Σχόλια 23/08/16

0
podilatodromos
6 μετάλλια και 26η θέση για τη χώρα μας στον πίνακα των Ολυμπιακών επιτυχιών. Για την Ελλάδα που αντιστέκεται, την Ελλάδα που επιμένει…


Απώλεια
Πέθανε μετά από αγώνα που έκανε επί μήνες, σε ηλικία 65 ετών, ο Παλιούρας Ευάγγελος, ιδιοκτήτης του γνωστού ξενοδοχείου «Νατάσα». Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 η ώρα στην Διομήδεια. Ο Παλιούρας ήταν ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, αγαπητός απ’ όλους, φίλαθλος του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.
Από την εφημερίδα μας τα θερμά μας συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειάς του, όπως και στην οικογένεια Αναστασιάδη. Ενημερωτικά, η κόρη του Βαγγέλη Παλιούρα και της Νατάσας είναι παντρεμένη με το γνωστό πρώην ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Ζήση Βρύζα.
Γ.Δ.


Και εγένετο βιβλίο
Για το πνευματικό πόνημα του αγαπητού συμπολίτη Μάριου Κουτσουρίδη ο λόγος. Για το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σπανίδη με τον τίτλο «Αφροδίτη και Αλέξανδρος». Και το οποίο θα παρουσιαστεί στις 10 Σεπτεμβρίου εν υπαίθρω, στο Μονοπάτι της Ζωής.
Οφειλόμενα συγχαρητήρια λοιπόν στο Μάριο για τη νέα του συγγραφική δουλειά, που πέρα απ’ όλα δείχνει μια ευαισθησία και μια καρδιά γεμάτη αγάπη.
Γ.Δ.


10 επιθέσεις
Πάει για σπάσιμο ρεκόρ η οδός Χατζησταύρου κι αυτό δεν είναι άλλο από ημερήσιες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων. Το μέχρι στιγμής ρεκόρ λοιπόν είναι δέκα επιθέσεις!
Μέχρι που ο διευθυντής του Μειονοτικού Γυμνασίου τηλεφώνησε στην Αστυνομία και αλλού ο άνθρωπος γιατί ακριβώς η υπόθεση ξέφευγε πλέον και γινόταν επικίνδυνη με τόσες επιθέσεις.
Και μια διευκρίνιση: Στη γωνία Χατζησταύρου με Ανατολικής Θράκης, υπάρχει οικόπεδο στο οποίο μέσα βρίσκονται αδέσποτα. Ένα από αυτά έχει σκυλάκια κι αυτό τα κάνει επιθετικά και επικίνδυνα εκτός των άλλων.
Γ.Δ.


Δύο προτάσεις
Αφού λοιπόν ποδηλατοδρόμους μέσα στην πόλη δεν πρόκειται να δούμε όπως φαίνεται, κάνουμε δυο προτάσεις για τους δήμους Ξάνθης και Αβδήρων για ποδηλατοδρόμια πιο έξω.
Για το δήμο Ξάνθης προτείνουμε να γίνει ποδηλατοδρόμιο στο Άλσος Ευμοίρου. Είναι εύκολο, πρακτικό και μπορεί να γίνει γρήγορα χωρίς μεγάλο κόστος.
Δεύτερη πρόταση προς τον δήμο Αβδήρων. Μπορεί εάν το θέλει, να κάνει ποδηλατοδρόμιο γύρω από τη λίμνη Βιστονίδα και στους παρακείμενους χώρους.
Για να δούμε, θα συγκινηθεί κάποιος δήμαρχος;
Γ.Δ.


Ποδηλατόδρομοι στο κέντρο
Η πόλη μας, δυστυχώς, δεν διαθέτει ούτε έναν (1) ποδηλατόδρομο στο κέντρο της. Θα μου πείτε ότι δεν διαθέτει πεζόδρομο της προκοπής, τι ζητάω τώρα. Όμως το αίτημα υπάρχει από πολλούς, πάρα πολλούς, παρά την έλλειψη σχετικού ενδιαφέροντος από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές. Υπάρχει ένα τμήμα μερικών μέτρων ποδηλατόδρομος μεταξύ των γεφυρών του Κόσυνθου, έργο του Μιχάλη Στυλιανίδη και έτερον ουδέν.
Δεν είναι στη φιλοσοφία των δημάρχων μας οι ποδηλατόδρομοι. Τόσο του Μητροπολιτικού όσο και των Περιφερειακών.
Γ.Δ.


Κηδειόχαρτα

Μας το έχουν επισημάνει συμπολίτες μας, ένας μάλιστα εξοργισμένος, για την τακτική κάποιων γραφείων κηδειών. Τι τους ενόχλησε; Ότι κάποιοι τοποθετούν τις γνωστοποιήσεις τους επάνω από τις άλλες, με αποτέλεσμα να γίνεται μια επικάλυψη και να μην γνωστοποιείται κάποια κηδεία – κυρίως – ή μνημόσυνο.

Σε σοβαρές πόλεις με επίπεδο, αυτές οι Γνωστοποιήσεις γίνονται μέσω του Τοπικού Τύπου κι όχι στα γνωστά σταντ. Αλλά είπαμε, σε σοβαρές πόλεις…
Γ.Δ.


Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Ξάνθη
Μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε σε 45χρονη από οικισμό του δήμου Τοπείρου η οποία προσήλθε με υψηλό πυρετό και συμπτώματα της νόσου στο νοσοκομείο Ξάνθης και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική. Σύμφωνα με πληροφορίες μας επειδή η κατάστασή της κρίθηκε αρκετά σοβαρή διακομίστηκε για νοσηλεία στην Παθολογική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ο τύπος της μηνιγγίτιδας που διαγνώστηκε στην 45χρονη είναι μικροβιακή και όχι ιογενής. Να διευκρινίσουμε πως η ιογενής μηνιγγίτιδα είναι μεταδοτική.
Μ.Ξ.


Πού θα μάθουν κολύμπι τα παιδιά μας αφού δεν έχουμε κολυμβητήριο;
Αφού σαν κοινωνία έχουμε θρηνήσει εκατοντάδες θύματα πνιγμού κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους η πολιτεία αποφάσισε να μάθει στα ελληνόπουλα κολύμπι – κάτι που άλλες χώρες και χωρίς θάλασσα κάνουν από αιώνες πριν. Έτσι από τον Σεπτέμβριο το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε με επιτυχία σε σχολεία της Αττική θα επεκταθεί σ’ όλη την χώρα και τα παιδιά της Γ΄ δημοτικού θα διδάσκονται κολύμπι από γυμναστές με εξειδίκευση σ’ αυτό. Έστω και καθυστερημένα επικροτείται η προσπάθεια. Το ζήτημα όμως είναι πού θα μάθουν κολύμπι; Στο νομό μας πάντως δεν προβλέπεται γιατί δεν υπάρχει Κολυμβητήριο και η Καβάλα είναι πολύ μακριά Η εγκύκλιος ορίζει ότι τα σχολεία που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν το αντικείμενο της κολύμβησης. Εκτός αν τα Ξανθιωτάκια μάθουν κολύμπι απευθείας στην …θάλασσα ή το υπουργείο νοικιάσει πισίνες… που έχουν διάφορα ξενοδοχεία ή καταλύματα της περιοχής. Αλλά τότε δεν θα γίνουν απλώς κολυμβητές αλλά και χειμερινοί κολυμβητές!
Μ.Ξ.


Η πολυπόθητη αίσθηση του μέτρου
Έχουμε χάσει προ πολλού σε αυτή τη χώρα την αίσθηση κάθε μέτρου και οι ξερόλες μοιάζουν με φορείς μεταδοτικής ασθένειας. Όλοι μας λίγο-πολύ την κολλάμε, έστω και προσωρινά, και εκφέρουμε άποψη επί παντός επιστητού. Αυτά που διαβάσαμε όμως εσχάτως από δημοσιογράφους που παραδίδουν μαθήματα σε ολυμπιονίκες γύρω από την ορθή αθλητική αγωγή (κάθε πότε πρέπει να γυμνάζονται, κάθε πότε πρέπει να μετέχουν σε αγώνες), ξεπερνούν κάθε φαντασία και όριο θράσους. Αυτά δε που άκουσαν τα αυτιά μας στις περιγραφές των αγώνων από τις μεταδόσεις της ΕΡΤ εξόργισαν πολλούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή την τηλεόραση την πληρώνουμε. Λεξιπενία, αδιανόητα λάθη, σαχλές εκφράσεις, εξυπνακισμοί, άγνοια του αντικειμένου και το κυριότερο αθλητικογράφοι που δεν είχαν προετοιμαστεί καθόλου και επαναλάμβαναν συνεχώς κοινότυπες ανοησίες. Όπως και να ‘χει, οι Ολυμπιακοί στο Ρίο τελείωσαν με αρκετές διακρίσεις για τους Έλληνες αθλητές μετά από χρόνια και μια όμορφη αναφορά των διοργανωτών στην Ελλάδα που χάρισε στον κόσμο τους Ολυμπιακούς. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια, στο εξής όποια είδηση αφορά τον στίβο ή οποιοδήποτε Ολυμπιακό άθλημα, ακόμα κι αν είναι κάποιο παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό ρεκόρ, θα στριμώχνεται σε μια σειρά ανάμεσα σε άλλες ειδήσεις του τύπου «ο τάδε διαιτητής είναι μπατζανάκης του τάδε παράγοντα», «έτσι η ΕΠΟ», «αλλιώς η ΚΕΔΚΕ», «δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα», «διακόπτεται το Κύπελλο» και τέτοια. Και στο Τόκιο όταν θα έχουμε με το καλό και πάλι διακρίσεις Ελλήνων αθλητών θα λέμε «βρε βρε, από πού ξεφύτρωσε αυτό το ταλέντο»; Και κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται στην όμορφη πατρίδα μας.
Χ.Δ.


Η Κεντρική Πλατεία… περιστεριών
pagaki-plateiaΤα περιστέρια έχουν συνδεθεί με πάρκα και πλατείες. Ιδίως στο εξωτερικό πολλοί μοναχικοί τύποι ασχολούνται με το τάισμά τους. Όλα αυτά είναι ωραία όταν υπάρχει επαρκής και συχνός καθαρισμός. Όταν όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται το πρόβλημα μπορεί να γίνει μεγάλο. Περνώντας καθημερινά από την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, την βλέπω να έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο παιδότοπο, όπου όταν ο καιρός το επιτρέπει οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να παίξουν με σχετική ασφάλεια αφού ο δρόμος απέχει αρκετά μέτρα. Οι κουτσουλιές όμως από τα εκατοντάδες περιστέρια και οι ασθένειες που πιθανώς να φέρουν αυτά δεν είναι κάτι θετικό, ούτε σαν εικόνα, αλλά ούτε και για την υγεία των παιδιών που συνηθίζουν να πιάνουν τα πάντα. Στην φωτογραφία ένα από τα παγκάκια, μάλιστα μπροστά από το Δημαρχείο, που μοιάζει με περιστερώνα.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…