Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πρόσληψη 1 διανομέα στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

Πρόσληψη 1 διανομέα στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

0
ergasia-aug163

Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ σε Καβάλα και Ξάνθη

Τα ΕΛΤΑ ανακοινώνουν την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δύο (2) ατόμων (ΔΕ Διανομέων) 7ωρης απασχόλησης, χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ταχυδρομικών Λειτουργιών Μακεδονίας -Θράκης των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στους Νομούς Καβάλας και Ξάνθης.

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός θέσης

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός ατόμων

401 Ειδική Μονάδα Παραγωγής Καβάλας

Καβάλα

Καβάλα

ΔΕ Διανομέων

8 μήνες (7ωρης απασχόλησης)

1

411 Μονάδα Διανομής Ξάνθης

Ξάνθη

Ξάνθη

ΔΕ

Διανομέων

8 μήνες (7ωρης απασχόλησης)

1

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν, όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν :

α. είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ανάλογη Διεύθυνση: 1. Μονάδα Διανομής Ξάνθης Αν. Γεωργίου Μιλτιάδη 18, Τ.Κ. : 671 00 Ξάνθη, (για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 40/2016), υπόψη κ. Χρήστου Τσαραβά τηλ. 25410 20645 για τις θέσεις της Ξάνθης.

2. Μονάδα Διανομής Καβάλας, Ερυθρού Σταυρού 3, Τ.Κ.: 650 00 Καβάλα, (για την ανακοίνωση ΣΟΧ 40/2016), υπόψη κ. Αναστάσιου Τριακόσια, τηλ.2510 231210, για την θέση της Καβάλας.

β. είτε αυτοπροσώπως , είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο , εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή στις παραπάνω διευθύνσεις , ώρες υποβολής 08.30 – 13.30.

7 θέσεις καθαριστριών για 7 σχολεία της Ξάνθης

Υποβολή δικαιολογητικών από την Τρίτη 30 Αυγούστου έως Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής

Η Σχολική Επιτροπή Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης προκηρύσσει την πλήρωση μίας θέσης καθαριστή/στριας στις ακόλουθες αντίστοιχα σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης, με σύμβαση μίσθωσης έργου για το διδακτικό έτος 2016-2017, όσον αφορά την κάλυψη πάγιων αναγκών δημόσιου χαρακτήρα (καθαρισμός αιθουσών διδασκαλίας, γραφείων διευθυντή – διδασκόντων, κοινόχρηστων χώρων και σχολικών προαυλίων).

1.3ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης – 28ης Οκτωβρίου 197

2.4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης – Περικλέους 1

3.6ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης – Κλεμανσώ 50

4.11ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης – Κλεμανσώ 50

5.Νηπιαγωγείο Μ. Ευμοίρου Ξάνθης

6.1ο Νηπιαγωγείο Κιμμερίων Ξάνθης

7.2ο Νηπιαγωγείο Κιμμερίων Ξάνθης

Προθεσμίες και δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν από την Τρίτη 30/08/2016 έως την Παρασκευή 02/09/2016 τις ώρες 10:00-12:00 τα εξής απαραίτητα δικαιολογητικά στη/στις σχολική/ές μονάδα/ες που επιθυμούν

Επιταγή πρόσληψης αντί για επίδομα ανεργίας για 10.000 ανέργους

Τι περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας

Ως επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το επίδομα ανεργίας όσοι το λαμβάνουν, βάσει του νέου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας που στόχο έχει την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για να ενταχθεί μία επιχείρηση σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχει απολύσει εργαζομένους το προηγούμενο τρίμηνο, να μην κάνει απόλυση τους επόμενους 12 μήνες και να διατηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας όλο το κόστος του για επιπλέον τρεις μήνες. Πιλοτικά θα δοθεί σε 10.000 ανέργους η επιλογή είτε να παίρνουν το επίδομα ανεργίας, είτε να το χρησιμοποιήσουν σαν «επιταγή» πρόσληψης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το κίνητρο θα δοθεί μόνο σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 μέχρι 10 εργαζόμενους που δεν έχουν απολύσει προσωπικό ή το έχουν αντικαταστήσει το τελευταίο τρίμηνο όπως και σε αυτοαπασχολούμενους για να προσλάβουν έστω και έναν εργαζόμενο.

Το πρόγραμμα θα εξασφαλίζει για 12 μήνες κατ΄ανώτατο όριο (όσο είναι και η ανώτατη διάρκεια της επιδότησης της ανεργίας) φθηνή απασχόληση στην επιχείρηση, η οποία θα δεσμεύεται να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για ένα τρίμηνο μετά τη λήξη της επιδότησης. Το ποσό της επιχορήγησης της επιχείρησης, θα είναι 14 ευρώ ημερησίως για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών μηνιαίως.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Ωφελούνται, πιλοτικά, μόνο 10.000 από τους 55.000 έως 121.000 άνεργους (τόσο είχαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο δικαίωμα επιδότησης για τους επόμενους μήνες) σε σύνολο 1.195.083 ανέργων της ΕΛΣΤΑΤ και 983.000 πρώην μισθωτών εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ. Δυνητικοί μελλοντικοί δικαιούχοι, εφόσον επεκταθεί το πρόγραμμα, είναι 196.995 επιχειρήσεις (το 88,25% όλης της χώρας) που απασχολούν 1 έως 10 άτομα καθώς και 824.887 αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό.

Για παράδειγμα, για επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ άνεργο με επίδομα ανεργίας 360 ευρώ που θα προσληφθεί σε θέση πλήρους απασχόλησης με μισθό 586 ευρώ, ο εργοδότης θα καταβάλλει κάθε μήνα 226 ευρώ συν τις αναλογούσες στο ποσό αυτό εισφορές.

Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας

Ακόμη μια δράση για 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών όπου θα επιδοτείται το 50% του μισθολογικού κόστους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου. Υπογράμμισε ότι αλλάζει η τάση στην αγορά εργασίας με βάση τα τελευταία στοιχεία, ενώ τόνισε πως το υπουργείο με δράσεις στοχεύει να φρενάρει την προσπάθεια που διαφαίνεται για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, απορρύθμιση που γίνεται μέσω της μεγέθυνσης της μερικής απασχόλησης από 9,5% που είναι σήμερα σε 18,5% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Με στόχο την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (από 1 έως 10 εργαζόμενους) όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Για να ενταχθεί μία επιχείρηση σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχει απολύσει εργαζομένους το προηγούμενο τρίμηνο, να μην κάνει απόλυση τους επόμενους 12 μήνες και να διατηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας όλο το κόστος του για επιπλέον τρεις μήνες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…