Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Υποσχέσεις από Σπίρτζη και Μπόλαρη για τον δήμο Μύκης

Υποσχέσεις από Σπίρτζη και Μπόλαρη για τον δήμο Μύκης

0
spirtzis kabza

Επίσκεψη στα υπουργεία Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Δήμαρχο Μύκης για προβλήματα του δήμου και χρηματοδότηση προτάσεων

Αμφότεροι οι υπουργοί δεσμεύθηκαν ότι θα επισκεφθούν την περιοχή, ώστε να έχουν προσωπική άποψη για τα θέματα του δήμου

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά, συνοδευόμενος από τον νομικό του σύμβουλο Μουζαφέρ Καπζά, προκειμένου να πραγματοποιήσει προσωπικές επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν τον δήμο Μύκης.

Αναμονή για επίσκεψη Σπίρτζη και εξαγγελίες για έργα άμεσης ανάγκης

Όπως δήλωσε μιλώντας στο «Ε» ο Δήμαρχος Μύκης, οι συναντήσεις κρίνονται ιδιαίτερα εποικοδομητικές, αφού υπήρξαν δεσμεύσεις για εξέταση των προτάσεων του δήμου. Ο κ. Καπζά συναντήθηκε κατ’ αρχάς με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία και των τριών βουλευτών της περιοχής Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδη και Στογιαννίδη, οι οποίοι βρίσκονταν στην Αθήνα. Τα θέματα που τέθηκαν προς τον κ. Σπίρτζη αφορούν κυρίως δύο μελέτες υποδομών, για τις οποίες κατατέθηκε σχετικός φάκελος, εκ των οποίων η μία αφορά άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον οικισμό του Κένταυρου. Η αμεσότητα των παρεμβάσεων αφορά τον κίνδυνο που υπάρχει στον οικισμό από συχνές κατολισθήσεις. Ο κ. Σπίρτζης είδε θετικά τα προτεινόμενα έργα και μάλιστα δεσμεύθηκε, γνωρίζοντας την Ξάνθη από την εδώ παρουσία του στο ΔΠΘ, ότι μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί την περιοχή, αφού εξετάσει τις μελέτες που υποβλήθηκαν, ώστε να πραγματοποιήσει εξαγγελίες για την πραγματοποίηση των έργων ευρισκόμενος στον δήμο Μύκης.

Προτάσεις για την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής

Εν συνεχεία ο κ. Καπζά είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Ζεϊμπέκ, στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα ανεργίας των κατοίκων του δήμου, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για την χρηματοδότηση έργων γύρω από την γεωργία και την κτηνοτροφία, ώστε να ενταχθούν σε κάποιο σχετικό πρόγραμμα. Τέθηκε επίσης το θέμα της δημιουργίας κυνοκομείου και το πρόβλημα των αδέσποτων που μαστίζει και τον δήμο Μύκης, για τα οποία ο κ. Μπόλαρης εκφράστηκε θετικά. Μάλιστα, και ο αναπλ. υπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί να επισκεφθεί την περιοχή, πριν ακόμη του το προτείνει ο Δήμαρχος Μύκης, κάτι που ο κ. Καπζά έκρινε ως ελπιδοφόρο, αφού αμφότεροι οι υπουργοί θα έχουν προσωπική άποψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν. «Αναμένουμε να υποδεχθούμε και τους δύο υπουργούς και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα τα οποία μεταφέραμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μύκης.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…