτοξεύσουμε την τουριστική η ανάπτυξη στην περιφέρεια μας», επισημαίνει ο κ. Αμοιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…