Χάθηκε ο φάκελος του δημοτικού πάρκινγκ. Δεν τον βρήκαν στην τεχνική υπηρεσία επειδή αρχειοθετήθηκε πριν 20 έτη
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρονται στο απαντητικό έγγραφο που επιδόθηκε στις ερωτήσεις Φανουράκη – Βασιλούδη. «Για γέλια και για κλάματα…», απαντά ο Φανουράκης
Μια απάντηση που γεννά πολλά ερωτηματικά και σε κάθε περίπτωση περισσότερα απ’ αυτά που απαντά, έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Μανώλης Φανουράκης, στο ερώτημα που κατέθεσε με τον έτερο δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής Ηλία Βασιλούδη στις 23 Μαΐου και αφορά το δημοτικό πάρκινγκ.
Εδώ ο φάκελος εκεί ο φάκελος πού είναι ό φάκελος;
Συγκεκριμένα το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θωμά Ηλιάδη και επιδόθηκε κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 19 Ιουλίου από τον προεδρεύοντα δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο, αναφέρει ότι χάθηκε ο φάκελος του έργου! «Αναζητήθηκε στο αρχείο της υπηρεσίας μας όμως έως και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί γιατί αρχειοθετήθηκε με αριθ. 68»1995 και έχουν παρέλθει 20 έτη». Αναφορικά δε για το πότε αποπερατώθηκε το έργο αυτό τεκμαίρεται από την πινακίδα των εγκαινίων στην πρόσοψη του κτιρίου και είναι πριν από τον Ιούλιο του 1998. Σημειώνει δε ότι άλλα στοιχεία για το έργο δεν ανεβρέθηκαν. Τέλος σ’ ότι αφορά την άδεια οικοδομής αναφέρει ότι εκδόθηκε από τον πολεοδομία με αρ. ΔΞ 69/99 και με βάση αυτή εκδόθηκε από τον Νομάρχη το 2000 άδεια λειτουργίας που ανανεώθηκε στην συνέχεια από τον αντιπεριφερειάρχη. Να σημειώνουμε ότι τα ερωτήματα των Βασιλούδη – Φανουράκη είναι: Α) Πότε αποπερατώθηκε το έργο, πότε παραλείφθηκε (οριστικά ή προσωρινά) και ποιος το παρέλαβε Β) Σε περίπτωση που υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής να χορηγηθεί αντίγραφο και Γ) αν έχει υποβληθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ ο φάκελος για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και άδεια ίδρυσης.
Τα ερωτήματα που γεννά μια απάντηση
Τα ερωτήματα που εγείρονται από την απάντηση: Ο δήμος Ξάνθης δεν κρατά αρχεία έργων για περισσότερα από 20 χρόνια; Και σε τι κατάσταση είναι η αρχειοθέτηση, η ταξινόμηση και εν γενει η οργάνωση της τεχνικής υπηρεσίας, ώστε αν υπάρχουν να μην μπορούν να ανευρεθούν οι φάκελοι; Πώς είναι δυνατόν, σ’ ένα έργο που πρόσφατα έγιναν παρεμβάσεις από τον δήμο να μην έχει φάκελο και η μόνη απόδειξη της αποπεράτωσης να είναι από την πινακίδα των εγκαινίων; Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το έργο εκμισθώθηκε με ανοιχτή δημοπρασία. Δεν δόθηκε ο φάκελος με όλα τα σχετικά στοιχεία στον ανάδοχο του έργου;
Φανουράκης: «Θλίβομαι για την κατάντια του δήμου μας…»
Σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε ο κ. Μ. Φανουράκης είπε: «Είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι ένα δείγμα πως έχει καταντήσει το δήμο Ξάνθης ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος. Είναι πολύ λυπηρό! Θλίβομαι για την κατάντια του δήμου μας… Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη αυτό το έγγραφο όμως μεθοδεύτηκε από τον γραφείο του δημάρχου. Είναι γνωστή τη τακτική του. Δεν θέλει να αναλάβει καμιά ευθύνη και προσπαθεί να τις επιρρίπτει αλλού ακόμη και σε υπηρεσιακούς παράγοντες».
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr