Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στην Εθνική Παμπαίδων μπάσκετ ο Βαλάντης Κουρτίδης

Στην Εθνική Παμπαίδων μπάσκετ ο Βαλάντης Κουρτίδης

0
kourtidis

Ακόμη μία διάκριση για τον παίκτη της Ασπίδας που πήρε μεταγραφή στον Άρη Θεσσαλονίκης

Θα ταξιδέψει στην Ισπανία για το τουρνουά «φιλίας» κόντρα σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία

Ακόμη μία σημαντική διάκριση περίμενε τον Ξανθιώτη μπασκετμπολίστα Βαλάντη Κουρτίδη, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη του ως πρώτος σκόρερ στην τελική φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ και την επικείμενη μεταγραφή του από την Ασπίδα στον Άρη Θεσσαλονίκης, κλήθηκε στην Εθνική Παμπαίδων με την οποία ταξίδεψε στην Ισπανία και στο Τουρνουά Φιλίας που θα διεξαχθεί στην πόλη Μελίγια από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Ο 17χρονος Ξανθιώτης αθλητής εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων παίρνοντας μεταγραφή για τον Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα ήταν μέλος του Κλιμακίου του Βορρά της Εθνικής Παμπαίδων.

Έτσι λίγο μετά τη μεταγραφή του στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου θα στελεχώσει το τμήμα παίδων του συλλόγου, άλλη μία μεγάλη επιτυχία έρχεται να προστεθεί για τον ξανθιώτη παίκτη, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της φετινής χρονιάς για το παιδικό τμήμα της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία έφτασε στις πέντε καλύτερες ομάδες του Παιδικού Πρωταθλήματος.

Ανακοίνωση για την κλήση του Κουρτίδη στην Εθνική Παμπαίδων εξέδωσε η Ασπίδα Ξάνθης η οποία αναφέρει:

«Ο Βαλάντης Κουρτίδης είναι ένας από τους 12 αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στο διεθνές τουρνουά Φιλίας το οποίο θα διεξαχθεί στην Ισπανία 8 με 10 Ιουλίου. Είναι ύψιστη τιμή για τον σύλλογο μας η κλήση του Κουρτίδη στην εθνική παμπαίδων και του ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια. Πολλά συγχαρητήρια στον Βαλάντη και στους προπονητές του για τις άπειρες ώρες δουλειάς τους!».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Αστεριάδης σχετικά με τη διοργάνωση και τις κλήσεις στην Εθνική παμπαίδων σημείωσε:

«Είναι μια ηλικία προθάλαμος για τις Εθνικές Ομάδες. Τα παιδιά παίρνουν μια πρώτη γεύση από το τι σημαίνει προετοιμασία, πως είναι να παίζεις σε διεθνείς αγώνες και είναι μια καλή προετοιμασία για τη συνέχεια, για τις επόμενες χρονιές στην Εθνική Παίδων, Εφήβων κλπ. Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να μπουν σε αυτή τη διαδικασία με προετοιμασία αρκετών ημερών, κάποια φιλικά. Η ομάδα αυτή είναι η εξέλιξη της παρακολούθησης του αναπτυξιακού προγράμματος στη διάρκεια όλη της χρονιάς, καταλήγοντας στους 12 που θα στελεχώσουν την Εθνική Παμπαίδων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποια από αυτά τα παιδιά δεν θα έχουν την ευκαιρία τους αργότερα ή σε μια άλλη «μικρή» Εθνική αργότερα, ενώ υπάρχουν και απουσίες εξαιτίας τραυματισμών. Άλλωστε έχουμε κι ένα δεύτερο διεθνές τουρνουά που θα γίνει στον Κολινδρό (22-26/8), στο οποίο θα πάρουν μέρος κι άλλοι αθλητές. Και σε αυτή την ομάδα, όπως γίνεται συνήθως, υπάρχουν αθλητές που υπόσχονται πράγματα για τη συνέχεια και ελπίζουμε να επιβεβαιώσουν πάνω από όλα τις δικές τους προσδοκίες, να προχωρήσουν και να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες τα επόμενα χρόνια».

Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι: Αριστοτέλης Σωτηρίου, Φώτης Γεωργαλάς, Κώστας Καδράς, Ιωάννης Σιδηροηλίας,Τηλέμαχος Βησσαρίου, Κώστας Βλάσιος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Σταυρακούκας, Γιάννης Μπαλαμώτης, Νίκος Μιχαλόπουλος, Χρυσοβαλάντης Κουρτίδης, Γιώργος Κωστίκας. Προπονητής είναι ο Θοδωρής Αστεριάδης και βοηθοί ο Γιώργος Δήμος και ο Χρύσανδρος Κολοκυθάς.

Το πρόγραμμα

8 Ιουλίου

11.00 Ισπανία-Ελλάδα

21.30 Ιταλία-Γαλλία

9 Ιουλίου

13.00 Γαλλία-Ελλάδα

21.30 Ισπανία-Ιταλία

10 Ιουλίου

13.00 Ιταλία-Ελλάδα

21.30 Ισπανία-Γαλλία

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …