Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η αισιοδοξία του Λουκά και οι τακτοποιήσεις των νέων

Η αισιοδοξία του Λουκά και οι τακτοποιήσεις των νέων

0

Ο Λουκάς είναι πλέον ογδόντα χρονών. Μια ζωή εμπειρίες και κόπο δημιουργίας στον ιδιωτικό τομέα που τον έταξε η παντοκινήτρα τύχη. Πιστός στη θεωρία του περί παραγωγικότητας του πολίτη και κριτής των πάντων πολιτικών όλων των παρατάξεων. Πάντοτε προσπαθούσε να κάνει προβλέψεις με ένα αισιόδοξο μάτι και μια ανοιχτόκαρδη άποψη. Γι αυτό με ρώτησε προχθές πως βλέπω την κατάσταση να εξελίσσεται.

Τι να σου πώ Λουκά μου, πιθανόν στο απώτερο μέλλον να πάμε και καλά, πάντως προς το παρόν πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί σε κανένα μέρος όπου κυβέρνησε η αριστερά δεν χόρτασε ο λαός το σταρένιο ψωμί, πολύ για μπομπότα έχω ακούσει. Εγώ μου είπε ο Λουκάς είμαι αισιόδοξος κάτι φαίνεται να βγαίνει από τις προσπάθειες του Τσίπρα. Συμφώνησα, τι άλλο μπορούσα να κάνω;

Εκεί που είχαμε ηρεμήσει συμφωνώντας για τις προθέσεις και την μεγαλοφυΐα του αριστερού Πρωθυπουργού μας έλαμψε πάνω από τα κεφάλια μας η φωτεινή ρομφαία της σύγχρονης πολιτικής αντίληψης των Ελλήνων. Εμείς, μου είπε ο Λουκάς, τακτοποιήσαμε πάνω από δεκαπέντε παιδιά από το χωριό μας και σήμερα δεν μας λένε ούτε καλημέρα. Όταν λες Λουκά ότι τακτοποιήσατε τι ακριβώς εννοείς; Να, μου λέει Ο Λουκάς, τα βολέψαμε όλα σε θέσεις του Δημοσίου. Ο Γιατρός που με εξέτασε μετά με βεβαίωσε πως το εγκεφαλικό ευτυχώς, αν και βαρύ πέρασε ξώφαλτσα, φτηνά την γλύτωσα.

Δηλαδή Λουκά μου βολέψατε τα παιδιά του χωριού σας, και τους εξασφαλίσατε μισθό από το δικό μας δύσκολο μεροκάματο; Δεν κατάλαβα καλά, τα σπρώξατε μέσα στο τεμπελχανείο του Δημοσίου με εγγύηση την δική μας δουλειά; Πολύ δημοκράτες είστε βρε Λουκά με τα δικά μας λεπτά, μα πάρα πολύ δημοκράτες. Δεν σκεφθήκατε βέβαια να τους βάλετε την ιδέα να δημιουργήσουν ένα εργοστάσιο κατασκευής ρουλμάν τύπου SKF ή μία εμπορική εταιρεία εκμετάλλευσης των Ελληνικών ροδακίνων με στόχο την κάλυψη της Σκανδιναβικής αγοράς, έτσι δεν είναι;

Και βέβαια έτσι είναι, εκεί θέλει κόπο, χρόνο, αγωνία, μυαλό, φαντασία και όρεξη. Στην πολεοδομία και την Νομαρχία που στοιβάξατε τα βλαστάρια της πατρίδας μας χρειάζεται μόνον όρεξη για τσίπουρα και καλό μεζέ. Καλή ζωή και κακή διαθήκη.

Αυτές είναι οι ιδεολογικές μας διαφορές αγαπητέ, φίλτατε και συμπαθέστατε Λουκά, αυτές είναι και είναι τεράστιες. Αυτές είναι οι ιδέες που χρειάζονται οι Σουηδοί βιομήχανοι για να πουλάνε ανενόχλητοι φορτηγά SCANIA στην Λουάντα της Αγκόλα και το Λορέντσο Μαρκές της Μοζαμβίκης. Αυτές οι Ελληνικές ιδέες τους αρέσουν πάρα πολύ και τους διασκεδάζουν επίσης, σκάνε στα γέλια όταν τις ακούνε. Και να φαντασθεί κανείς ότι η λέξη emporium είναι Ελληνικής προέλευσης και ετυμολογίας.

Μακριά από τον καπιταλισμό ο Ελληνισμός έχει καταρρεύσει, και αυτό συμπληρώνεται επίσης και με την ιδέα πως ο Έλληνας είναι ένας κυριολεκτικά δούλος. Τώρα, δούλος του μεγάλου κεφαλαίου, δούλος του καλού Θεού ή κάποιου άλλου δεν ξέρω, πάντως δούλος ακούγεται κάθε Κυριακή πρωί. Κι εκείνος παραμένει σκυφτός, φοβισμένος και υποτελής, απέχοντας χιλιάδες χρόνια και χιλιόμετρα από τον Αριστοτέλη, τον Επίκουρο και τον Σοφοκλή. Ναι, δούλος, η λέξη τα λέει όλα ξεδιάντροπα και κατάμουτρα.

Άντε, καλούς διορισμούς να έχουμε και καλή ψυχή.

Φοίβος Ιωσήφ
  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…