Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ενίσχυση στην άμυνα με τον νεαρό Σβάρνα

Ενίσχυση στην άμυνα με τον νεαρό Σβάρνα

0
svarnas 1

Η Ξάνθη απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή από την ΑΕΚ τον 18χρονο αμυντικό

Νικηφόρο το πρώτο φιλικό επί βουλγαρικού εδάφους με 1-0 επί της Πιρίν

Την έβδομη μεταγραφή της ανακοίνωσε χθες η Ξάνθη που ήρθε σε συμφωνία με την ΑΕΚ για την απόκτηση ως ελεύθερη μεταγραφή του 18χρονου κεντρικού αμυντικού Στράτου Σβάρνα. Ο παίκτης που μέχρι πρότινος ανήκε στην ΑΕΚ, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας σε αυτήν την ηλικία και μάλιστα έλαβε μέρος στην προετοιμασία της «Ένωσης» στην Πολωνία.

Ο ύψους 1.81μ. νεαρός διεθνής με τις μικρές Εθνικές Ομάδες Αθηναίος αμυντικός, αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2014 από την Τρίγλια Ραφήνας, με την οποία ήταν αντίπαλος της ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, με τους «κιτρινόμαυρους» να ξεχωρίζουν το ταλέντο του 16χρονου τότε Σβάρνα και να τον κάνουν δικό τους. Έχει αγωνιστεί συνολικά 3 φορές με την φανέλα της ΑΕΚ αυτά τα δύο χρόνια, δύο πρόπερσι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και μία πέρσι στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό. Από χθες και επίσημα ο παίκτης εντάχθηκε στο δυναμικό της Ξάνθης και μάλιστα αναχώρησε για τη Βουλγαρία ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

«Η ΠΑΕ Xanthi FC ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή Στράτο Σβάρνα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας επέλεξε να αγωνίζεται με το Νο 33 στη φανέλα», ανέφερε το χθεσινό σχετικό δελτίο τύπου.

Φιλικό προετοιμασίας: Πιρίν – Ξάνθη 0-1

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό επί βουλγαρικού εδάφους που έδωσε η Ξάνθη το απόγευμα της Τετάρτης. Στη Σόφια και στο γήπεδο “Ρακόφσκι”, αντιμετώπισε την Πιρίν Μπλαγκόεβγκραντ την οποία κέρδισε με 0-1. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του χρησιμοποιώντας διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο και είδε στον αγωνιστικό χώρο στοιχεία της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις. Το γκολ που έκανε την διαφορά το σημείωσε ο Αντριάν Λουσέρο στο 42ο λεπτό σε μία αναμέτρηση όπου η ξανθιώτικη ομάδα ήταν ανώτερη έχοντας περισσότερες ευκαιρίες και μεταξύ αυτών και δοκάρι με τον Τριάδη στο 10ο λεπτό.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 7’ ο Μελισσόπουλος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα ενώ στο 10’ δοκάρι είχε με κεφαλιά ο Τριάδης μετά τη σέντρα του Κολλαρά από αριστερά. Στο 15’ ο Ράνος την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από αμυντικό ενώ στο 19’ μετά από σέντρα του Τριάδη, η κεφαλιά του Ράνου σταμάτησε στα χέρια του τερματοφύλακα. Αντίθετα η Πιρίν είχε δύο σουτ που δεν βρήκαν στόχο στο ίδιο διάστημα. Στο 42’ ο Λουσέρο ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ καθώς σκόραρε με σουτ έξω από την περιοχή.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Λάζαρος Ορφανίδης σέντραρε από δεξιά και ο Πέτρος Ορφανίδης δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Στην συνέχεια της φάσης από πλάγια θέση το σουτ του Νιέτο εξουδετέρωσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Πιρίν. Νέα ευκαιρία του Σολτάνι στο 53’ και στο 54’ ο Λισγάρας μετά το κόρνερ του Ντε Λούκας ανάγκασε τον τερματοφύλακα σε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά που επιχείρησε. Οι γηπεδούχοι είχαν μία ευκαιρία με άστοχη κεφαλιά στη συνέχεια ενώ ο Χαμζά Γιουνές ένα σουτ από κοντά που δεν βρήκε στόχο στο 63’. Στο 72’ και σε μία υπέροχη προσπάθεια για την Ξάνθη, Νιέτο, Ορφανίδης Π. και Σολτάνι συνεργάστηκαν με ταχύτητα, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Πιρίν. Στο 80’ ο Νιέτο είχε νέα καλή στιγμή χωρίς ωστόσο η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Στο 83’ ο Ζαρόπουλος μπλόκαρε σταθερά την καρφωτή κεφαλιά του επιθετικού των γηπεδούχων.

Για την Ξάνθη αγωνίστηκαν οι:

Α’ μέρος: Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Κολλαράς, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Τριάδης, Μελισσόπουλος, Κώστας, Ράνος.

Β’ μέρος: Ζαρόπουλος, Ορφανίδης Λ., Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Γουάλας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Ορφανίδης Π., Γιουνές, Νιέτο.

* Εν τω μεταξύ χθες, μία ημέρα μετά το φιλικό η ξανθιώτικη ομάδα συνέχισε με διπλή προπόνηση, όπου στο πρώτο μέρος του πρωινού προγράμματος οι παίκτες ακολούθησαν χαλάρωμα ώστε να επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά το φιλικό της Τετάρτης ενώ το 2ο μέρος περιείχε ασκήσεις τακτικής και φυσική κατάσταση. Η Ξάνθη ετοιμάζεται για το 2ο φιλικό επί βουλγαρικού εδάφους, αυτό με τη βουλγαρική «Μοντάνα 1921», που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (18:00) στο αθλητικό κέντρο του Πράβετς όπου πραγματοποιεί την προετοιμασία της η ομάδα.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …