Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Ωραίο

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Ωραίο

0
pyrkagia-oraio

Tέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 6 περίπου το απόγευμα

Κάηκαν 20 στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου σε θαμνώδη και δασώδη περιοχή κοντά στο χωριό Ωραίο του δήμου Μύκης. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στον μαχαλά Σταμάτιο – όπως τον ονομάζουν οι κάτοικοι – και άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και ο δήμος ενώ πολλοί κάτοικοι πήραν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Πυρκαγιά στο Ωραίο – Τέθηκε σε μερικό έλεγχο στις 5 το απόγευμα

Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 10 άνδρες έφτασαν άμεσα στην περιοχή ενώ ο δήμος διέθεσε υδροφόρα με 10 τόνους νερό που τροφοδοτούσε τα πυροσβεστικά οχήματα. Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά και ενημερώθηκε για την επιχείρηση κατάσβεσης. Λίγο μετά τις 5.45 – όπως μας ανακοίνωσε η Πυροσβεστική – η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο έχοντας κάψει 20 στρέμματα θαμνώδη και δασώδη έκταση.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την πυροσβεστική ενώ συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης, τον συντονισμό του οποίου έχει ο υποδιοικητής κ. Χρήστος Γκίκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί απώλειες σε ζώα αν και υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες. Να σημειώσουμε ότι η περιοχή είναι δύσβατη και πνέουν και μέτριας έντασης άνεμοι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …