Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άνεργοι οι 2 στους 5 Ξανθιώτες

Άνεργοι οι 2 στους 5 Ξανθιώτες

0
ergatika-siskepsi

Δεύτερη στην ανεργία η Ξάνθη από τις πόλεις της Β. Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που παρουσίασε ο πρόεδρος Α. Μπεμπεκίδης στην σύσκεψη των προέδρων των Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδας

Φυγή οικοδόμων από την ορεινή περιοχή στο Κατάρ – Απογοητευτική η εργασιακή εικόνα στην Β. Ελλάδα. 70% ανεργία στην Καστοριά!

Ανεργία σε εφιαλτικά ποσοστά μέχρι και 72%, μεταναστευτικό κύμα των νέων που θυμίζει την δεκαετία του 1960, αύξηση της μαύρης εργασίας, απλήρωτοι εργαζόμενοι, μεροκάματα και μισθοί φιλοδωρήματα! Αυτή είναι η εικόνα στην αγορά εργασίας στην Β. Ελλάδα όπως την περιέγραψαν σε σύσκεψη που είχαν προχθές στην Θεσσαλονίκη, οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Β. Ελλάδας, παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, Βαγγέλη Μουτάφη.

42% η ανεργία στην Ξάνθη – Φυγή οικοδόμων στο Κατάρ

Σε ποσοστό 42% υπολογίζει την ανεργία στην Ξάνθη το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μπεμπεκίδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο νομό μας, με την αποβιομηχάνιση και την ανεργία να έχουν μειώσει το ΑΕΠ του νομού μας ενώ αναφέρθηκε επίσης στην καθολική ανεργία του κλάδου των οικοδόμων, τονίζοντας πως υπάρχει φυγή εκατοντάδων κατοίκων από την ορεινή περιοχή στο Κατάρ προς ανεύρεση εργασίας και πως μεγάλη είναι και η εκροή προς στις χώρες της Ε.Ε.

70% ανεργία στην Καστοριά!

Αναλυτικά, τα ποσοστά ανεργίας όπως δόθηκαν από τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων: Θεσσαλονίκη: 31%, Δράμα: 40%, Φλώρινα: 40% (78% στους νέους), Αλεξάνδρεια: 40%, Καστοριά: 70%, Πιερία: 30%, Κοζάνη: 40% (60% στους νέους), Έδεσσα: 35% (60% στους νέους), Ξάνθη: 42%, Σέρρες: 36%, Χαλκιδική: 20%, Κιλκίς: 40%. Αξιοσημείωτο είναι πως ο πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε «μαγείρεμα» των στοιχείων της ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνοντας πως αυτά που καταθέτουν τα Εργατικά Κέντρα αποτυπώνουν την πραγματική ανεργία.

Όλοι οι ομιλητές απεύθυναν κάλεσμα για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, προκειμένου να δοθεί ένα δυναμικό μήνυμα για ριζική αλλαγή των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…