Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Απλή και δόλια αναλογική

Απλή και δόλια αναλογική

0
eikoniki

Με πρόφαση μία ωραία και ελκυστική ιδεολογία έχουν διαπραχθεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Με πρόταγμα τον Χριστιανισμό οι ορδές των σταυροφόρων καθυπέταξαν, εξανδραπόδισαν και με το σύνθημα ‘’ες γην φέρειν’’ εξαφάνισαν τα ωραιότερα μνημεία της αρχαίας Ελλάδος. Το ίδιο συμβαίνει και με την απλή και άδολη, δήθεν τάχαμ αναλογική.

Ο νέος εκλογικός νόμος της σημερινής Κυβέρνησης που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έχει μέσα της το σπέρμα της εθνικής αποσύνθεσης. Με άρωμα καπνού δημοκρατίας θα επισπεύσει την διάλυση του Ελληνικού κράτους. Αδίστακτοι μπροστά στη δημοσκοπική τους κατάρρευση επιστρατεύουν μέσα δηλητηριώδη για την δημοκρατία και την μέλλουσα κυβερνητική συνοχή. Χωρίς το δώρο των πενήντα εδρών Πρωθυπουργός θα γίνεται πλέον ο κανένας ή ο χλιμίτζουρας υποτακτικός στην οποιαδήποτε μικρότερη πολιτική δύναμη. Αλλά και γιατί να έχουμε κυβέρνηση, τόσα χρόνια που είχαμε τι καταλάβαμε; Άντε από κει καημένε! Ψωμί δεν έχουμε να φάμε κατακαλόκαιρο, ραπανάκια για την όρεξη. Το Υπουργείο επιμένει, αλλαγή εκλογικού νόμου για να έρθουν μεγάλες επενδύσεις. Ο αυνανισμός είναι από τη φύση του ευχάριστος.

Μπράβο παιδιά, ανοίγει ο δρόμος της τελειωτικής κατάρρευσης και εξαφάνισης του κρατιδίου στο νότιο τμήμα της χερσονήσου του Αίμου. Και όλα αυτά εν ονόματι της γλυκυτάτης Δημοκρατίας του απόλυτου διαλυτηρίου και δηλητηρίου του κράτους μας. Αλλά είναι και το άλλο το ακόμη ωφελιμότερων. Ψήφος στα 17, στην ηλικία που κυριαρχεί στην ψυχή του ανθρώπου το συναίσθημα με ολίγη λογική και πολύ ευκολοπιστία στις πομφόλυγες των συνθημάτων. Ο ιστός της αράχνης στήθηκε, τις δεκαεφτάχρονες μύγες περιμένουμε.

Η στήλη αντιπροτείνει: ψήφο στα δέκα, να μην ξεκολλάει ο Αλέξης από την καρέκλα ούτε με τανάλια πεταλωτών, βεβαίως, με σκοπό να συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις σε φόρους, δασμούς και εκμηδένιση των περιουσιακών αξιών. Εκείνος ο Θοδωρής Δρίτσας με την ημίσεια βλεφαρόπτωση είναι πάντα έτοιμος να ξεγελάσει Κινέζους, Αμερικάνους, Γάλλους αλλά και άλλες φυλές του πλανήτη στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο, απλώς να υπάρχουν τα ημισφαίρια. Εσείς φυλές δώστε μας και καθίστε να δείτε την κουτοπόνηρη πνευματική μας υπεροχή. Εσείς θα φέρνετε τους λαούς και το ζεύγος Δρίτσα θα τους ξεγελάει. Χα, ευφυέστατοι. Βλέπετε έχει την αμέριστη συμπαράσταση της επίσης βλεφαροπτούσας Τασίας. Άμα έχεις συγκοιμώμενον ένα τέτοιον σκεπτικιστικό κολοσσό είναι δύσκολο να αποφύγεις τις μεγάλες ιδεολογικές εκτινάξεις και τον παγκόσμιο εκκωφαντικό θαυμασμό της ανθρωπότητας, σχεδόν αδύνατο. Η καγκελάριος Μέρκελ φοβάται την ταχύνοια της Τασίας ακριβώς όπως το ίδιο φοβόταν ο Ζώρζ Κλεμανσώ στις συναντήσεις του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Τασία-Ελευθέριος Βενιζέλος βίοι παράλληλοι, επάλληλοι και αλλήλοις ακατάλληλοι .

Προφανώς η φτώχεια δεν έχει κάνει ακόμη πολύ αισθητή την παρουσία της, αναμένεται όμως με την απλή και δόλια αναλογική να γίνει όχι εμφανής αλλά πρωτοφανής. Κυβέρνηση δεν θα συγκροτείται, συνθηματολογία καθημερινά θα ομολογείται και ο μπαχαλισμός θα ευλογείται από πρώην και νυν μειράκια του πολυτεχνείου. ΄Οπερ, γαία πυρι μιχθήτω, ανατιναχθήτω και ουδέποτε ανασυγκροτείτω. Εκεί να δεις την ανεργία, τη φτώχεια, την επαιτεία και την καθημερινή ληστεία. Μπορεί να μην έχουμε τότε λεφτά αλλά θα έχουμε όλως υπερηφάνως δημοκρατία των οπισθίων των καλλίπυγων παρεπιδημούντων κορασίων εντός και εκτός των πορνείων. Τότε θα διαπιστώσουν οι γονείς όμορφων κοριτσιών πόσο δόλια και όχι άδολη είναι η απλή αναλογική.

Η αθώα απλή αναλογική θα είναι η τελευταία σφαίρα που θα εκπυρσοκροτήσει στον κρόταφο της κοινωνικής ηρεμίας, της εθνικής οικονομίας και της Ελληνικής κυριαρχίας στα σημερινά εδάφη της. Βέβαια, τον κ. Βούτση αυτά δεν τον ενδιαφέρουν, στα κομματικά θρανία που μαθήτευσε με άριστα ουδέποτε διδάχτηκε για τέτοιους κινδύνους. Το κόμμα είναι αυτό που θα φέρει και την τελεία και την παύλα στο τέλος.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…