Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κριθαράκι με κιμά και λαχανικά

Κριθαράκι με κιμά και λαχανικά

0
kritharaki-kima-laxanika

-200-250 γρ. κιμά

-300 γρ. ντοματοχυμό & 1 κ.σ κέτσαπ

-1 κ.σ. ελαιόλαδο

-4 μανιταράκια άσπρα κομμένα σε λεπτά φετάκια

-1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια

-1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κυβάκια

-1 ½ ποτήρι ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα (κ.λπ καλαμπόκι, αρακάς)

-1 ποτήρι κριθαράκι ολικής άλεσης

-4 κ.σ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών

-1 κ.γ. κύμινο (ή αρτισιά)

-λίγη κανέλα

-αλάτι, πιπέρι

Τσιγαρίζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον κιμά με ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τα λαχανικά (μανιταράκια, πιπεριές κόκκινη και πράσινη, κατεψυγμένο καλαμπόκι & αρακά). Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε τον ντοματοχυμό και 1 κ.σ. κέτσαπ. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό (ζεστό!!!) για να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ταυτόχρονα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε για 12 λεπτά το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε το κριθαράκι και το ρίχνετε στο μεγάλο τηγάνι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κύμινο, κανέλα, μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι). Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Παίρνετε ένα γυάλινο πυρέξ και ρίχνετε μέσα όλο το φαγητό. Πασπαλίζετε με τυρί της αρεσκείας σας και το βάζετε στο φούρνο. Στο γκριλ, στους 200 βαθμός για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα. Σερβίρετε ζεστό με γιαούρτι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κολοκύθα με μανιτάρια

    -800 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 3-4 εκ. -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, σε…
  • Λουκάνικα με πατάτες και λαχανικά στον φούρνο!

    4 λουκάνικα της επιλογής σας 1 κιλό πατάτες ½ κιλό καρότα ½ κιλό πιπεριές 1 μεγάλο κρεμμύδ…
  • Στριφτή τυρόπιτα

    900 γρ. αλεύρι 400 ml. Γάλα 2 αυγά+ 1 ασπράδι 6 κ.σ. λάδι 6 κ.σ. γιαούρτι 40 γρ. φρέσκα μα…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κολοκύθα με μανιτάρια

-800 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 3-4 εκ. -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, σε…