Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μέσα στον Αύγουστο από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για τις 250 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

Μέσα στον Αύγουστο από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για τις 250 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

0
ergasia-jul164

Από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 34 δήμους της χώρας. Έως τις 22 Ιουλίου οριστικοποιούνται οι πίνακες για τις θέσεις και τα έργα από τον Δήμο Ξάνθης

Μέχρι 22 Ιουλίου πρόκειται ν οριστικοποιηθούν από το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ξάνθη οι θέσεις και τα έργα για τις 250 8μηνες συμβάσεις και μέσα στον Αύγουστο πρόκειται να βγει η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας. Ως γνωστόν τώρα τρέχει το πρόγραμμα για 17 δήμους στο οποίο ο δήμος Ξάνθης δεν έχει υπαχθεί. Αντίθετα έχει υπαχθεί στο επόμενο που αφορά 34 δήμους της χώρας με κριτήριο πάντα την υψηλή ανεργία. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά 12.656 ανέργους στους δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, και Χαλκηδόνας.

Από αυτούς οι μισοί (6.328) θα απασχοληθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 6.328 άτομα και μόλις λήξει το οκτάμηνο, δηλαδή στα μέσα του 2017 θα προσληφθούν επίσης στους ίδιους δήμους άλλα 6.328 άτομα.

7 προσλήψεις στην Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Αναμένεται από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για τις 7 προσλήψεις Βοηθητικού – Φυλακτικού Προσωπικού που θα προληφθούν μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

2 προσλήψεις στην εταιρία μηχανικών και συμβούλων ΙΩΝΙΚΗ ΕΤΕ

Μέχρι τις 20 Ιουλίου τα βιογραφικά

1)Από την εταιρία μηχανικών και συμβούλων ΙΩΝΙΚΗ ΕΤΕ (www.ioniki.net) με έδρα την Ξάνθη, ζητείται για άμεση πρόσληψη: Προγραμματιστής απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής/Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Προσόντα Υποψηφίου

-Γνώση Visual Studio, Microsoft SQL και C#

-Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες)

-Γνώση joomla/php θα συνεκτιμηθεί

Αποστολή βιογραφικών έως 20/07/2016 μέσω email στο hr@ioniki.net

2)Από την εταιρία μηχανικών και συμβούλων ΙΩΝΙΚΗ ΕΤΕ (www.ioniki.net) με έδρα την Ξάνθη, ζητείται για άμεση πρόσληψη υπάλληλος Λογιστηρίου.

Αρμοδιότητες

-Τήρηση λογιστικών βιβλίων Β΄ και Γ΄ κατηγορίας

-Προετοιμασία και έκδοση παραστατικών (τιμολόγια, δελτία αποστολής, αποδείξεις είσπραξης)

-Συγκέντρωση, έλεγχος και κωδικοποίηση των εισερχόμενων παραστατικών

-Διεκπεραίωση εργασιών σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες

-Παρακολούθηση της κίνησης του λογαριασμού πελατών και προμηθευτών

-Τήρηση ταμείου (είσπραξη λογαριασμών και εξόφληση οφειλών)

-Τήρηση μισθοδοσίας

Απαραίτητα προσόντα

Απόφοιτος/η ΤΕΙ/ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης

Γνώση των λογιστικών προγραμμάτων Epsilon και Singular Control

Επαρκής γνώση χειρισμού Η/Υ, Internet, Outlook, Skype

Τάξη, μεθοδικότητα και οργάνωση, υπολογιστικές ικανότητες, εχεμύθεια

Μεταπτυχιακός τίτλος (επιθυμητός)

Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες)

Καταληκτική ημερομηνία: 20/07/2016

Αποστολή βιογραφικών: hr@ioniki.net

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΔΡΑΣ, με εκπληρωμένες τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις για το εργαστήριο επιγραφών ΤΣΑΚΙΡΗΣ. Τηλ. 25410 25355

Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα προκηρυχθούν Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Τον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τέσσερα ακόμα προγράμματα για νέες θέσεις εργασίας, υποστήριξης της απασχόλησης σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για ανέργους και ΑμΕΑ και νεανικής επιχειρηματικότητας. Τα τρία από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα προκηρυχθούν τον Σεπτέμβριο και το ένα τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προβλέπει τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους και ειδικές ομάδες ανέργων.

Παράλληλα, θα «τρέξουν» τα προγράμματα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και 1.000 άτομα με ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.

Θα ακολουθήσει -τον Οκτώβριο- το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων.

Δύο επιδοτούμενα προγράμματα για εποχικούς του ΥΠ.ΠΟ από τον ΟΑΕΔ

Αφορούν κατάρτιση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας

Την έγκριση δυο (2) προγραμμάτων κατάρτισης, διακοσίων (200) ωρών το κάθε ένα, για 50 μέλη της Ένωσης Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας, με τίτλο: «Εργάτες Αρχαιολογίας (ανασκαφείς και αναστήλωσης)» προβλέπει απόφαση του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα έχει ως στόχο οι καταρτιζόμενοι να εξοικειωθούν σε νέες μεθόδους ανασκαφής και αναστήλωσης.

Ενδεικτικά τα θέματα του προγράμματος κατάρτισης είναι:

• Γενικές γνώσεις Ιστορίας με σαφείς διαχωρισμούς στις περιόδους (προϊστορικά, αρχαϊκά, κλασικά, βυζαντινά, οθωμανικά, νεότερα).

• Τρόποι ανασκαφής, αναγνώριση πιθανών ευρημάτων και υποστρωμάτων.

• Τρόπος ανοίγματος ταφής και αποτύπωσης αυτής.

• Γενικές γνώσεις τεχνικών συντήρησης.

• Γενικοί κανόνες υγιεινής και ασφαλείας.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα γίνει στις δομές του ΚΕΚ Θεσσαλονίκης για το θεωρητικό μέρος και σε ανάλογους χώρους που θα υποδειχθούν από την Ένωση Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας για το πρακτικό μέρος του προγράμματος.

Οι καταρτιζόμενοι δεν θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα και είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους.

Η επιλογή των καταρτιζομένων και του φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων θα γίνει από την Ένωση Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας, σύμφωνα με τις διαπιστωμένες ανάγκες επανακατάρτισης. Το συνολικό κόστος κάλυψης εκπαιδευτικών δαπανών, θα ανέλθει στο ποσό των 20.150 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 12.350€ θα βαρύνει τον ΚΑΕ 2659 του έτους 2016 και 7.800 € αποτελούν κόστος ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το συνολικό κόστος αναλύεται ως εξής:

50 καταρτιζόμενοι x 200 ώρες x 2,015 ευρώ μέσο ωριαίο κόστος ανά άτομο και περιλαμβάνει εκτός του κόστους του ωρομισθίου προσωπικού, δαπάνες υλοποίησης εκπαίδευσης (εκπαιδευτικό υλικό και μέσα, δαπάνες διατροφής π.χ. τοστ, καφές κ.λπ.).

Επίσης περιλαμβάνει το κόστος πιστοποίησης των καταρτιζομένων (50 καταρτιζόμενοι x 200 €=10.000 €). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό Πανεπιστημίου μέλη ΔΕΠ η ΕΠ ή από λοιπούς εκπαιδευτικούς με ειδίκευση στα συγκεκριμένα θέματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…