Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Θερμούπολη του νομού οι Θέρμες

Θερμούπολη του νομού οι Θέρμες

0
loutra thermes

Νέο έργο: Δημοπρατείται το έργο ανακατασκευής του παλιού ξενώνα. Θα περιλαμβάνει χαμάμ και 6 δωμάτια για ξενοδοχειακή χρήση

Η δημοτική αρχή δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή των Θερμών

Σε …Θερμούπολη του νομού μας τείνει να ανακηρυχθεί ο οικισμός των Θερμών του δήμου Μύκης τόσο εξαιτίας της προσέλευσης ντόπιων και ξένων επισκεπτών που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση μετά την έναρξη της λειτουργίας του νέου υδροθεραμπευτηρίου που αποτελεί ένα κόσμημα για τον οικισμό όσο και απ’ το νέο έργο που δημοπρατεί η δημοτική αρχή και αφορά την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου με χαμάμ και ξενώνα. Οι δύο αυτές κτιριακές υποδομές αποτελούν μια καλή βάση για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στον οικισμό και υποδηλώνουν παράλληλα την σημασία που αποδίδει η δημοτική αρχή σ’ αυτό τον στόχο.

Σε δημοπράτηση η ανακατασκευή του παλαιού ξενώνα στις Θέρμες

Ο παλαιός διώροφος ξενώνας είχε κατασκευαστεί το 1960 και τα τελευταία χρόνια τελούσε σε αχρηστία λόγω της παλαιότητας του κτηρίου και των εγκαταστάσεών του. Είναι στην κεντρική πλατεία των Θερμών δίπλα στις πηγές που αναβλύζουν ιαματικό νερό και διαγώνια και σε μικρή απόσταση από τον νέο υδροθεραπευτήριο. Ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και ανακατασκευάστηκε πλήρως το παλαιό υδροθεραπευτήριο το οποίο και μετά την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή έχει τεθεί σε λειτουργία. Το νέο έργο της αποκατάστασης του παλαιού ξενώνα είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από κονδύλια του Πράσινου Ταμείου. Περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του χαμάμ στο ισόγειο και του ξενώνα στον α’ όροφο που θα αποτελείται από 6 δωμάτια. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα και έως ότου ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία θα έχει την αιγίδα του δήμου. Όμως, όπως ανέφερε στο «Ε», ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά πρόθεση του δήμου είναι να το εκμισθώσει μακροπρόθεσμα σε ιδιώτη ενώ παράλληλα προτρέπει τους κατοίκους του δήμου και όχι μόνο επιζητώντας επενδύσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να υπάρχει πολλαπλή υπεραξία από την λειτουργία των Λουτρών προς όφελος των κατοίκων. Ευελπιστεί δε ότι μ’ αυτές τις παρεμβάσεις σε συνδυασμό με την πιστοποιημένη θεραπευτική ιδιότητα των πηγών και την ομορφιά του τοπίου να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην επισκεψιμότητα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…