Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θρήνος στην Γλαύκη για τον χαμό του 19χρονου στρατιώτη

Θρήνος στην Γλαύκη για τον χαμό του 19χρονου στρατιώτη

0
thalassa-agriemeni

Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην παραλία του ΚΑΥΥ Κεραμωτής όπου αποσπάστηκε για λίγες μέρες

Δεύτερο τραγικό χτύπημα για την 6μελή οικογένεια. Πριν 4 χρόνια έχασαν την μικρή τους αδελφή από λευχαιμία – Τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από τον Στρατό

Τραγωδία στη Γλαύκη! Ο 19χρονος Αχμέτ που υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό Στρατό έχασε την ζωή του από πνιγμό ενώ κολυμπούσε στην παραλία της Κεραμωτής. Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του μικρού χωριού που θρηνεί το χαμό του παλικαριού ενώ τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς του και τα 2 του αδέλφια.

Θρήνος στη Γλαύκη για τον Αχμέτ

Ο 19χρονος υπηρετούσε στο Λόχο Στρατηγείου της ΤΑΞΥΠ στο Στρατόπεδο Στεφανίδη στην Ξάνθη και την Κυριακή αποσπάστηκε γα λίγες μέρες στο ΚΑΥΥ Κεραμωτής. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» λίγο μετά το μεσημεριανό γεύμα μπήκε να κολυμπήσει. Ο άτυχος νέος δεν γνώριζε κολύμπι και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις παρασύρθηκε από το κύμα σε μικρή σχετικά απόσταση και χωρίς ιδιαίτερο βάθος. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αναίσθητο τον ανέσυρε ο ναυαγοσώστης της παραλίας. Του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες με τη διαδικασία της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης και από τον γιατρό του ΚΑΥΥ όμως για τον στρατιώτη ήταν ήδη αργά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός. Άμεσα από τον Στρατό διατάχθηκε νεκροψία η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό. Για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος διενεργείται από την εισαγγελική αρχή του στρατού ένορκη προανάκριση και ένορκη διοικητική εξέταση.

Σήμερα η κηδεία του – Πριν 4 χρόνια έχασε την μικρή αδελφή του

Η μοίρα επεφύλαξε κι άλλο σκληρό χτύπημα στην χαροκαμένη οικογένεια του Αχμέτ. Πριν 4 χρόνια η οικογένεια έχασε το μικρότερο μέλος της, την 7χρονη αδελφή του από λευχαιμία. Τώρα μετά τον χαμό και του Αχμέτ στην οικογένεια απέμειναν οι γονείς και δύο αδέλφια, ο αδελφός του που πέρσι απολύθηκε από τον Στρατό και μια μεγαλύτερη κόρη. Πρόκειται για μια οικογένεια που ασχολείται με την κτηνοτροφία και ήταν ιδιαιτέρως αγαπητή στην τοπική κοινωνία η οποία και της συμπαραστέκεται σ’ αυτές τις τραγικές στιγμές. Επισης από τον Στρατό έχει παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και στ’ αδέλφια του άτυχου στρατιώτη. Η κηδεία του ορίστηκε για σήμερα στην Γλαύκη.  

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…