Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έρχεται η πρόσκληση για τις 250 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

Έρχεται η πρόσκληση για τις 250 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

0
ergasia-sep161

Από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ: 6.328 προσλήψεις σε 34 δήμους

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη για 6.328 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Η Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση» ενέταξε το Τεχνικό Δελτίο της συγκεκριμένης Πράξης και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η ανάρτηση της πρόσκλησης στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

250 θέσεις για τον δήμο Ξάνθης

Οι 34 Δήμοι που εντάσσονται, σε αυτή τη φάση, στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι, ανά περιφέρεια, οι κάτωθι:

α) Αττικής: Ίλιου, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Λαυρεωτικής, Νίκαιας-Αγ. Ιων. Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω, β) Κεντρικής Μακεδονίας: Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας, γ) Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, δ) Δυτικής Ελλάδας: Πύργου, Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, ε) Ηπείρου: Πρέβεζας, στ) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας, ζ) Θεσσαλίας: Καρδίτσας, Τρικκαίων, η) Στερεάς Ελλάδας: Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης- Αλιβερίου.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους 274 Δήμους της χώρας, υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί, από πλευράς των Δήμων, η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός Νοεμβρίου.

10 προσλήψεις καθηγητών μουσικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης

Εγκρίθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθη η πρόσληψη 10 καθηγητών μουσικής για το Ωδείο Ξάνθης με εποχικές συμβάσεις. Αναμένεται η προκήρυξη.

ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα που θα «τρέξουν» μέσα στο 2016

Από το επόμενο διάστημα και έως το τέλος του έτους πρόκειται να προσφέρουν εργασία σε περίπου 52.000 ανέργους

Τέλος Σεπτεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει το αναμορφωμένο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους ηλικίας 30 – 49 ετών όπου και θα προσφέρει επιχορήγηση. Οι επιχειρήσεις θα αναζητήσουν ηλεκτρονικά στο μητρώο του ΟΑΕΔ και θα δώθουν μέχρι 10 επιλογές ανέργων. Εντός του Οκτωβρίου θα επαναπροκυρηχθεί ένα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που παρ’ ότι έχει ανοίξει από τον Μάρτιο του 2016, έχει πολύ μικρή συμμετοχή. Πρόκειται για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ατόμων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών, στο οποίο τουλάχιστον οι 12.000 θέσεις παραμένουν κενές. Σύμφωνα με τη διοικήτρια του Οργανισμού, για ένα μέρος του προγράμματος θα επιδιωχθεί η συμμετοχή μεγάλων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ για το υπόλοιπο, θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, προκειμένου να αρθούν τα όποια αντικίνητρα υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει 3 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής (αντί για 6 στο αρχικό πρόγραμμα) να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους μέσα από καταγγελία σύμβασης, ενώ μετά τους 12 μήνες (όχι 24) της επιδότησης θα έχουν υποχρέωση διατήρησης του ωφελούμενου, για μόνο 3 μήνες. Αντίστοιχες αλλαγές έγιναν και στο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας που έχει καταστεί ανενεργό αφού από το 2011 έως σήμερα έχει πολύ λίγες συμμετοχές. Τροποποιημένο, κατά την λογική και του προηγούμενου και σε συνεργασία με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αναμένεται να υλοποιηθεί για 10.000 άνεργους, που θα «ανταλλάξουν», εφόσον το επιθυμούν, το επίδομα ανεργία τους με επιδότηση της εργασίας τους για 12 μήνες. Μέχρι το τέλος του έτους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους αναμένεται η προκήρυξη ενός ακόμη καινοτόμου προγράμματος, προώθησης της επιχειρηματικότητας των νέων, για περίπου 10.000 ωφελούμενους ηλικίας 18 – 29 ετών, στους οποίους κατά τις διάφορες φάσης έως την έγκριση και τη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου, θα παρέχεται υποστήριξη των νέων και συμβουλευτική τόσο από τους ειδικούς επιστήμονες του ΟΑΕΔ, όσο και από τους φορείς των κοινωνικών εταίρων.

Τέλος, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους τους οποίους η διοίκηση του Οργανισμού φιλοδοξεί να εντάξει ενεργά και καθοριστικά στη διαδικασία εξεύρεσης διεξόδου των ανέργων προς την επιχειρηματικότητα, δύο νέα προγράμματα που αναμένεται να «τρέξουν» κατά τους πρώτους μήνες του 2017, που αφορούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και επαγγελματικό αναπροσανατολισμό, σε άνεργους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (πχ απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άνεργοι που προέρχονται από επαγγέλματα που φθίνουν).

Σε νέες προσλήψεις θα προχωρήσει η Τράπεζα της Ελλάδος

Τριάντα πέντε νέους υπαλλήλους θα προσλάβει η Τράπεζα της Ελλάδος με προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και η εργασία θα αφορά πιλοτικό διάστημα εργασίας τα τρία έτη ενώ μετά θα ακολουθήσει μόνιμος διορισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση της προκήρυξης τοποθετείται στις αρχές του Σεπτεμβρίου και αφορά πτυχιούχους ΤΕΙ και απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ήδη έχει υποβάλλει αίτημα στο ΑΣΕΠ, στο οποίο διατυπώνεται η επιθυμία της να προσλάβει με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) 35 υπαλλήλους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων (απόφοιτοι ΤΕΙ) θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ. Όσο για τους τεχνικούς που θα στελεχώσουν το τμήμα που γίνεται η εκτύπωση λαχείων, τραπεζογραμματίων, αξιογράφων του Ελληνικού Δημοσίου κ.λπ., εκτός του απολυτηρίου Λυκείου θα απαιτείται προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης. H Τράπεζα υπέβαλε αίτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή, στο οποίο διατυπώνεται η επιθυμία της να προσλάβει έως το καλοκαίρι με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) 35 υπαλλήλους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων (απόφοιτοι ΤΕΙ) θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ.

Όσο για τους τεχνικούς που θα στελεχώσουν το τμήμα που γίνεται η εκτύπωση λαχείων, τραπεζογραμματίων, αξιογράφων του Ελληνικού Δημοσίου κ.λπ., εκτός του απολυτηρίου Λυκείου θα απαιτείται προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης. Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που δεν υπάρχει ζήτηση από τον δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια, ούτε καν ως εποχικό προσωπικό.

«Τρέχει» από χθες η προθεσμία για 1.738 θέσεις στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε από χθες 6 Σεπτεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Όπως ανακοινώθηκε προχτές από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, με εγκύκλιο του, κατά το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2016 – 2017 εγκρίθηκε η εισαγωγή 1.738 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 29 ΙΕΚ του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 23 σύγχρονες ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ προτίμησης τους από 07-09-2016 έως 16-09-2016 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β ΄Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ ή ΕΠΑ.Σ, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ: www.oaed.gr και στις γραμματείες των παρακάτω Ι.Ε.Κ.

Για την Ξάνθη:

ΞΑΝΘΗΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ 2

25410-66990 & 66991

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…