Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αντίστροφη μέτρηση για την «πρώτη» της Ξάνθης

Αντίστροφη μέτρηση για την «πρώτη» της Ξάνθης

0
lucesku-proponisi

Την Κυριακή η επιστροφή των παικτών – την Τρίτη η έναρξη της προετοιμασίας

Με παρόντες τους νεοαποκτηθέντες και τους… παλιούς του «ρόστερ»

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου βρίσκεται η ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς γι’ αυτή την Κυριακή (03/07) έχει προγραμματιστεί η επιστροφή των ποδοσφαιριστών (παλιών και… νέων) στη βάση τους (Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων).

Οι αφίξεις των παικτών βέβαια έχουν αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες καθώς οι περισσότεροι ολοκλήρωσαν τις θερινές τους διακοπές και έχουν επιστρέψει στην Ξάνθη, είτε για να τακτοποιήσουν προσωπικές τους υποθέσεις ή για να ξεκινήσουν σε χαλαρό ρυθμό ατομικά προγράμματα.

Πάντως το επίσημο «ραντεβού» είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Δευτέρας (04/07), στις 19:30, όταν όλο το τεχνικό επιτελείο και το ποδοσφαιρικό τμήμα θα συγκεντρωθούν στο ξενοδοχείο του Αθλ. Κέντρου στα Πηγάδια για την πρώτη ομιλία του Λουτσέσκου προς τους παίκτες. Νωρίτερα την ίδια ημέρα οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε δύο γκρουπ, το πρωί της Τρίτης.

Το απόγευμα της Τρίτης (05/07) εξάλλου, θα γίνει και η πρώτη προπόνηση (στις 19:00), όπως και ο αγιασμός της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας

Από εκεί κι έπειτα οι προπονήσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος θα συνεχιστούν στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Βέροιας στην Ημαθία, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Την Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ομάδα θα μεταβεί στη Βουλγαρία στις εγκαταστάσεις του Riu Pravets όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 29 Ιουλίου για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της εκεί, θα αγωνιστεί στις 20/07 με την OFC Pirin Blagoevgrad, στις 23 Ιουλίου με την PFK Montana 1921 και στις 28/7 με τον Πλατανιά.

Το τρίτο μέρος της προετοιμασίας θα συνεχιστεί από την Δευτέρα 01 Αυγούστου στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ξανθιώτικης ομάδας στα Πηγάδια, όπου μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα θα δώσει 3 ακόμη φιλικά παιχνίδια. Στις 6 Αυγούστου θα υποδεχθεί την Βέροια στην Ξάνθη και στις 10 Αυγούστου θα μεταβεί στη Λάρισα όπου θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα. Για τις 13 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν την έναρξη

03 Ιουλίου και να ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος Super League 2016-17.

 

Οι παρόντες και οι… απόντες

 

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που θα δώσουν το «παρών» στην πρώτη συνάντηση, θα είναι οι νεοαποκτηθέντες Ζίβκο Ζίβκοβιτς (Σέρβος τερματοφύλακας), Αριστοτέλης Καρασαλίδης (αμυντικός/αμυντικός μέσος), Πάμπλο Ντε Λούκας (Ισπανός αμυντικός μέσος), Θανάσης Παπαγεωργίου (δεξί μπακ), Ραφήλ Μελισσόπουλος (μεσοεπιθετικός προβιβάστηκε από την Ομάδα Νέων), Παναγιώτης Σταθάκης (τερμ. προβιβάστηκε από την Ομάδα Νέων), ενώ εφ’ όσον ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο η μεταγραφή του Χαμζά Γκιουνές, τότε και ο Τυνήσιος επιθετικός θα βρεθεί στην «πρώτη» της ομάδας.

Οι παίκτες που παρέμειναν στο «ρόστερ» από την περσινή σεζόν:

Τερματοφύλακες: Γκαραβέλης Αθανάσιος, Δεμένικος Μανώλης, Ζαρόπουλος Μιχάλης.

Αμυντικοί: Φερνάντο Γουαλας, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Χατζητερζόγλου Οκάν.

Μέσοι: Κάσα Καμαρά, Ντάνι Νιέτο, Λουσέρο Άντριαν, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Ορφανίδης Πέτρος, Τριάδης Παναγιώτης, Φλίσκας Κώστας.

Επιθετικοί: Σολτάνι Καρίμ, Κρίστοφερ Αλμέιδα, Σκούρτης Βασίλης, Φασίδης Βασίλης.

Αποχώρησαν οι: Λουΐτζι Τσέναμο, Πάβολ Φάρκας, Γούτας Δημήτρης, Ζαραδούκας Γιάννης, Καρυπίδης Χρήστος, Μπέρτος Μανώλης, Ντιμιτρόβ Νικολάι, Παπαστεριανός Μανώλης, Καπετάνος Παντελής.

Τα φιλικά προετοιμασίας της Ξάνθης

Σάββατο 16 Ιουλίου: Βέροια – Ξάνθη (Βέροια)

Τετάρτη 20 Ιουλίου: Πιρίν – Ξάνθη (Βουλγαρία)

Σάββατο 23 Ιουλίου: Μοντάνα – Ξάνθη (Βουλγαρία)

Πέμπτη 28 Ιουλίου: Πλατανιάς – Ξάνθη (Βουλγαρία)

Σάββατο 06 Αυγούστου: Ξάνθη – Βέροια (Πηγάδια)

Τετάρτη 10 Αυγούστου: Λάρισα – Ξάνθη (Λάρισα)

Σάββατο 13 Αυγούστου: Ξάνθη – Ηρακλής (Ξάνθη)

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …