Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Απογοητευτική εμφάνιση για Ξάνθη και ήττα (0-2) από τον Πανιώνιο

Απογοητευτική εμφάνιση για Ξάνθη και ήττα (0-2) από τον Πανιώνιο

0
xanthi-panionios16

Προβληματισμός στην ξανθιώτικη ομάδα από την εικόνα της και τη 2η σερί ήττα

Συνέχεια με… δύσκολα και την εκτός έδρας αναμέτρηση με ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (25/09) στις 16:00

Πραγματοποιώντας μία ακόμη απογοητευτική εμφάνιση, 2η συνεχόμενη μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (4-1), η Ξάνθη ηττήθηκε 0-2 από τον Πανιώνιο και παρέμεινε έτσι χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές που διεξήχθησαν στο πρωτάθλημα της Super League. Στη σαββατιάτικη αναμέτρηση που έγινε στο «Xanthi FC Arena» των Πηγαδίων (μπροστά σε περίπου 900 φιλάθλους), οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από το ξεκίνημα δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό όταν ο Μασούν έκλεψε τη μπάλα και με πλασέ από την περιοχή έκανε το 0-1. Οι παίκτες του Πανιώνιου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 16’, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Ρισβάνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ξανθιώτικης εστίας. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπεροχή και στη συνέχεια, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες με τους Ανσαριφάρντ (17’, 20’, 42’) και Φούντα (36’) ενώ οι γηπεδούχοι αντίστοιχα είχαν δύο καλές στιγμές με τους Βασιλακάκη (20’) και Νιέτο (41’).

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το β’ ημίχρονο με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και τις φάσεις (50’ Μασούντ, 56’ Φούντας), ενώ η Ξάνθη που δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική δημιούργησε δύο ευκαιρίες με τους Ράνο (72’) και Τριάδη (86’).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας) με βοηθούς τους Τουμπακάρη (ΕΠΣ Αθηνών) – Γρεβένη (ΕΠΣ Χαλκιδικής) που έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Κόρμπο (50’), στον Παπαγεωργίου (53’), στον Ρισβάνη (75’), στον Νιέτο (83’) και στον Μασούντ (84’).

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου (57’ Τριάδης), Καρασαλίδης, Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (46’ Ορφανίδης), Σολτάνι, Νιέτο, Λάζιτς (74’ Καμαρά), Ράνος.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Κόρμπος, Φούντας (65’ Ολαϊτάν), Ανσαριφέρντ (83’ Ενγκόνγκ), Γκιοατά, Αντωνιάδης, Σιώπης, Μπεν (89’ Μασούρας), Βλάχος, Ρισβάνης, Μασούντ.

Προβληματισμένος και παράλληλα εκνευρισμένος παρουσιάστηκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου, με τον Ρουμάνο τεχνικό μεταξύ άλλων να δηλώνει: «Για μένα σαν προπονητής είναι δύσκολο να καταλάβω κάποιες καταστάσεις που συμβαίνουν στην ομάδα. Είμαι πραγματικά ανυπόμονος στο να καταλάβω τι συμβαίνει, να πάμε φυσιολογικά με το 0-0 έστω μέχρι το πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Να καταλάβω αν παίζουμε άσχημα ή ότι έχουμε ένα πρόβλημα. Όταν όμως ξεκινάς και αμέσως με την πρώτη μπαλιά που μπαίνει στην περιοχή, τόσο στην Αθήνα, όσο και εδώ, να κάνουμε τέτοια λάθη, τότε αλλάζουν όλα ολοκληρωτικά. Η ομάδα δεν έχει σχέση ούτε με την ομάδα της προετοιμασίας ούτε με αυτήν των φιλικών. Αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι είμαστε πολύ αδύναμη ψυχολογικά ομάδα και πως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν, όπως εμείς θέλουμε, τότε τα… παρατάμε. Δεν έχουμε μια καλή ομάδα σε ψυχολογικό επίπεδο και έτσι προστέθηκε άγχος να παίξουμε παιχνίδι, να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να κάνουμε κάτι, που δεν κάναμε. Τα γκολ που δώσαμε στους αντιπάλους αρκούσαν και μετά δεν ήμασταν ικανοί ψυχολογικά να ανταπεξέλθουμε. Παραδοθήκαμε. Ήταν σαν να τα παρατήσαμε. Πρέπει να δουλέψουμε στην ψυχολογία».

Από την πλευρά του ο προπονητής των «κυανέρυθρων» αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων τόνισε πως ο Πανιώνιος με τα δύο γρήγορα γκολ απέκτησε το ψυχολογικό πλεονέκτημα και οι παίκτες του παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος καθώς ήταν ένα δύσκολο ματς, ώστε να φτάσουν στη νίκη».

SUPER LEAGUE

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ξάνθη – Πανιώνιος 0-2

Πλατανιάς – Λεβαδειακός 3-2

Βέροια – ΑΕΚ 0-2

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Κέρκυρα – Λάρισα 2-0

Ατρόμητος Αθ. – Παναιτωλικός 0-2

Ηρακλής – Ολυμπιακός 1-2

Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ (χθες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 6

2. Παναθηναϊκός 6

3. Α.Ε.Κ. 6

4. Πανιώνιος 6

5. Πλατανιάς 6

6. Παναιτωλικός 3

7. ΠΑΣ Γιάννινα 3

8. Κέρκυρα 3

9. Ηρακλής 1

10. Λάρισα 1

11. Π.Α.Ο.Κ. 0**

12. Λεβαδειακός 0

13. Ξάνθη 0

14. Βέροια 0

15. Αστέρας Τρ. 0*

16. Ατρόμητος Αθ. 0

* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ.

** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ (5η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

16.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς (NS1)

18.15: Πανιώνιος – Βέροια (NS1)

20.30: Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

16.00: Π.Α.Ο.Κ. – Ξάνθη (NS2)

18.15: Ατρόμητος Αθ. – Αστέρας Τρ. (NS2)

18.15: Λεβαδειακός – Κέρκυρα (NS4)

20.30: Λάρισα – Ολυμπιακός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

19.30: Α.Ε.Κ. – Ηρακλής (NS1)

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …