Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τελευταία ευκαιρία για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Τελευταία ευκαιρία για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
dimotiko avdiron16

Το Δ.Σ. Αβδήρων αποφάσισε να το βγάλει σε νέα δημοπρασία για 25 χρόνια – Προτάσεις για άλλου είδους αξιοποίηση από τον Ν. Καλιαμπάκα

Ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης με αναπληρωματικό τον Ν. Χατζόπουλο, θα εκπροσωπούν τον δήμο στη Διαχειριστική Επιτροπή του Leader. Μπάσης – Πέτα στα φετινά Δημοκρίτεια

Μια τελευταία ευκαιρία στην αξιοποίηση μέσω εκμίσθωσης σε ιδιώτη αποφάσισε σχεδόν ομοφώνα να δώσει το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων στο κάμπινγκ του Μυρωδάτου μετά τις δύο αποτυχημένες απόπειρες. Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτρίδης κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής απαντώντας στις προτάσεις της αντιπολίτευσης εκ των οποίων αυτή του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Νίκου Καλιαμπάκα ήταν σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Μειώθηκε σε 25 χρόνια ο χρόνος εκμίσθωσης

Με μοναδική διαφορά την μείωση σε 25 χρόνια αντί 25 +10 που προέβλεπε η προηγούμενη προκήρυξη πρόκειται να βγάλει σε δημοπρασία εκ νέου το κάμπινγκ Μυρωδάτου ο δήμος Αβδήρων. Αυτό θα γίνει μετά την έγκριση νομιμότητας του Δ.Σ. από την Αποκεντρωμένη και αφού η Οικονομική Επιτροπή καταρτίσει τους όρους. Σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής αρχής η τιμή εκκίνησης θα είναι και πάλι στα 20.000 ευρώ ενώ θα αυξηθεί στα 15.000 ευρώ η εγγυητική για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης πρότεινε να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τον γερμανικό δήμο που πρόσφατα υπέγραψε ο δήμο ς Αβδήρων Μνημόνιο συνεργασίας, ενώ ο κ. Καλιαμπάκας επανέφερε στο τραπέζι δύο προτάσεις για άλλου είδους αξιοποίηση από τον δήμο. Ειδικότερα η πρώτη αφορά συνεργασία με το ΔΠΘ για πανεπιστημιακό κάμπινγκ με υποδομές που θα κάνει ο δήμος μέσω Leader και η δεύτερη για δημιουργία ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων όπου ο δήμος μέσω μάνατζερ θα διοργανώνονται Φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας όπως υπάρχουν σε πολλές χώρες και στην χώρα μας μόνο στην Μαλακάσα.

Ορισμός εκπροσώπου για την διαχειριστική επιτροπή του Leader

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης θα είναι ο εκπρόσωπος του δήμου Αβδήρων στην Διαχειριστική Επιτροπή του Leader που θα συγκροτηθεί μέχρι της 20 Ιουλίου για να υποβάλει προτάσεις. Αναπληρωτής του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος.

Μπάσης – Πέτα στα φετινά Δημοκρίτεια

Εγκρίθηκαν 20.000 ευρώ για τα φετινά Δημοκρίτεια ενώ το έντυπο υλικό θα το αναλάβει η περιφέρεια χορηγώντας 2.500 ευρώ. Το εφετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και την Ελένη Πέτα ανάμερα της Αγίας Παρασκευής στα Άβδηρα, του συγκροτήματος «Μωβ όνειρα και της «Μπάντα Τέτοια» την παραμονή της Γιορτής της Πολιούχου Αγίας των Αβδήρων. Επίσης προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…