Σχόλια 08/06/16

0
12 εκ το μήνα χαμένα από την κρουαζιέρα, 10 από τις βίζες των Ρώσων τουριστών και 15 από τον ΟΣΕ στην Ειδομένη. Ευτυχώς υπάρχουν τα κορόιδα που πληρώνουν φόρους…


Έως πού θα φτάσει ο παραλογισμός σ’ αυτή την πόλη;
Η Οικοκυρική Σχολή δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας αφού επί δύο χρόνια δεν έχει μαθήτριες! Μα λογικό δεν είναι; Αφού επί δύο χρόνια δεν λειτουργεί γιατί τόσος ντόρος; Δηλαδή να συντηρείται μια σχολή «φάντασμα»; Και για ποιο λόγο; Ποιος ή ποιοι ωφελούνται; Η Οικοκυρική Σχολή ιδρύθηκε το 1946 για κάποιο συγκεκριμένο κοινωνικό λόγο. Για να περιθάλπει και να προσφέρει κάποιες δεξιότητες όπως ραπτική σε κορίτσια φτωχά και άπορα. Κι όχι ότι δεν υπάρχουν σήμερα φτωχά και άπορα κορίτσια αλλά προφανώς δεν επιλέγουν να γίνουν Οικοκυρές! Γιατί λοιπόν κάποιους τους πήρε ο …πόνος ξαφνικά;
Μ.Ξ.


Βγήκαν από την υποχρέωση
Τελικά, ανακαλύψαμε το δρόμο που φέρει το όνομα του Στέφανου Ιωαννίδη στην πόλη μας. Πρόκειται για έναν δρόμο εκεί γύρω από το Νοσοκομείο που προφανώς ελάχιστοι το γνωρίζουν.
Έτσι, με την απόφαση αυτή βγήκαν οι Ξανθιώτες από την υποχρέωση απέναντι στον πνευματικό άνθρωπο που τόσα πολλά πρόσφερε με το έργο του. Σα να’ χουμε πολλούς σαν τον Ιωαννίδη, τρομάρα μας.
Αλλά αυτή είναι η εποχή μας. Άλλες αξίες έχει, άλλα ιδανικά, άλλα πρότυπα.
Γ.Δ.


Παράνοια;
Η κυβέρνηση (η κάθε κυβέρνηση) ζητά από την αντιπολίτευση ν’ ανοίξει τα χαρτιά της και να δηλώσει τι έχει αυτή να προτείνει για το α ή β μεγάλο θέμα. Το ίδιο κάνει η κάθε δημοτική αρχή. Ζητά προτάσεις να καταθέσει η αντιπολίτευση.
Είναι λάθος το αίτημα; Όχι βέβαια. Είναι αυτή η λειτουργία της δημοκρατίας και μακάρι έτσι να κυλούσαν τα πράγματα. Όμως ακριβώς γίνεται το αντίθετο. Ή η πλειοψηφία επειδή διαθέτει τα κουκιά ακούει και απορρίπτει τις προτάσεις οπότε πάπαλα, ή η αντιπολίτευση δηλώνει πως έχει μεν προτάσεις αλλά θα τις υλοποιήσει όταν αναλάβει αυτή την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματός της. Κάποιοι θα τα βρουν αυτά παρανοϊκά. Γιατί όχι; Στην Ελλάδα ζούμε, τα είδαμε τα γεγονότα κατά το παρελθόν πολλές φορές να παίζονται…
Γ.Δ.


Κατάντια στο ΑΧΕΠΑ
Απίστευτες καταγγελίες έκαναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πάνω από 90 ασθενείς το τελευταίο διάστημα, έκαναν δωρεές με αναλώσιμα χειρουργικά υλικά προκειμένου να πάρουν σειρά και να χειρουργηθούν, παρακάμπτοντας τη λίστα! Τα ποσά των «δωρεών» αυτών είναι κατά μέσο όρο γύρω στα 500 ευρώ, ενώ πολλές φτάνουν και τα 3.000, με πιο ακριβά υλικά όπως οι απινιδωτές.
Δηλαδή σήμερα με κυβέρνηση πρωτοδεύτερης φοράς Αριστεράς, σ’ ένα δημόσιο Νοσοκομείο χειρουργούνται όσοι μπορούν να πληρώσουν τα υλικά της εγχείρησης, αφήνοντας εκτός ασθενείς που δεν έχουν χρήματα, κι ας έχουν προτεραιότητα ή μεγαλύτερη ανάγκη! Έχεις λεφτά; Εγχειρίζεσαι! Δεν έχεις; Στην αναμονή μέχρι θανάτου! Σίγουρα τα προβλήματα στην υγεία τα τελευταία χρόνια είναι πολλά, όμως αυτή η κατάντια και η διάλυση που έχουμε σήμερα είναι πρωτοφανής.
Συγχαρητήρια στον νταή υπουργό Υγείας που κάνει πράξη την απειλή του και χώνει τρία μέτρα κάτω από τη γη όχι μόνο δημοσιογράφους αλλά και τους φτωχούς ασθενείς. Εύγε!


Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει τον Έλληνα
Έπεσαν πολλοί να την ‘’φάνε’’ την κυρία που εμφανίστηκε στον ‘’Ενικό’’ του Χατζηνικολάου προχθές το βράδυ. Τι είπε; «Να μην λέμε τον πρωθυπουργό ψεύτη, αφού το προσπάθησε». Αν την μελετήσει κανείς, θα δει ότι αποτυπώνει τον ψυχισμό και τις ανάγκες ενός λαού να αναζητά ήρωες, desperados, Κούγκια, και Ζάλογγα. Όχι καπετάνιους, όχι σώφρονες ηγέτες που θα οδηγήσουν με ρεαλισμό σε ένα εφικτό αποτέλεσμα, αλλά «καλούς ανθρώπους» που με ειλικρίνεια και ηρωισμό θα δώσουν τον μάταιο αγώνα. Η εν λόγω κυρία αποτυπώνει και την τάση που καταγράφεται σε πολλές ελληνίδες μανούλες (και ειδικά στις μεσήλικες), στα μάτια των οποίων ο Αλέξης φαντάζει σαν τον ακαμάτη κανακάρη τους, που θυμήθηκε να ανοίξει επιχείρηση στα 40 με τα λεφτά του μπαμπά. Ε, και δεν πειράζει που έπεσε λίγο έξω στους υπολογισμούς του, νέος είναι, θα κάνει λάθη και θα μάθει. Δεν πειράζει που κατασπατάλησε τις αποταμιεύσεις του μπαμπά, είχε καλές προθέσεις. Ήθελε να γίνει αφεντικό, όπως οι περισσότεροι. Αυτή είναι η μοναδική επιτυχία του Τσίπρα: Είναι ο μέσος Έλληνας και φαίνεται.
H κυρία όμως απεικονίζει και με ένα άλλο απόλυτα ακριβή τρόπο την ψυχοσύνθεση του μέσου Έλληνα. Toυ Έλληνα εκείνου που θεωρεί τον εαυτό του πιο έξυπνο από κάθε άνθρωπο πάνω στη γη, πιο μάγκα και πιο καταφερτζή. Του Έλληνα εκείνου που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δεχθεί πως υπήρξε θύμα απάτης, γιατί αν αποδεχθεί κάτι τέτοιο, αυτόματα θα πρέπει να παραδεχθεί πως η ευφυΐα του δεν φτάνει στα ύψη που την είχε ονειρευτεί. Ίσως τελικά δεν ήθελε να υπερασπιστεί τον Αλέξη η κυρία, αλλά τον εαυτό της που πίστεψε και τον ψήφισε.
Χ.Δ.


Μας πήραν την Αγια-Σοφιά!
Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την είδηση ότι διαβάστηκαν στίχοι του Κορανίου μέσα στον ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, ξέσπασε σάλος από ΜΜΕ, ακροδεξιούς και το ΥΠΕΞ, σαν να έγινε νέα Άλωση της Πόλης. Προσωπικά δεν με ενόχλησε τόσο το ότι έγινε, αλλά ο τρόπος που έγινε. Δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει, φυσικά, και κάτι λιγότερο από τον Ερντογάν και τις αυτοκρατορικές ιδεοληψίες για αναβίωση του ένδοξου παρελθόντος. Το σόου που στήθηκε με την ζωντανή μετάδοση ήταν υπερβολικό και εν μέρει προκλητικό. Δεν ακούστηκαν βέβαια φωνές και διαμαρτυρίες από όλους αυτούς που μέχρι πρότινος εκόπτοντο για την τέλεση θείας λειτουργίας μία φορά τον μήνα στην Ροτόντα Θεσσαλονίκης. Η Αγια-Σοφιά είναι αναγνωρισμένο μνημείο (φρόντισε γι’ αυτό και ο Κεμάλ) και ως μουσείο εδώ και 85 χρόνια δεν προσφέρεται για τέλεση θρησκευτικών τελετών. Αν θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε ακριβοδίκαιοι, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε παρόμοια γεγονότα με τον ίδιο τρόπο. Ελπίζουμε μόνο να μην έπαθαν κανένα καρδιακό επεισόδιο οι θιασώτες του «πάλι με χρόνια με καιρούς» ή να απέδωσαν την χθεσινή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην οργή του… μαρμαρωμένου βασιλιά.
Χ.Δ.


Πέστα Πάγκαλε πέστα…
Είναι γεγονός ότι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος έχει προκαλέσει την μήνιν πολλών κατά καιρούς για τις εμπρηστικές δηλώσεις του με κορυφαίο το «Μαζί τα φάγαμε» που έμεινε στην ιστορία. Είναι αλήθεια ότι έχει ένα καυστικό και αιχμηρό λόγο που πονάει… Αλλά έχει πει αλήθειες και η αλήθεια πονάει… και μακροπρόθεσμα δικαιώνεται. Έτσι λοιπόν και τώρα είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τον κύκλο του και πρέπει να διαλυθεί και να φύγει το παλιό πολιτικό προσωπικό. Είπε πως χρειάζεται ένα κεντρώο κόμμα που θα αποτελείται από νέους άφθαρτους ανθρώπους. Όχι Πάγκαλος, όχι εγγονός του Γεννηματά. Είπε επίσης για τις προσπάθειες που κάνει η κα Γεννηματά να βρει χώρο στο κέντρο: «Δεν υπάρχει κεντρώος χώρος πια, δεν διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ τον κεντρώο χώρο. Με τη Δημοκρατική Αριστερά κάνουν «τουρλουμπούκι» και προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους χαζούς να ξαναψηφίσουν, να πάρουν ένα 10% για να μπουν σε κάποια κυβέρνηση, την οποία δεν έχουν αποφασίσει και ποια θα είναι, είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι της ΝΔ». Τι πιο αληθινά και προφανή απ’ αυτά;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…